tirsdag, juni 2

Å shoppe uten penger?


Det er veldig typisk å bli dratt ut på shopping med venninner og venner, når man selvsagt kun har 50 øre i pengeboka, eller mindre. Man vil jo ikke si nei, og man blir med de på shopping, selv om du innerst inne vet at du ikke har lyst. Du ser alle de fine tingene som du også har lyst på, men som du ikke har råd til, pose for pose blir fulle av det som kunne vært ditt. I de øyeblikkene når vennen din drar kortet, eller gir kassadama 200-lappen, blir du litt sjalu. Det varer ikke lenge, men følelsen av å være fattig går ikke bort.

Men det fins råd! Det går fint an å shoppe uten penger. Trikset er å "shoppe" med øynene, lukt og berøring, men uten å kjøpe noe som helst...
Så hvordan gjør man det? Vel, når du går inn i et kjøpesenter eller i en butikk, vil du bli møtt av lukter, fine farger og ulike teksturer. Kanskje den kaffen som luktet så godt i en kaffebutikk lukter bedre enn det smaker? Gardinen hadde fine farger, men du likte ikke stoffet? Det aller viktigste å tenke på, er om du faktisk har bruk for det du ser på! Hvem trenger vel enda ett smykke, en fancy skje, eller den rosa/grønne/lilla ubeskrivelige teite tingen til å henge på veggen? Kjenn på ting, lukt på alle de fantastiske luktene (som fremdeles kan lukte bedre enn det smaker) og se. Bare ikke bruk så mye penger på tull og vas.

Tenk på når du eventuelt skal flytte. Det vil bli mye lettere for deg når du skal pakke ned ting, enn din venn(inne) som plutselig ikke vet hva han/hun skal gjøre av seg, pga alt for mye skrot. Det meste vil nok bare havne i søpla. Så hva er vitsen med å kjøpe en dyr ting, for så å glemme det av etter ei uke, og så kaste det etter noen mnd?
Den viktigste tanken du burde inneha under en shopping er om du virkelig, virkelig, trenger det du ser på. Jeg sier ikke at du pga dette ikke trenger å kjøpe noe. Det hadde vært fint med et par nye gardiner, men trenger du alle kjøleskapsmagnetene med på kjøpet?
Når du shopper via nett vil du kunne se hvor mye det koster, det du har i handlekurven. Om du ikke har nok penger, vil du kunne utelate noe. Det er mye vanskeligere å ikke kjøpe noe når du ser på gjenstanden og faktisk holder det i hånda.

Det fins en gylden middelvei for oss alle!

1 kommentar:

  1. Har hele tida den følelsen når æ e sammen med vennan mine og dem bruke masse penga på klær og duppe ditta. Dem kjøpe ting som æ vil ha og kanskje som ville heller ha sett finere ut på enn på dem. Bruke og ta mæ en gang iblant og dra til byen aleina og se på alle tingan som hadde vært fint. Rett og slett en ønske shopping. Mye som du har skrevet e sant og e enig der.

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D