mandag, oktober 17

Brokkolimos og vafler

Track: Mutemath – All Or Nothing

Tenkte ikke på å ta bilde av middagen min idag, for den var forholdsvis god nemlig! Har du noen gang spist brokkolimos? Det er ulike måter å lage det på med tanke på ingredienser. Noen bruker f.eks fløte, andre ikke.

Brokkolimos, my way:
Brokkoli, kokes slik at man kan knuse det med en gaffel. Lurest å bruke en stavmikser for å mose hele greia.
Hvitløk, et par fedd. Greit å ikke overdrive. Jeg brukte et par små fedd, var det jeg hadde for hånden.
Litt smør (eller mye smør, alt etter hva du foretrekker).
Salt og litt pepper, kanskje muskat om man føler seg litt sprø den dagen. Mmm! God i kald tilstand også, forresten.

Koker brokkolien godt, hiver i hvitløken, tar en runde med stavmikseren før man så hiver oppi smør, salt og pepper og muskat. Man trenger ikke salt, egentlig.
Har ikke prøvd brokkolimos med fløte i. Tror man kan la være smør da siden fløte inneholder en del fett. Dette er så lavkarbo som man får det.

I helga lagde jeg også vafler med jbkm! Det var utrolig godt! Smakte som vafler. Er glad for at det fins et nettsted som lavkarbo.no og rettkost.no gitt. :)
3 dl rømme
4 egg
2 ts bakepulver
5-6 ts johannesbrødkjernemel
1 ss natreen
50 gr smeltet smør
og 1 ts kardemomme for de som har det. Det har ikke jeg.
Svelles i kjøleskapet i 20 minutter. Smaker godt!


Min digitale kjøkkenvekt har begynt å streike. Hopper fra tall til tall og klarer ikke bestemme seg. Kanskje det er batteriene, men de koster jo mye! Nesten 70 kroner for to batterier. Siden jeg veier all mat jeg spiser så må jeg nesten bare bite i gresset og kjøpe batteriene. Sukk... men hva om kjøkkenvekta fortsatt streiker? Hmm. Wish me luck!
Jeg har derfor ikke hatt muligheten til å veie maten siden søndagen og det gjør meg frustrert. Litt kontroll siden jeg vet jeg spiser riktig mat men mengda... hvordan ser jeg forskjell på 150 gram og 200 gram fisk? Har blitt litt gjetting, kan man vel si.

Ellers har jeg det bra. :)

3 kommentarer:

 1. Takk for oppskrifter!

  Fabelaktig kveld ønskes deg!
  Klem

  SvarSlett
 2. MÅ prøve brokkolimos - tusen takk! Har laget blomkålmos som er nesten lik, men tipper den grønne ser (og egentlig også smaker) bedre. Har ikke vaffeljern - men det skal jeg søren meg ønske meg til jul!
  Håper alt står bra til!!!

  SvarSlett
 3. Høres deilig ut, takk for tipset!

  Så koselig at du vil være med på min giveaway. Vi får krysse fingrene for at du har trukket ett av vinnerloddene, det får vi se i morgen!

  Ha en fortsatt fin helg!

  Klem
  Netta

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D