lørdag, desember 25

♥Julen♥

Track: Moddi – Nordnorsk Julesalme

Da var selveste julaften overstått, og vi er på tur inn i romjulen. Det var en fin kveld igår, og vi brukte ekstra lang tid på julegave-utdelingen i år, for jeg foreslo at vi kunne pakke opp pakkene slik at alle fikk se hva hver av en fikk. Møtte litt motstand fra mannfolka, som gjerne ville rive opp gavepapiret og kaste seg over sokker og konfekt, men vi jentene syntes det var en fin tanke, pluss at vi er i flertall hjemme. Når én pakke var vist frem leste jeg opp neste, og det hele tok ikke så veldig lang tid egentlig. Fatter´n var veldig spent på hva ene søsteren min fikk hos kjæresten sin, for den pakken var kjempestor. Han ville at den skulle åpnes først. Søsteren min fikk hjemmekinoanlegg, så da kan dere tenke på hvor stor pakken var! Alle fikk noe de ønsket seg, så vi ble fornøyde.

Middagen hadde vi fortært tidligere på kvelden, som besto av pinnekjøtt med diverse tilbehør. Jeg sto for middagen siden mamma og hun andre søsteren min dro i kirka. Mamma hadde satt på pinnekjøttet og kålrabi først, så jeg passet vel egentlig mer på maten enn jeg lagde den. Kålrabistappe er et must til pinnekjøtt!
Mammas oppskrift på kålrabistappe er: kålrabi
søtpotet
selleri

dæsj med matfløte

kraft fra pinnekjøttet
salt og pepper

Det ble veldig godt! Dekket fint til bordet med tente lys, fine fat, glass og bestikk samt servietter brettet på en fancy måte. Serviettbrettingen lærte jeg på skolen, meget fornøyd med det! Har bilder av det, så det kommer etterhvert. Kameraet ligger hjemme hos mamma mens jeg nå sitter på jobb (ja, vet det er 1.juledag...) så får ikke overført bildene enda. Hvor kameraet ble av aner jeg heller ikke, for la det på et lite bord, og ene søsteren min så på bildene der, så hun vet hvor det er, håper jeg.

Fikk deilige sukkertøy, brente mandler og kransekakekos fra "Fredriksens fabrikk", ei venninne av meg som har laget det med hennes søster. Smakte på kransekakekos, og det var deilig. Ellers fikk jeg noen penger, en leggvarmere, haremsbukse, varmepute i retro-stil fra ei venninne, te/kaffekoker hvor man kan koke en kopp i gangen, et trykk som jeg ønsket meg fra epla.no og en snøkule med engel inni fra ene søsteren min, sånn ting man har på nøklene slik at hvis jeg mister de kan folk gi det til politiet og så får de finnerlønn fra min bror og hun andre søsteren min, volumspray, et gedigent stort ølglass fra ei god venninne (bilde kommer!) samt andre småting. Ikke så mye, men samtidig mye likevel. Fornøyd med det aller meste. :)

Nå er det jobb 1.juledag og 2.juledag. Mamma har tilbudt seg å komme til byen for å kjøre meg hjem etter jobb siden det ikke går busser ikveld. Sa jeg kunne ta taxi, eventuelt gå hjem selv om det er langt hjem. Fatter´n skulle passe på at jeg får rester av ribbe-middagen ikveld når jeg blir hentet. I morgen går det heldigvis busser. Taxi er superdyrt i jula og jeg har ikke så mye penger. Litt dumt å bruke penger man har fått i julegaver på taxi liksom... Det blir en times kjøring på mamma stakkar, men hun sa hun skulle, selv om jeg sa jeg kunne gå hjem. Mamma er fantastisk♥♥♥ Hun fikk til og med overtalt bror til å låne hans lille tv, som jeg har lånt før. Min store tv som jeg fikk hos noen via internett er på tur til å dø. Skjermen går fra normale farger over til blått. Som å se på sort/hvit-tv, bare at det er blått. Smurfe-tv som en kompis sa da jeg fortalte han det! Ønsker meg en helt ny tv, en flatskjerm. Er lei av å ha en stor kassetv på en liten tv-benk. Eneste bakdelen med å kjøpe ny tv er den der nrk-lisensen. Som student er det lite hyggelig å måtte betale godt over 2000 kr hvert år. Tror i alle fall det er slik.

Tidlig i dag på morgenen ble jeg ringt opp av Dyrebeskyttelsen. Damen lurte på om jeg kunne ta inn en løshund. Jeg skulle ønske jeg kunne det, siden det er jul og sånn, men ble litt dumt når jeg egentlig er hjemme hos mamma, samtidig som jobb i byen. Blir litt for mange dyr hjemme hos mamma da. Hun fant sikkert et krisehjem for løshunden senere. En rømling på 1.juledag, hehe. Kanskje hunden rømte fordi den ikke fikk julemiddag i går! :D Håper den har kommet seg hjem nå:)

1 kommentar:

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D