lørdag, april 6

Tiszafüred

Track: Paramore – Monster

Tizafüred
En ny dag i Ungarn har jammen brakt på seg både opplevelser og stress.
Det skulle altså gå 25 timer før jeg klarte å sovne. Da sovnet jeg mest pga utmattelse og det var ingen god søvn. Grunnen til dette er at hotellrommet mitt var (og er for fortsatt) fullt av insekter. Aner ikke hva det er men de kravler og flyr og er på størrelse med en femkroning vil jeg tro. Mørke og ekle. Da hotell-damene kom på jobb fikk de i oppgave å fjerne de som var synlige og før hele gjengen dro til en liten landsby sprayet de en stygge kjemikalier på rommet mitt. Hjalp det? Not at all. Da vi kom tilbake tok min tøffe kollega et magasin og slo ganske mange ihjel. Bra jeg har tøffe kollegaer, for jeg stivner helt og hele kroppen vil hyle og rømme fra situasjonen. Skal forsøke å sove på rommet mitt i natt, denne gangen litt mer forberedt mentalt på at det fins kryp på rommet. Hvor de kommer inn fra vites ikke. Da jeg hentet mac-en min slo jeg selv ihjel en, med en fluesmekker som jeg har fått låne av prosjektlederen. Den funket. Har også et kjøleskap på hotellrommet som jeg håper kan overdøve summingen fra disse dyrene. Får ta en killing-spree før jeg legger meg.
Fra Eco-center
Det som er utfordrende er jo at ingen i resepsjonen snakker særlig engelsk. Det går enten på tysk eller ungarsk. Kan litt tysk men ikke nok til å gjøre meg så veldig forstått annet enn å kjøpe vin og noen høflighetsfraser. Det ble fortalt at dyrene er helt ufarlig og de kommer pga oversvømmelse i elven. Det hjelper liksom ikke på frykten, uansett hvor ufarlige de er.

Sto over dagens første opplevelse for alle lærerne. Mens de dro på båt-tur lå jeg i senga. Tenkte at det var mye bedre om jeg hadde nok energi til å være med på resten av dagen. Det var mine norske kollegaer enige i. Tok bussen til en liten landsby hvor vi besøkte et eco-center med akvarium og ulike dyr. Kaniner, geiter, fugler, amfibier og masse fisker. To bråkete otere var det også. De ble matet klokken 15 så det fikk vi med oss. Jeg ble heldigvis holdt våken av oterne mens vi ventet på at dyrepasseren skulle komme med maten. Når de fikk mat holdt jeg på å sovne av, litt fordi det var så mørkt og kaldt der vi satt. Ble bedre da vi kom oss ut i frisk luft og så på noen sjakaler.
Etter en stund gikk turen til en restaurant hvor de serverte oss sånn passe god mat. Likte suppen og ble litt skuffet over hovedretten fordi det skulle være nudler til kjøttet men var helt vanlig, kjedelig kokt potet. Det ordnet seg heldigvis. Det skal de ungarene ha, de fikser på ting! Hyggelige folk og mye snakking. Ble mett i magen og så dro vi tilbake til hotellet.
Fant ut at jeg skulle gå en tur for å roe meg litt ned etter all denne døgnvåkingen og insektene. Det hjalp, faktisk. Med musikk på øret vandret jeg litt rundt. Ikke så veldig langt unna hotellet siden jeg er redd for å ikke finne veien tilbake. Traff på en hund bak et gjerde som ville ha så mye kos at den presset seg selv til gjerdet og så på meg med valpeøyne. På tilbakeveien turte jeg å stikke en hånd inn og hunden koset seg. Så også en kirke som var opplyst i mørket. Var fint å se på. Det blir en tidlig kveld etter alle mine opplevelser i dag. Satser på at morgendagen blir enda bedre.

Akvariumet
Har lært utrolig mye av de andre lærerne i de andre landene. De franske går f.eks fra å ha fri hver onsdag (gjelder alle) til å jobbe halv dag og de har det vanskelig med å planlegge undervisning. De fra Nord-Irland har flere rektorer slik jeg forstod det. Liker å høre hvordan de andre har det på jobb og ellers i deres land. Det fine er at alle forsøker å svare på ting uavhengig om de snakker bra engelsk eller ei. Ei fra Tyskland spurte om jeg underviste i engelsk. Måtte svare nei, for det gjør jeg jo ikke. Tar det som et kompliment.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D