mandag, januar 30

Fotografisk utfordring: Sammen

Track: Jose Gonzalez – Down The Line

Har lenge tenkt på et passende tema for en ny fotografisk utfordring. Har pr.nå sluttet med give aways og velger heller å fokusere på vakre fotografier. At folk jobber litt for premier syns jeg bare er bra.

Temaet er sammen.
Vi mennesker er flokkdyr, sett ut fra et naturistisk perspektiv. Vi jobber sammen, reiser sammen, sover sammen, leker sammen. Listen er uendelig lang. For å ikke ha mange begrensninger lar jeg temaet være sammen, uansett om du tar bilder av mennesker eller dyr, eller begge deler på samme bildet.

Reglene er som følger: 
1. Du må ha tatt bildet selv
2. Bildet må uttrykke temaet
3. Under ditt innlegg hvor du legger ut bildet, skal det linkes til utfordringen/mitt bloggnavn (en rosa fugl)

Jeg sjekker hvert enkelt bidrag og ser om reglene følges. Bidrag som ikke følger regler blir diskvalifisert. Det vanker nemlig en premie. Denne kommer etterhvert.

Fristen er tom 2.mars 2012.

Marsvina mine bor sammen og har egentlig aldri alene-tid. Unntatt når de sover, tror jeg. 
Her spiser de salat sammen.

So damn cute! :) 


Nusse er bare søt. Bildet er fra jula. :)
Litt utenfor temaet men når jeg først poster bilder av marsvina, må nesten hunden også få være med.
Hun liker at marsvina er sammen. Dobbelt så mye å spise på, mener hun.


Sett ditt innlegg på listen under her. Trykk på “Add your link”. Fyll inn nicknavn/bloggnavn + direkte lenke til dette innlegget + epost adresse (vises ikke). Du blir også bedt om å velge (select) et bilde til å ha som knapp på linklisten. Velg da bildet for dette aktuelle innlegget. Takk! :)
 



onsdag, januar 25

Matblogger

Track: Marilyn Manson – This Is The New Shit

Det finnes gode matblogger, og det finnes mindre bra matblogger.
All cred for de som er flinke, har gode bilder og gode beskrivelser.
Tror flere er enige med meg om det uten at jeg kan tale for andre enn meg selv.
Jeg syns det skal være lov å feile om man legger ut en og annen oppskrift på bloggen sin, kontra de som baserer bloggen sin på mat og oppskrifter. Mine tips til de som har matblogger og ikke er så rutinert kommer nedenfor.

1. Bilder.
Du trenger ikke 14 nærbilder av den samme kaken på ett innlegg, hvor forskjellene ligger i vinkelen og lyssettingen. Det gjelder for øvrig alle nærbilder. Middagsmaten ser ikke så fristende ut etter mange bilder. Noen ganger ser faktisk maten ut som gørr. Nærbilder er populært idag men noen ganger kan det være minst like fint og faktisk bedre med et bilde hvor man ser hele fatet, eller at man er flink nok til å ta bilder. Her gjelder det å ha en stødig hånd, godt kamera og mye øving.
Hensikten med dette rådet er: 1-2 bilder holder fint. Ikke 5. Ikke 10.

Når vi likevel er i gang med bilder så roser jeg alle som har underveis-bilder. Det er litt fint å se hvordan din røre eller mat ser ut underveis. Her er det også greit med ett bilde av hvert steg. Ikke 5 men 1.
Ett bilde av ingrediensene kan være greit å ha, underveis i matlagingen og ett med resultatet, gjerne hvordan det ser inni om man har bakt noe. Det er fristende å se et nystekt rundstykke delt i to hvor man kan fantasere seg til smør og ost på toppen.

2. Fremgangsmåten
For all del, helst ikke unnlat noe. Ta deg heller tid til å lage en god fremgangsmåte enn å la folk gjette seg til at de gjør det samme som deg. Det problemet jeg oftest støter på når jeg leser ulike matblogger, er at forfatterene unnlater å si hvor i ovnen de setter bakverkene sine. Står det ikke noe, antar jeg at det er i midten av ovnen. Det har jeg brent meg på flere ganger. Og det lukter gjerne svidd etterpå. Noen ingredienser er mer delikate enn andre og må derfor stå nederst i ovnen. Da blir det litt dumt å ikke skrive det. Vær så grei og skriv hvor du har maten hen.
De fleste lager gode fremgangsmåter og inkluderer alt som bør være med i en.

3. Kopiering og kreditering
Det er greit. Dette er blogger. Vi titter på hverandres oppskrifter, lager det og nyter det (som oftest.
Men hva er greia med å "stjele" andres oppskrifter, uten å gi de kreditt for det? Særlig når de var først ute med å publisere det? Personlig så har ikke jeg samvittighet til å kopiere en annens oppskrift uten å si at jeg fant oppskriften hos vedkommende. Det er mer greit å utelate kreditering (syns jeg) om man endrer litt på oppskriften eller har noens oppskrifter som basis. Gode matbloggere står på kjøkkenet og eksperimenterer selv, de kopierer ikke fra andre. Håper jeg.
Egne vrier er helt ok. Beklageligvis ser jeg ofte direkte kopier av oppskrifter på ulike blogger. Hvis annet ikke er oppgitt kan man fint kopiere oppskriften til noen andre på sin blogg og si at man har laget dette idag, men da må man også skrive hvor man fant det. Det er mest rettferdig ovenfor vedkommende.

