onsdag, august 15

Tåkelagt

Track: F.A.C.E. – Million Lights

Daniel slengte en stein i vannet for å lokke
hunden oppi. Hun ville ikke likevel.
Jeg lever. I really do. Det er bare så utrolig kjedelig på den nye plassen.
Det fine er at postmannen endelig har lært og lese og jeg slipper å få reklame i postkassen min.
Her om dagen gikk jeg 5 km bare fordi jeg ikke hadde noe å gjøre. Dette var på kveldstid og jeg endte opp på en bar. Utrolig nok var det en mann som ville spandere på meg, alkohol. Han trodde kanskje han fikk seg noe den kvelden men jeg sa klart i fra. Han tok ikke et nei for et nei og måtte true med å banke han for at han skulle skjønne at jeg faktisk ikke ville. Bygdetullinger. Han forlot meg heldigvis til sist. Å betale for alkohol er ikke det samme som et fripass til hva man måtte ønske.
Til å være en kjedelig plass har de visst nylig hatt veteranbil-treff. Dette så jeg på turen til "sentrum". Der var det stor lode-faktor og mange biler tøffet seg med å kjøre utrolig fort. Ungdommen nå til dags.

På mandag starter jeg på jobb. Har allerede truffet ei jeg skal jobbe med ganske mye. Hun virket grei og det tror jeg jammen hun er. Omvisning på skolen har jeg og fått og siden man er ganske mye ute har jeg kjøpt meg en ordentlig sekk. Nå mangler det bare ordentlige sko og klær. Ett sted må man jo starte.
Kanskje det ikke blir en så kjedelig plass når man har noe å gjøre. Jeg håper det.

På vei tilbake fra posten.
Siden min søster bor på samme sted har vi tatt oss en liten tur på fjellet. Var ikke så stort fjell, heldigvis. Som jeg sa, ett sted må man starte. Som andre steder er det løyper med poster man kan gå på. Lånte søsters tunge fjellsko. Trodde jeg skulle dø på turen, så tung var de. Hun spurte om vi skulle bytte sko siden hun hadde joggesko på seg. Husket på at hun sa det var en myr på veien så takket pent nei. Jeg kom tørrskodd over myra mens hun ble våt. Verdt å gå hele veien tørrskodd selv om det var tungt. Har ikke lyst å kjøpe sånne sko. Har også stiftet et vennskap med deres hund. Hun er en hyper valp som syntes vi gikk for sakte. Hun ville aller helst bare løpe rundt og bære alt for store pinner på turen.

Nå er jeg i Tromsø igjen. For å ta den siste eksamen slik at jeg får vitnemålet mitt. Lærerstreik tidligere i år. Syns universitetet kunne prioritert å gjøre ferdig eksamener etter streiken for avgangstudenter. Min første lønn kommer til å bli ganske kjip i forhold til hvordan lønn jeg kommer til å få med vitnemål. Kjip lønn hjelper selvsagt ikke på når man må fikse bilen slik at den er i ordentlig stand. Den problemstillingen tror jeg alle som eier bil kjenner til.

Onsdag like før kl 20.
Siden det selvsagt ikke finnes ordentlig kino der jeg bor har jeg benyttet turen i Tromsø med kino. Magic Mike sammen med ei venninne. Det var utrolig hett på lerretet selv om jeg ikke syntes han ene skuespilleren burde ha vært med. Grei historie, litt for lite nakenhet og dansing. For venninnen min var det vel motsatt. Litt for mye dansing og nakenhet. I kinosalen satt det hele to menn. De var sammen med to damer så kanskje de ble tvunget med på filmen av sine utkårede. Kanskje for å plukke opp noen strippetips og sånn?!

To dager på rad har det vært tåke i byen. På bygda og forsåvidt. Jeg synes det er rart men også litt fint selv om det hadde vært best med sol hele tiden. Den har jo vært ganske så fraværende i sommer. Både mandag og tirsdag var ganske varm. I dag har det bare vært kaldt. Noen bilder har det også blitt. Har ikke tenkt særlig på kvalitet fordi jeg ikke orket å drasse med det fine kameraet mitt. Har litt mye å drasse på når jeg skal hjem. Er endelig gjenforent med gitaren min. Den har bodd hos min venninne som jeg nå overnatter hos til jeg er ferdig med eksamen på fredag.

Sett fra broen.
Det er fortsatt tåke ute. Fra vinduet ser jeg bare lys. Ingen hus. Det er litt magisk. Forventer selvsagt ikke hekser og troll men det er litt stemning med tåke.
Nå er det bare få dager igjen til jeg er hjemme igjen. Dit jeg har flyttet til. Det er fortsatt rart å tenke på. Å snu om på livet og begynne på nytt. Bli kjent med et nytt sett kollegier, få meg venner, vurdere å starte i kor selv om de synger på teite ting. Kanskje til og med begynne å trene. Men da må jeg kjøpe meg nye sko først. Livet er fullt av valg man må ta. Å stå for valgene er enda vanskeligere men desto tøffere er man når man klarer det.
2 kommentarer:

  1. godt at du sier ifra om dine meninger!! :-) Masse lykke til på jobb :-) Og, håper du og søsteren din får til en fjelltur, det hadde nok vært stas!

    SvarSlett
  2. Sykt tøft gjort av deg å flytte opp dit! Lykke til! :)

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D