lørdag, mai 14

Heks

Track: Space MTN – Undermining

Har gjennomført den skriftlige eksamen i mat og helse. Leverte den ca. en halvtime før tiden og ganske fornøyd med det. Satt oppe på natta og skrev den ferdig. Noen ganger jobber jeg best under press, særlig etter en dag fyllt med de finurligste distraksjoner. Kaldt i leiligheta, på med pledd og tøfler. Plutselig varmt, av med pledd og tøfler og åpne et vindu. Kald trekk, lukke vindu, gå tom for tid på spotify free. Kjøpe spotify unlimited fordi det er det billigste. Marsvin som maser om kosemat. Toalettbesøk, meldinger på telefonen, facebook. I det hele tatt. Svina fikk kosemat, jeg gikk på do, svarte på meldinger og skrev at jeg var opptatt, logget ut av facebook. Det hjalp! Skrev litt mer før jeg gikk meg en tur på butikken for å kjøpe middagsmat. På veien dit så jeg en måse som hadde tatt plass i en blomsterpotte! Tror måsa lagde seg et reir der, så gikk forsiktig forbi. Har ingen positive erfaringer med måser. De bråker, stuper etter en, bæsjer på en, er innpåslitne og da særlig når de har fått barn og har et skummelt blikk. Skrekkscenarioet opplevde jeg i hjembygda da jeg skulle løpe over en slags eng for å komme meg raskest til bestemor. Løp så fort jeg kunne med sykkelhjelm på hodet for måsene stupte virkelig etter deg på den tiden, gjemte meg inni en gammel folkevogn midt enga (på siden av et gjerde riktignok) før jeg igjen tok beina fatt og løp alt jeg klarte for å komme meg over til bestemors hage. Litt av en digresjon.

Da jeg etterhvert fikk det for meg at jeg ikke hadde mange timene igjen å skrive på (48 timer på å skrive) ble jeg stressa og skrev som en galning. Var deilig når klokka var 03.55 og jeg printet ut et eksemplar av eksamensinnleveringen. 04.10 var siste gang jeg tittet på klokka. To og en halv time senere var jeg våken igjen. Inn i dusjen, ut av dusjen, spise litt og løpe til bussen. Med eksamensinnleveringen altså... Da jeg hadde levert tok jeg bussen tilbake til sentrum. Måtte handle litt mat inn for helga og senteret hadde akkurat åpnet. Tok meg en titt på en klesbutikk og fant to fine plagg som jeg kjøpte. Tror jeg sist handlet klær var i januar eller februar. Er litt usikker. Tittet i en skobutikk og fant et par sko jeg likte men når skoene hadde tydelige masser med lim på kantene av skoene ble jeg litt usikker og forlot butikken. Kjøpte deretter to små kurver med jordbær og vandret forbi mange fristelser og mot kassen. Eneste søte jeg hadde oppi kurven min var mine jordbær. Ganske så flink som ikke plutselig har en kjekspakke eller en sjokolade i kurven. Sove når jeg kom hjem? Nei. Husker ikke helt hva jeg gjorde men tror det bare var sløving. Skulle egentlig bare ha lagt meg. Sov et par timer på ettermiddagen, så nå sitter jeg her da, klokken nærmer seg halv tre på natta. Glad jeg har seinvakt på jobben...

Har ikke ledd så mye på lenge. Overtrøtt eller ei, Tegnehanne har en supersøt blogg! Måtte også titte i arkivet for å se om det var noe jeg ikke hadde lest. Har også spist fiskemiddag idag og masse frukt og jordbær. Mmm:) Sola har også vist seg ute og det er for tiden herlig stemning.

 Fiskemiddagen besto av random fisk i fryseren, tint i kjøleskapet. Hadde fått fisk hos mamma for en stund siden og husker ikke hva hun sa det var for noe. Olje i en ildfast form, fisk med en dæsj pepper på (fisken var saltet fra før av), asparges, liten stripe med olje og bacon på toppen. Inn i ovnen på 200 grader i ca.25 minutter. Hvor store fiskestykkene er har noe å si. Jeg delte opp fisken slik at det skulle bli omtrentlig like store. Servert med potetmos og grønnsaksblanding.

Enkelt og greit så var kveldsmaten min jordbær, pære og banan med et par spiseskjeer vaniljekesam på toppen. Digg. Fikk skikkelig sommerfølelse og dekorerte like gjerne bildet med teksten "Sommer!". Må prøves. :) 

Tittelen på innlegget er forresten en morsom historie. Koret mitt har en facebookgruppe hvor vi kan holde kontakten med hverandre utenom øving, f.eks skrive ting som at jeg hadde eksamen og ikke kunne være like lenge på øvinga som den skulle vare. Ekstra lang øving fordi det nærmer seg 17.mai. Ei av jentene hadde skrevet at hun måtte gjøre ferdig sin heks. Måtte spørre om hun drev på med noe kreativt. Neida, hjemmeeksamen. H-hjemme og eks-eksamen. Heks. Lo litt da også.

8 kommentarer:

 1. GRATTIS med vel overstått eksamen!!!
  Både fisk og dessert så sinnssykt godt ut! Det beste jeg vet er jordbær!!!

  Nyt helgen!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med overstått xsmen.
  Så veldig digg ut den maten der.. nammm.

  Bare og finne frem stoff og nål og tråd og du har vips et mobiletui. Du viker jo ut ifra bloggen din som ei kreativ sjel.
  Lykke til.

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Takk for besøket på bloggen min:o) Ser du også hekler:o) Epla butikk er kjempe gøy! Go for it!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett
 5. greit å være ferdig med eksamen da ;)

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D