mandag, april 13

Alkohol, dagens sosiale happening?

Hva er det med dagens samfunn og alkoholen?
Hver helg stikker tusenvis av unge mennesker ut på byen for å drikke seg under bordet. Mange ville fester hjemme og alt for mange ulykker knyttet til alkohol.

De fleste har tilbrakt påsken med ville fester og masse alkohol. Fester var "syyyykt bra", etterfulgt av "jeg er driiitdårlig!!!".
Slike unge mennesker har dette som en aktiv livsstil der dette er deres måte å ha det sosialt på.
Er mange andre alternativer til å være sosiale på uten bruk av alkohol.
De fleste vet jo hva alkohol gjør med kroppen, ikke bare der og da når man drikker, men også tiden etterpå. Mange år etterpå, og kanskje også resten av livet.

Jeg sier ikke at alle skal slutte å drikke alkohol, dét blir en umulig oppgave, men jeg mener at det går an å være sosial uten å måtte drikke seg snydens først.
Heldigvis kjenner jeg også den typen mennesker som klarer å ha det morsomt uten alkohol.
Ei venninne av meg elsker å være ute på byen og være sosial, men hun drikker brus og danser masse.
Eller det går an å drikke litt, med måtehold.

Jeg reagerer bare på hva som legges i å være sosial idag. Mitt inntrykk er at alkohol=sosialt.
Uten alkohol=bli hjemme, ikke vær sosial.
Har ikke tenkt så mye over det, nå før påsken. Men etter å ha sett mange statuser på facebook, nettby og pratet med folk så har 80% av påsken inneholdt alkohol.

Eller er det bare jeg som kjenner mange stor-drikkere?

3 kommentarer:

 1. jeg tror du er inne på noe her ann rose, at det sosiale blir knyttet tett mot alkoholforbruk kan nok stemme i kulturen. jeg merka det før og ser det fortsatt. Heldigvis fikk jeg en åpenbaring om at det ikke trenger være slikt og at det egentlig er bortkastet tid og penger å drikke.

  SvarSlett
 2. Pussig med de der som drikker for å ha det morsomt, men ikke husker noe av moroa dagen etter:p

  SvarSlett
 3. Alkohol er dessverre blitt en sosial happening, og man blir sett rart på(!) om man ikke drikker når man er på konserter, fester, sammen med mennesker. Eneste "fristedet" er vel hjemme tenker jeg, da er man jo ikke sosial.
  For å dra dette lengere ut, hvordan ville det blitt om mennesker utenfor fritid, men sosialt, skulle drikke f.eks på jobb? Dessverre er det jo mennesker som gjør dette i det skjulte fordi det muligens har gått for langt med det sosiale på fritiden. Har jeg noe rett i dette?

  Og ja, det er pussig det anonym skriver. De fleste drikker så mye at de ikke husker moroa dagen før, eller hvorfor de ligger på en fremmeds sofa o.l.

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D