tirsdag, april 3

Farlig aubergin

Track: Diefenbach – There's A Stain

Nå har jeg lært at aubergine ikke er grønnsaken for meg. Jeg fant en oppskrift på nettet på fløtegratinerte auberginer og fulgte oppskriften delvis til punkt og prikke. Det vil si, gjorde alt etter "boka" når det kom til auberginen men hadde i vårløk istedenfor vanlig løk. Tviler på at det utgjorde noe stor forskjell. Skrelte den, delte den opp i skiver og la den på benken med salt over slik at vannet skulle trekkes ut. Stusset over at det skulle brukes enda mer salt i selve retten, siden det ikke sto noe om å skylle auberginen etter å ha ligget på benken en stund med alt det saltet på.
Da den endelig kom ut av ovnen og jeg skulle ta min første smakebit, holdt jeg på å dø. Okei, en overdrivelse men det smakte omtrent bare salt. Smakte hverken løken eller noe til fløten, bare salt. Konsistensen på grønnsaken var i tillegg super-ekkel. Har laget en annen variant av fløtegratinerte poteter, nemlig med sellerirot, og den var fantastisk!
I morgen har jeg tenkt å lage "potetsalat", altså med sellerirot. Det tror jeg blir bra.

Forsøkte å lage en suksessterte. Bunnen ble tørr fordi jeg unnlot å bruke 2 ss smør, som vedkommende brukte men sa det gikk bra å ikke ha med, og jeg hadde ikke tålmodighet til å holde på med den gule kremen. Ble bare gørr. Oppskriften funker nok for de med tålmodighet. Fryste ned halve bunnen og det som ble igjen hadde jeg pisket krem og ferske jordbær over. Det ble godt. :)

Planene for påsken min er å slappe av, skrive på eksamen i musikkhistorie, spise appelsiner selv om det ikke inngår i mitt kosthold til vanlig, se på de vakre tulipanene jeg fikk hos min fantastiske venninne og jobbe litt. Av ulike årsaker feirer jeg ikke påske i år.
Har i de siste dagene vært kattepasser for en venn av meg. Har heldigvis ikke hatt katten hos meg, tror ikke Selma og Patty hadde blitt så glade da og jeg er ikke så glade i katter egentlig. En liten spasertur i finværet har vært fint, deilig å komme seg ut. Har hatt lyst til å ta meg en tur på fjellet eller i skogen, men det er jo dumt å gå alene. Kanskje neste år.

Ønsker alle en fin uke. :)

1 kommentar:

  1. Nå fekk eg verkelig lyst på mat, sjøl om du ikkje var heilt fornøyd med alt :o)
    Håpe du får ein finfin påske snuppa.

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D