mandag, november 12

Frelst

Track: Hillsong med Hosanna

I helga ble en kompis av meg, Sindre, frelst.
Han sendte meg en melding og skrev "jeg er frelst". Først trodde jeg han spøkte, for jeg trodde ikke han var den typen til det. Men sånn ordentlig frelst gitt.
Det skjedde på kinoen av alle plasser. Det som er så bra med å bli frelst er at det kan jo skje hvor som helst.
Slik står det i meldingen jeg fikk:
"Var en pastor som talte på kinoen ikveld. Jeg gikk frem med en del andre folk og ble bedt for. Om at jeg skulle få Gud inn i livet mitt og om at den hellige ånd skulle fylle meg. Beina skalv og jeg greide ikke å holde meg oppreist selv hvor mye jeg prøvde. Ble kvalm og begynte å svette og måtte bare legge meg ned på gulvet."
Ble kjempeglad for at i alle fall én av vennene mine har blitt frelst. Selv har jeg nok ikke gjort noe som endte i dette resultatet. Jeg har pratet om Jesus et par ganger og tatt Sindre med på et søndagsmøte i Jesuskirka, men ikke noe utover det. Må nok mer til egentlig.
I det minste kan jeg hjelpe han til å fortsette på veien han nå har valgt. :)

Om du er kristen, hvordan ble du frelst/fikk troen på Gud?

1 kommentar:

 1. Først, kult å høre om kompisen din.

  Så, jeg fikk snudd de tankene jeg hadde gjort meg om kristendommen (må slutte med ditt, må slutte med datt, livet blir kjipt og hjernevaska) på et alphakurs i glasgow, skottland.

  Første uken jeg var glasgow kom jeg over en free bbq gjeng som delte ut gratis burgere. Der ble jeg kjent med en kar som inviterte meg senere på alphakurs for studenter. Jeg ble med og fikk flere venner der (fint siden jeg var ny i byen).

  På dette alphakurset fikk jeg en grei og oppklarende innføring i hva det egentlig vil si å være en kristen og hvordan man blir det. Hva som er sant om Jesus og hva som er løgn. Mot slutten av kurset som varte 10 uker, ble jeg spurt av han jeg først traff om hva jeg syntes om hele greia, og om jeg hadde lyst å gjøre noe med det.

  Det var nå jeg skulle ti lå endre hele livskursen min. For meg var det ikke lengre kjipt å skulle bli kristen, faktisk skulle det koste bare å invitere Jesus inn i livet mitt. That's it. En vinn vinn situasjon tenkte jeg.

  De hjalp meg å be en kort bønn til Jesus og vips var det overnaturlige allerede tredd inn.

  Jeg merka ikke noe overnaturlig der og da, helt ærlig ble jeg litt skuffet, tenkte det skulle skje noe heftig. :-)

  Men så, etter et par mnd tror jeg Gud åpna øynene mine for hvem han var og hva som skjedde når jeg ble født på nytt, se joh 9:25.

  Siden da har jeg levd med Gud på innsiden og av og til fortalt andre om han og hva som skjedde med meg når jeg innså fakta om jesus.

  Anbefaler det til å se litt mer på fakta før man gjør seg opp en mening, spør en kristen om fakta og hva som egentlig er sant. Det er nok myter og feilinformasjon i hodene til folk. Slik som jeg jeg hadde. Tenk hvor store følger litt feilkorrigering kan gjøre..

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D