onsdag, juli 28

Marsvin og krisehjem - har jeg blitt sprø?

Track:Paramore – The Only Exception

Fuglene har det bra. Var en stund redd for at undulatene jeg passer på ble syke og skulle dø, men nå er de atter pratsomme og lekne i sitt bur. Skal ikke ha fugl selv har jeg bestemt meg for, og slik får det bli.

Har nå blitt et krisehjem for dyrebeskyttelsen i Tromsø. Ble oppringt av en av de frivillige jeg hadde pratet litt med forrige uke, og de spurte om jeg fortsatt hadde lyst å være et krisehjem. Ikke noe katter i mitt hjem, selv om jeg har sett en del potensielle jeg godt kunne adoptert, men skal være krisehjem for hunder. Kan være snakk om korte perioder, eller lange perioder med en hund i hus. Jeg har bestemt meg for å ikke ha hund på fast basis, altså eie en hund selv. Har ikke lyst til å binde meg til en hund jeg kanskje ikke kan ta med meg når jeg flytter neste gang. Som krisehjem kan jeg si at jeg ikke kan ha hund, og jeg kan også takke nei om det er en hund jeg ikke har overskudd til å passe på.

Jeg elsker dyr, og skulle gjerne hatt et helt hus med dyr (innefor rimelighetens grenser, man må kunne ta vare på de også!!) og en stor hage med enda flere dyr.
Har vært ofte innom finn.no for å sjekke hva folk gir bort (trenger lamper og et stuebord, hint hint) eller selger, og jeg er ofte innom dyrene for å sjekke hva som er i omløp. Det er så mange fine bilder av dyrene, det gjør meg glad. Fant en gang dverg kochin! Det er høns. Skikkelig fine og verpesyke, så slike høns (og kanskje en hane) jeg skal ha når jeg får meg et hus.
Skal også ha et par hunder, har da tenkt på grand danios og rottweiler. Søte store hunder! Må ha et par geiter som daglig kan spise gresset i hagen, på den måten slipper jeg å klippe gresset selv! Har i det siste også tenkt på at jeg mulig flytter meg til østlandet når jeg er ferdigutdannet.

Om en stund får jeg to marsvin! De er teddy, og ble født 16.juli. Det betyr at jeg kan få de straks de er blitt fire uker. Det er to jenter, så håper de blir å trives sammen selv om de er søsken. Regner med litt søskenkrangling siden alle gjør det iblant, men tenker at det er bedre at de er vant til hverandre enn to marsviner som ikke kjenner hverandre i det hele tatt. Valgte å ha to marsvin istedenfor ett siden det er sosiale dyr, og da blir ingen av de alene. Har funnet frem det gamle marsvinburet, men må vaske det (full av sand, utrolig nok!) og leke meg med klorin slik at det ikke henger lukt i buret fra mitt gamle marsvin. Har også lekt meg med en dyrebutikk som har nettside, og kan dermed sitte i min egen sofa, bestille alt jeg trenger for så hente varene i dyrebutikken. Er bedre det enn sutrende småbarn som står i veien når man skal ha både det ene og det andre, samt at jeg slipper å bære på alle varene mellom reolene. Alt i en pappeske, pakket og klart! Tror jeg skal benytte meg av det. Nettet er fantastisk på mange måter, spesielt de late! :)

Navnene på marsvinene mine? Vel, er inspirert av tv-serien The Simpsons, så det blir Patty (Patricia) og Selma! For de som ikke vet det så er det tvillingsøstrene til Marge, som igjen er kona til Homer Simpson. De hater Homer, røyker og er slemme. Selma er litt snillere enn Patty og er den eldste, født to minutter før Patty. Nok nerde-snakk. Det er deres navn, og slik blir det! :) Gleder meg til jeg får de nå. På bildet ser du det ene marsvinet mitt, selgeren som har tatt bildet. Har valgt å kjøpe marsvinene fra oppdretter fremfor dyrebutikk, for det er lettere å temme marsvin når de er små, og marsvin fra dyrebutikken er gjerne noen måneder gamle og deretter litt vanskeligere å få tam. <3

1 kommentar:

  1. Så gøy.. skal få marsvinet mitt som er 5 uker idag<3 blir kos

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D