Med dette håper jeg at fremtiden i blogglandia blir bedre og mer rettferdig for alle.
Det var jammen godt å få dette luftet ut.
Dette er ikke direkte myntet på noen. Dette er en noe jeg har tenkt på lenge. Et innlegg som kanskje kan gjøre en mer obs på ting. Kanskje. :)



mandag, januar 23

Polly

Track: Nirvana – Polly

Inspirasjon kommer plutselig. Hvertfall for meg. Sto og ventet på bussen og ekperimenterte med musikk samtidig. Riktignok inni hodet mitt. I løpet av bussturen hjem hadde jeg tenkt ut en melodi og deler av teksten. Mens jeg la varer på plass (kjøpte uer som jeg kokte til middag, og en plante til pynt!) sang jeg og forsøkte ulik dynamikk for å få riktig "sound" som den jeg hadde i hodet mitt. Sangen ble bedre enn jeg hadde tenkt og iløpet av noen timer hadde jeg også fått skrevet hele sangen ned, med gitar, bassgitar, trommer og synth.

Låten min heter Polly, og handler om en slem papegøye. Egentlig en søt tekst, sett bort i fra at hun biter armen din av om du ikke gir henne kjeks. Må innrømme at jeg er inspirert av Nirvanas låt, Polly. Men det er bare det, inspirasjon. Min egen låt, føles litt røffere og slemmere enn inspirasjonslåten.
Kanskje jeg spiller den inn en dag. Foreløpig er det bare til bruk i klasserommet, for vi er nødt til å lage låter som vi skal ha på en eksamenskonsert til våren. Har enda mange låter igjen, så temaer til tekster mottas med takk. :)

Når vi først er innom papegøyer. Morsom papegøye-sketsj av Monty Python.

søndag, januar 15

Utfordringen avsluttet

Track: Mexican Elvis – Street Lights

Da var min første fotografiske utfordring avsluttet, med hele 5 bidrag hvor bare 3 av bidragene fulgte mine regler. Jeg velger å være litt streng som en liten "obs" til neste gang. Skal du få godkjent ditt bidrag må alle reglene følges. Hvis ikke så kan det fort skli ut og det kan føles urettferdig hvis en som ikke fulgte reglene vinner foran de som faktisk gjorde det. Pass på til neste gang.
Riktignok sa jeg til enkelte at de kunne bruke et bilde de hadde på et tidligere innlegg, men så lenge enkelte kriterier ble utelatt så ble heller ikke bidraget godkjent.

Jeg likte ALLE bidragene, regler eller ikke. Vanskelig å velge en vinner, for det følte jeg at jeg måtte ha. Når folk tar seg tid til å enten ta et bilde, eller grave frem i arkivene sine, ja da må det være en liten berømmelse. Denne gangen er det en liten overraskelse til badet. Burde nok ha funnet noe med lys siden temaet var "lys i mørket". Falt for noen småting for å ha på badet, så sånn blir det. :)

Vinneren ble Hjertebank! Skrev navn på tre lapper og trakk de. Barnehender med hver sin pølse (antar jeg) over bålet i mørket på vinteren. Koselig bilde. :) Ta gjerne turen innom bloggen hennes!
Send meg en epost med navn og adresse så får du en premie! (prinsesserose@gmail.com er min adresse)


onsdag, januar 11

Hva gjorde du for ti år siden?

Track: Robbie Williams – Feel (Album Version)

Hva gjorde du i 2002

Det er jammen 10 år siden. Tenk det.
Da var jeg bare 14 år og digget Robbie Williams. Sang ofte på bloggtracket.
Husker jeg riktig så begynte jeg også å spille klarinett på den tiden. Hadde hvertfall begynt å klimpre litt på gitaren og lage skikkelige fjortis-låter. Glad den perioden er over. Komponerte mye med en venninne av meg. Vi sang to-stemt og det hørtes surt og jævlig ut i begynnelsen. Husker at gutta ikke ble særlig imponert. Vi ble heldigvis flinkere. Neste gang jeg møter på min venninne skal jeg dra frem gitaren. Vi improviserte for øvrig mye med klarinett og fløyte årene som fulgte. Dumt vi aldri tok det opp. Kanskje 2002 var en musikalsk begynnelse. Hvertfall for de overnevnte instrumenter. :)


Egentlig helt utrolig hvor lite man husker, ti år tilbake. Mye lettere å se seg tilbake 5 år, eller ved milepæler i sitt liv.

Så, hva gjorde du for 10 år siden?

fredag, januar 6

Mitt 2011

Track: Arcade Fire – The Suburbs

Ikke i kronologisk rekkefølge. 

Jeg vil huske 2011 som det året hvor jeg slet med å få til 1-tallet. Innstilt på 2010 kanskje. Skrev ofte feil om jeg ikke tenkte meg om. Satser på at jeg får til 2-tallet på slutten i år. Får bli mitt nyttårsforsett.

