søndag, mars 8

Bursdag, bryllup og strikking

Track: Into the Wild – Thomas Dybdahl, In The Country

I dag ble nevøen min 2 år gammel. Jeg bor så langt unna akkurat nå til at jeg kunne være med på noe fysisk feiring. Han satt stor pris på ene gaven han fikk hos meg da, en bok sanger og lyd på. Han la seg i klærne han fikk hos meg også. Han fikk mye klær i bursdagsgaver i år.
Vi skypet tidligere ikveld. Det første han sa når han så meg på skjermen var tante. Mens han spiste ei pølse som kveldsmat (har man bursdag så er det lov!) sa han rose flere ganger. Både søster og typen mente han sa rose så vi var enige om det. Etter en stund sa han hele navnet mitt! Tantehjertet smeltet skikkelig. Han har vært litt treig på det å prate syns jeg men alle barn er jo ulike på dette området har jeg skjønt. Nå har det endelig begynt å løsne for han for han pekte også på bilen han hadde på genseren sin og sa "se bilen". Var veldig koselig å se nevøen min idag. Siden sist jeg blogget har selv jeg hatt bursdag og plutselig blitt ganske gammel. Nærmer meg 30 år med stormskritt.

Sist helg var jeg i Tromsø og tok den lange turen med bil, båt og fly for å komme meg hjem. Skulle primært i ett bryllup, til venninnen min. Hun var fantastisk vakker. Jeg så hvor nervøs hun var da hun gikk opp kirkegulvet, var spent på om hun klarte det. Brudgommen er organist i kirken og hadde skrevet en bruremarsj til henne. Den var i starten veldig fin men var litt lang og ble mye lyd fra orgelet. Var veldig romantisk gjort da, å skrive en sang til henne til bryllupet. Om jeg noen ganger blir gift må gjerne min mann også være så romantisk. Det ble servert tapas til middag og det var mange fine kaker til dessert. En del morsom underholdning var det også selv om selve feststemningen manglet. Nå er familien veldig kristne da, på begge sider så kanskje de ikke er vant til fest. Var utrolig takknemlig for at jeg ble invitert og fikk være med og lærte mye om brudgommen, han har stor familie. Da de gikk ut for å ta bilder utpå kvelden var over halve lokalet tomt. Han har ti søsken.
De så veldig forelska ut, brura og brudgommen altså. Skikkelig fine sammen.
Fikk ei jeg kjenner til å lage ett kort til de. Hun er veldig flink på kortlaging. Med dikt og sitater. Tok ikke bilder av kortet, det burde jeg gjort.

Har tatt opp strikkingen siden sist. Holder på å strikke ei lue i marius-mønster fra Sandnes garn. De hadde noen gratisoppskrifter. Da jeg var i Tromsø skulle jeg kjøpe det garnet i de riktige fargene men dessverre hadde ikke den butikken på kjøpesenteret de fargene så ble noen andre farger. Når jeg får lønn skal jeg bestille de riktige fargene på nettet, siden jeg bor så langt unna alt av butikker til vanlig. Kjøpte i noen andre farger, tror det blir bra. Jeg rota veldig med starten på lua, har aldri hørt om vridd rett. Til slutt måtte jeg si høyt "vridd rett, vrang, rett, vrang" osv for å få det riktig. Skulle tro at jeg aldri hadde strikka før. Det er jo over ett år siden sist da. Etter timesvis med forsøk klarte jeg endelig å få det til og plutselig var klokken halv to på natten. Godt det er helg. Har rotet en del med oppskriften så overrasket over at jeg får det til nå. Må bare øve. Gruer meg til felling og slutten. Har kjøpt settpinner slik oppskriften sier. Har aldri vært noe flink med det.

Har gått en del rein i området for tiden. Fredagen da jeg kom fra jobb sto det rein på jordet og forsøkte å finne mat. Like før jeg dro på jobb på morgenen så jeg en rev luske inn mot skogen. Lørdag så jeg rein komme fra samme skogen og gå mot jordet.  Det mest spennende som har skjedd her siden jeg flytta hit egentlig. Ganske stille liv altså.1 kommentar:

  1. Gratulerer med dagen som var :)
    Høres ut som du har hatt hyggelige og sosiale dager. Vil tro det var kos å skype med en sånn liten sjarmør :)

    SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D