torsdag, januar 17

Miljøvennlig

Track: Mackintosh Braun – On And On

Har ofte den siste tiden lagt merke til at jeg blir belastet for bæreposer enda jeg ikke tar bæreposer selv og sier nei takk. Har som oftest med meg et slitesterkt bærenett som jeg kjøpte for noen kroner i en av butikkene, slik at jeg i utgangspunktet slipper disse bæreposene i plast.
Prøver så godt jeg kan for å skåne miljøet. Plast er ikke noe som naturen selv klarer å gjenvinne og det går ganske mange plastposer i én eneste dagligvarebutikk.
Blir i alle fall veldig irritert når man forsøker å være miljøvennlig og så blir man belastet for bæreposer, gjerne når du ikke vet det selv og ser det på kvitteringen når du kommer hjem.
Det skjer også i butikker som selger egne bæreposer som ikke er i plast. De ser at du tar frem posen fra veska og slår inn en bærepose likevel. Helt sykt!
Hørte fra noen som har en teori om at butikkene tjener mye på salg av bæreposer. 80 øre pr pose gir en viss sum når det er over tusen mennesker innom én butikk. Gang dette med hver åpningsdag i en mnd og summen blir sånn at man tjener godt på det. Butikkansatte må slå inn ett antall bæreposer selv om kunden ikke spør eller ønsker pose. Har tenkt litt på det når jeg stadig ser på kvitteringene mine at det er slått inn bæreposer. Kan dette stemme?

Når jeg er på shopping-runder har jeg ofte en stor veske eller en ryggsekk. Da kan jeg sette varene i det istedenfor å ha hundre bæreposer når jeg er ferdig med shoppingen. 
Håper det er flere der ute som tenker som meg. Små ting hjelper faktisk. Det har jeg tro på. Når jeg bodde i byen brukte jeg sekken mer til dagligvarer også. Veldig lurt og man slipper at armene føles ekstra lange ut etter å ha drasset poser hjemover.

Snart har jeg bursdag. Det blir party-stemning. Lover ikke at jeg blir bedre på blogging. :)

3 kommentarer:

 1. Hei høpp1


  Tusen takk for alle fine ord inne hos meg.Håper du har fått tak i litt maling så penselen kan frem igjen:)Har hatt mange bestillinger,men nå roer det seg så da skal jeg frem med sy maskinen litt igjen:)

  Helt enig i pose debatten din.Jeg har alltid med meg nett,men betaler også for poser innimellom.Jeg sier i fra til kassa dama jeg da og får pengene igjen.Har selv jobbet i matbutikk,og vet at det er fort gjort å slå inn posene blir liksom en vane:)

  Nyt helgen!

  klem Linda:)

  SvarSlett
 2. Lurt med sekk, ja det bruker eg mye, går mangen ganger til byen, selv om det er 6 km, tar det som ein tur,
  Ikkje når eg skal hamstre inn mat altså.

  Her går det ikkje busser syns det er dumt, (bare overfylt skolebuss).
  Må følge med altså, på handlelappen, har vert ute for at varer er slått inn for mange ganger også.
  Ikkje så lett å gå tilbake etterpå å si det. Blir ein trodd?

  Ønsker deg ein fin fødselsdag når den kommer, og God Helg.


  SvarSlett
 3. Jeg er veldig glad i sånne nett jeg da..
  Flink du er som er så bevisst!

  Takk for fine ord inne hos meg, søta! Det varmer og glede <3
  Ønsker deg en fin søndag, her har vi rukket en tur ut i løypa og nå har jeg satt en bolledeig og skal bare nyte denne nydelige dagen!

  Stor klem
  -Maia

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D