torsdag, november 3

Ketogent kosthold/vitaminer og mineraler

Track: Gabrielle – Bordet

Et lite tips til de som lever på ketogen kosthold: kjøp inn vitaminer og mineraler som man vet man ikke får gjennom kosten. Fins steder man kan få kjøpt vitaminer og mineraler tilpasset et ketogent kosthold slik at man slipper å bruke tid på å beregne hvor mye man trenger.

Våknet i natt av krampetrekninger i leggen min. Selv nå kjenner jeg at det ikke er bra i foten. Var på apoteket og kjøpte magnesium. Det er én av mineralene man kan få mangel av på ketogent kosthold. Når min gode venninne får kjøpt seg bil (noe som skjer ganske snart) skal vi kjøre til et sted hvor de selger ketolyse-produkter. Har derfor som nødløsning kjøpt magnesium slik at jeg skal slippe å få flere kramper i foten.

På mange områder er jeg en sånn "finner veien mens man går"-jente. Lavkarbo er også et slikt området. Jeg var forberedt på at jeg kunne få mangler av vitaminer og mineraler men samtidig lagt det litt bort. Nå har jeg funnet ut at jeg må ha det. Dette er selvsagt en av de negative effektene av lavkarbo, det er nemlig ikke bare fryd og gammen.
Jeg sliter også med hormonene. Noen dager ser jeg ut som en tenåring i fjeset, fullt av kviser. Etter å ha slitt med kviser siden tenårene hadde det begynt å roe seg og jeg fikk det kun rett før eller like etter tante rød, og det var ikke mange. Nå har jeg hatt kviser konstant siden jeg startet med dette i september. Det er frustrerende. Hormoner er noe dritt, sometimes.

De positive ringvirkningene av dette kostholdet har begynt å åpenbare seg for meg. Det kan virke latterlig for enkelte, at én liten ting kan ha så mye betydning for meg. For meg er det et bevis. Ringer jeg har brukt det siste året begynner å bli for store. Særlig en ring jeg har etter bestemor. Den har jeg brukt masse i det siste men nå kan jeg ikke bruke den fordi den faller av. Nå bruker jeg gifteringen etter ste-farmor. Den er akkurat passe nå men tror den vil falle av ganske snart.
Noen klær henger annerledes på meg enn før. I positiv forstand.
Selv om badevekta er ganske moody av seg viser den også at jeg er på vei nedover. Det tallet som var nærmest det jeg var sist stemmer. Jeg burde ikke kjøpt en billig personvekt, hvertfall ikke en fra et sted som selger mye rart.

Vitaminer og mineraler må man ha, for å holde seg til dagens tittel, uansett kosthold.

5 kommentarer:

 1. Så kjekt at du kunne bruke denne oppskrifta, sjølv om du går på lavkarbo! Soltørka tomar er ikkje eit must for at denne retten skal bli god, og det er jo lov å fylle på med alle slags andre ingrediensar :)

  Ha ein super dag!
  Klem Helene

  SvarSlett
 2. Bra det funker for deg ;) Jeg har ikke disiplin til sånt. For glad i sukker og søtsaker, pasta og potet.

  SvarSlett
 3. Så flink du er! *klapp på skulderen*

  Fabelaktig fredagskveld til dere! Her blir det kylling-enchiladas og ett glass vin i sofaen. Mannen rakk hjem før jeg sovnet i dag. Så nå skal tven av og vi skal bare prate og kose oss.

  Smil og klem

  SvarSlett
 4. Tusen takk for den veldig hyggelig kommentaren du la igjen på selvportrett-innlegget mitt ;). Tvi tvi med lav-karbo-satsningen din. Jeg prøvde et par måneder i 2010 - og det funket - men jeg fikk forhøyet kolestrolverdier - over det som var anbefalt - så jeg var av de som ikke tålte denne metoden. Klemklem

  SvarSlett
 5. Æ e så stolt over dæ<3

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D