Vil huske 2011 som det året hvor jeg dro på den kuleste konserten noensinne (my standards are low) med mine favoritter, på bursdagen min. Etter konserten fikk jeg bli med backstage. Utrolig flott opplevelse.

Det var også året for mitt første vintage-kjøp. En utrolig ukul poncho, men så ukul at det var kult likevel. Siden har det blitt flere vintage-kjøp men da av smykker og ting til kjøkkenet.

Begynte på nytt kosthold, lavkarbo (Dr.Atkinson) og gikk ned 16 kg på tre måneder. Har lært mange ting, både når det kommer til mat men også ved min egen kropp og hva det faktisk er behov for. Fikk brukt masse av ernæringsteorien, samt det å måtte legge det litt bort for å skjønner hvordan lavkarbo funker.

Oppdaget nettstedet iHerb, og har blitt fast kunde der. Fått mange pakker derfra på kort tid.

2011 er også litt sårt. Det er eksempelvis det øyeblikket hvor jeg faktisk sto på kanten, men valgte å ikke hoppe fordi jeg tenkte på den "fordømte valpen" som jeg hadde med meg. At jeg lever og puster idag er hennes verk. Jeg sto der lenge, og tenkte på hvor jeg skulle gjøre av henne. Kunne tatt henne med meg men ville vært urettferdig ovenfor min familie, jeg kunne bundet henne fast til rekkverket men da ville hun ha blitt påkjørt siden det var en trang bro, og det å slippe henne løs var uaktuelt. Valgte å spasere videre og vi så på noen fine hester istedenfor.

På mange måter vant jeg en bitter kamp mot urettferdighet. Det at andre ikke ga meg en sjanse, når jeg trengte det som mest, var et stort svik som endte i en kamp for "overlevelse". Men jeg lever, og er her i dag.

2011 vil være det året jeg har brukt mer penger på mat enn noensinne. Det å spise "renere" mat er tydeligvis mye dyrere enn jeg trodde. Nytt år og nye muligheter betyr at jeg kan tjene mer penger og gjøre lommeboka mer fornøyd, selv etter en handletur.

Det vil være det året jeg ble mer kjent og knyttet til mine nærmeste venner. Uten enkelte hadde jeg nok vært langt nede. Har også valgt bort "venner", tatt avstand. Litt vemodig men samtidig godt å ikke føle seg som et null. De menneskene jeg virkelig trodde var mine venner var ikke det likevel. Ekte venner er der for deg i både solskinn og regn, får deg til å føle deg bra, lytter, kommer med gode og dårlig tips, gir deg en sjanse når du gjør feil. Lar deg puste på eget initativ.

Det året jeg slutta på antidepressiver, etter mange år bruk. De funka ikke mot slutten, så like greit. Kanskje jeg dropper å begynne på noe nytt.

Det året jeg har vært mest frustrert over høst og vinterværet. I nyhetsbildet også stormer som har ødelagt for store summer. Et år med mye vær, med andre ord.

Som det året jeg begynte å komponere igjen, etter ett år med tørke.

Det året jeg begynte å hekle, og siden også strikke. Har ikke brydd meg særlig om oppskrifter. Det får bli det nye jeg skal lære i 2012.

Det året med den fine sommeren. Grilling, venner, sol og første gang jeg badet på mange år i et kaldt vann med mange folk rundt.

Da jeg ble "venn" med Twitter, og Garfield på telefonen. Wordfeud og min superfete telefon.

Som det fineste kor-året hittil. Fine koret mitt.

Har opplevd mye mer.
2012 skal jeg oppleve enda mer.
Embrace yourself. I´m coming.

tirsdag, januar 3

Motløs

Track: The Mary Onettes – Void

Jeg føler meg motløs.
Å gi så mye av seg selv, uten å få så mye tilbake.
Har så mange gode eksempler på det.
Er derfor jeg har trukket meg litt tilbake. Fra alt, egentlig. Har liksom vært den beste løsningen, på alle plan.

Det samme gjelder bloggingen. Har gitt mye i bloggen det siste året. For tiden er det nesten ingen som kommenterer, nesten ingen lesere. Enda forsøker jeg så godt jeg kan å kommentere hos andre. Være hyggelig og invitere de over til meg, på utfordringer. Innleggene har nesten samme innhold som før. Litt mer prat om kosthold og litt mindre kreative prosjekter. Selv i perioder med mindre prat og mer kreativitet ser jeg ikke forskjell. Kanskje folk bare har gått lei av meg. Min tid er kanskje over.
Likevel er det som om noe holder meg her. 2012 vil bli mitt 6 år som blogger. Men hva er liksom vitsen...

Mulig jeg tar meg en pause.
Mulig jeg bare blogger om ting som gir meg noe.
Mulig jeg blir mer spennende med færre innlegg.
Mulig jeg ikke blir det.
Vet ikke før man prøver.

Ønsker uansett alle blogglesere et supert og godt nytt år. 2012 vil bli fantastisk.