onsdag, oktober 21

Alle er ikke like.

Har du tenkt på, at det er fint at ingen er like, både utseendemessig og mentalt? Tenk om alle så helt like ut, hadde like klær og hadde samme kropp som deg. Hadde du likt å sett milliarder av deg selv i de samme klærne hele dagen? Eneste forskjellen var forskjell på menn og kvinner, og de forskjellige tankene og alt som rører seg i et hode. Med det mener jeg, at hvis du er mann, så ser alle ut som deg, absolutt alle menn i verden, og kvinner så helt like ut, og alle fikk helt like barn.
Fordi alle hadde forskjellige tanker, fikk alle ulike jobber, men man så ikke forskjell på tannleger og lærere, søppelmenn og den vanlige mann i gata, pga likeheten og like klær. Eneste forholdspunktet var hus og adresser. Men tenk da igjen, hvor vanskelig ville det ikke vært, om du ble frastjålet ting... da ville du ikke klart å finne disse personene igjen.

(Bilde på hvordan det kunne blitt, om alle var like. Trær er like, og man ville gått seg bort i folkemengden, om alle så helt like ut, akkurat som man kan gå seg bort i en skog)

Det jeg tenker, er at dagens samfunn vil at alle skal være like, fordi man masseproduserer klær og alle jentene og guttene skal se ut som de er rike og fantastiske, og samt ha den kroppen som samfunnet har som ideal for tiden. Eier man former på kroppen, er du et utskudd, og selv om folk ser til å godta at folk er forskjellige, ønsker man likevel at alle skal være slanke som en slimål og gå i Bik-Bok klær, gammel som ung. Klart, det er et sunnhetsekspekt, å spise sunt og normalt, men folk har ulike forutsetninger til sykdommer og muligheter til å vike fra denne "normalen". I dette innlegget vil jeg tenke utenfor det med å være kjernesunn og størrelse 0.
Jeg ser ikke forskjell lengere, på 10-årige jenter og 18-årige jenter... samme klær, samme tankebane, samme handleposer. Eneste som skiller de er omtrent bare diverse farger på hud og hår, og størrelsen på pengboka.


(De ser da ikke så forskjellige ut? Omtrent bare hårfargen som skiller de...)

Er det ikke da litt greit, at man er forskjellig? At man ser forskjell på en butikkansatt og en kjørelærer? At ingen er totalt like, at folk kjøper de klærne de selv syns er behagelige, og ikke minst, at man er skapt slik Gud mente de skulle være. Han har nemlig skapt deg slik du er, med de forutsetningene, målene og kallet i livet. Kanskje du ikke vet det enda, men du fantastisk slik som du er. Kanskje en fantastisk lat person, men du er unik, og glad kan man være for det. Tenk om alle skulle være late eller utrolig energisk?
Man ser ihvertfall forskjell på alle disse milliardene av menneskene i verden, og ingen er like av utseende eller tankemessig.

Jeg er meg, jeg er fantastisk og unik, jeg er stolt av å være annerledes. Å være annerledes er ikke et negativt ladet ord. Husk det.

1 kommentar:

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D