lørdag, april 11

Nordlandsvåren

Track: Restraint – Cold Mailman

Det er uvanlig å ha vår så tidlig på året. Det har jeg ikke vært med på før. Fuglene synger tidligere, lyset strekker seg over flere timer, ofte varmt og deilig ute. Noen ganger har snøen vist seg, noen siste krampetrekninger håper jeg. Heldigvis har det smeltet fort og blitt til vår igjen.
Man skulle tro jeg var vant til rein siden jeg kommer fra lengre nord i landet men det er jeg altså ikke. Litt skremt av disse store men vakre dyrene som ofte kommer forbi huset, tar seg en pause og spiser det lille de finner av gress og sparker i jorda. En dag jeg skulle gå ned med søpla så jeg ikke den lille reinflokken før jeg var omtrent halvveis. De sto nedfor en låve. Ene reinen stirret på meg og så ut til å ville løpe rett på meg. Den begynte å løpe flere ganger men stoppet etter noen meter. Nå har jeg begynt å se etter rein før jeg går ut.
Tidligere vår betyr nok også at edderkoppene kommer snart. Det gleder jeg meg ikke til. Likevel er jeg fornøyd med vårluft, nordlandsvår.

I slutten av mars tok jeg dette bildet. Tror kanskje det var siste gangen jeg hadde denne muligheten, til å ta ett slikt bilde. Fant en passende plass å stoppe bilen på, tok mobilen frem og knipset noen bilder. Det var enda vakrere i virkeligheten. Jeg pustet dypt inn og klarnet tankene før jeg så satt meg inn i bilen og kjørte hjemover. Sånne øyeblikk er gull verdt. Hestmannen i bakgrunnen, til høyre med tupp på.

Påsken var lang og kjedelig. Første påske uten familien i nærheten. Det var litt tungt, særlig siden jeg heller ikke har venner utenom jobb. Ser frem mot høsten, blanke ark og forhåpentligvis større plass å bo på med litt flere folk. Her er det ganske lukket samfunn, vanskelig å komme innpå folk på ett personlig nivå. Ble invitert på besøk av ei hyggelig dame (kona til en kollega). Tok tilbudet og kjørte noen mil for å være litt sosial. Det var veldig koselig. De har en hund som røytet utrolig mye akkurat da og tre katter. Den ene katten skremte meg skikkelig, hoppet i sofaen rett ved siden av meg. Jeg er ikke noe glad i katter. Denne katten ville bare kose så det gikk greit. Ble mange timer der og kjørte fornøyd hjemover. Resten av påsken gjorde jeg husarbeid og så filmer og tv-serier. Var ikke så veldig godt vær i påsken men plutselig ble det fint nok vær til å sitte ute i solen. Tok frem strikketøyet og begynte på en lue med mariusmønster, funnet gratis på Sandnesgarn.no. På arket var det to ulike mariusmønstre (er det mange varianter mon tro?) så nå prøvde jeg det andre mønsteret, i svart og natur. Luen ble ikke perfekt, hadde greid å tulle på ett par plasser, byttet om på fargene. Det synes heldigvis ikke så godt. Telte som bare pokker for jeg ville ha det riktig. Burde nok tenke at dette er andre lue med mønster og man er gjerne ikke perfekt fra starten av. Tror jeg.

Her er luen ferdig.Var litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det på toppen. Det sto at man skulle skifte til natur og minske maskene, to og to sammen. Det gikk jo på denne måten jeg gjorde det men om det ble så veldig pent får heller noen andre bedømme. Det ser helt greit ut.


Her er den første luen. I forrige innlegg ser man at jeg startet på luen. Her er den altså ferdigstilt. Oppskriften på begge luene er one size. Luen passet perfekt først men etter noen ganger med bruk er den blitt litt for stor. Burde kanskje ha gjort noe med det men er ikke så flink til sånt og er litt redd for å ødelegge luen om jeg vasker den for å gjøre den litt mindre. Hvis noen lesere har tips så tar jeg imot med glede.

2 kommentarer:

 1. Den sort-hvite luen er nok ikke mariusmønster, men fana tror jeg? Fine var de begge to. Skjønner du blir litt engstelig når reinen er så nært hjemmet ditt, men dere blir nok vant til hverandre med tiden vil jeg tro :)

  Har du lyst til å bli med på en liten giveaway deler jeg en i det siste innlegget mitt. Trekning fredag 8. mai, så skynd deg om du vil være med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fant oppskriften på Sandnes garn og der står det på arket mariusmønster så da må jeg jo bare tro at det er det. Som uerfaren mønsterstrikker ser ikke jeg forskjell på alle disse ulike mønstrene. Hadde det stått mariusmønster og fanamønster (om det er det?) så har jeg jo ment at den sort/hvite lua var fana. Er enkel sånn :)
   Reinen har endelig dratt sin vei så nå kan jeg gå hvor jeg vil uten å bli skremt. Skikkelig deilig.

   Slett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D