torsdag, mars 3

Hundepasser

Track: Rory Gallagher – Bad Penny

Ble oppringt av dyrebeskyttelsen idag. Fikk en forespørsel om å passe på en hund i helga. Hunden er en engelsk setter og heter Scott. Veldig søt og hvit med storte prikker på. Nesten som en dalmantiner, bare at Scott er langhåret som settere flest. Han er 10 år, litt lat og sover omkring 20 timer i døgnet. Eieren fortalte også at han likte å sove i sofaen, kan åpne dører og trenger bare to små turer om dagen. Etter et par timer med Scott har jeg lært at han er meget sterk og veldig dominant ovenfor andre hannhunder. Gikk en tur på rundt 45 minutter og jeg ble sliten i armene fordi han dro så mye i båndet. Herlig å gå på tur når snøen daler ned og det nesten er vindstille. Vakkert. Noe som er mindre vakkert er været som har vært den siste tiden. Kraftig regn, is på veien, stiv kuling/storm, varmegrader og masse slaps de dagene regnet har slått om til snø. Linsebruk og mye vind gjorde øynene tørre og det igjen gjorde det vanskelig å se hvor man gikk.

I morgen mens jeg er på skolen må jeg låse marsvinene inn på badet. Scott åpner jo dører, men kan heldigvis ikke dirke opp låser. Han er helt besatt på å snuse på buret og vokter ved buret når jeg ikke ser. Nå ligger han foran buret og surmuler fordi jeg ba han slutte. Marsvinene er jo redd for nye hunder, spesielt de som snuser og vokter ved buret, så jeg satt en håndduk foran buret slik at marsvinene ikke skal se hunden. De hører hverandre, men er likevel en trygghet for marsvinene når de ikke kan se faren. I løpet av helgen må jeg vise at jeg er dominant ovenfor Scott og at han ikke skal gå dit jeg ikke vil.

På gåturen i sted så traff jeg på tre hunder. Lot Scott få hilse på en finsk lapphund (veldig søt og eieren hadde tysk aksent), men det ble ubehagelig fordi Scott er en dominant hund. Dette visste ikke jeg, og han gikk derfor på angrep på den stakkars hunden. Det ble ingen skader eller noe, bare en ubehagelig opplevelse for lapphunden. Mannen tok det hele med stor ro. Ble litt sinna fordi eieren ikke fortalte det fra før av, for da kunne jeg unngått hele hendelsen. Neste hund vi møtte på var en stille og behagelig hund i en hage. Likte mye på en Old English Sheepdog. Gikk forbi hunden uten særlig store problemer. Samme opplegget på tilbaketuren. Etter en stund så jeg en hund titte utfor et gjerde. Liten og søt, liknet på en tibetansk spaniel. Det virket ut som den var meget kontaktsøkende, og det var ikke særlig rart siden den nesten snødde ned. Scott reagerte mer på den så tror det var en hannhund. Var kommet et lite stykke, og da hørte jeg klageropene til hunden. Jeg mener at en liten hund ikke har noe å gjøre ute når den snør ned. Hvis den hadde ly for været så hadde jeg ikke sagt noe, men så ingen steder den kunne bruke som ly. Hjertesløst!

Nå blir det vel full rulle siden jeg må gi Patty medisinen sin. Ser for meg at hunden går over fra sovemodus til jaktmodus på 1 sekund. Vel, må man så må man, kjæledyrene mine er hovedprioritet. I morgen er det siste dag med antibiotika. Tror Patty blir veldig glad for det. :)
Legger ut bilder av Scott imorgen. Han er kjempefin! :)

2 kommentarer:

  1. Det er så flott at du gjør den jobben du gjør for dyrene! Scott er nok en flott hund, gleder meg til å se bilder av hand. Engelsksettere er jo så skjønne, vi hadde ei slik når jeg var barn.
    Ha ei flott helg sammen med Scott.
    :-)

    SvarSlett
  2. Takk:) Lovde å legge ut et bilde av på fredagen, men det ble en lang helg og jeg var sliten hele tiden.

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D