tirsdag, desember 12

Tanker og slikt.

Track: OK Go med Invincible.

Jeg kom til å tenke en dag, om det å tenke er det samme som å drømme.
På Blink hvor jeg er medlem (som så mange andre) spurte jeg det samme spørsmålet i filosofigruppen min (Det filosofiske hjørnet). Etter en stund fikk jeg svar, og de fleste var enige i denne tanken:
Separatiske illusjoner vi skaper i fornektelse av hva som er, drømmer er våres tanker, dem er fri, men i drømmenes verden ser vi hva vi glemmer i all denne løgnen vi skaper i begrenset for av tanker, ærlighet, hva våres vilje virkelig er.

En annen mener at drømmer er sterke følelser. Det er tanker, men mer enn bare en vanlig tanke, for i den modusen/sinnsstemningen/bevissthetsfrekvensen du er i når du drømmer (varierer og fra gang til gang) er noe helt annet enn det bevissthetstadiet vi er på når vi tenker i hverdagen eller dagdrømmer.

Men så kan det jo ofte være at vi lar tankene flyte av gårde, og da er jo de uregistrert også, men det kan vel kanskje kalles dagdrømming.

Det virker som om mange mener det samme, og det var en del interessante svar på mitt spørsmål.
Hva tenker du om det? Er det å drømme det samme som å tenke? Kan det være at man tenker, men i et annet "format"? :)

2 kommentarer:

 1. heia!
  må no bare høre om det er du. er det du? hehe.. er det Ann Rose? hadde vært koselig.
  men uansett kæm du er ønske æ dæ ei riktig god å velsigna jul!
  smil fra silje

  SvarSlett
 2. Joa.. d e mæ.. du har gjetta riktig:)

  SvarSlett

Takk for din kommentar:)

Spørsmål du måtte stille eller respons på din kommentar besvares her på min blogg under det innlegget du kommenterer. Bare sånn at du vet det:) Velkommen tilbake! :D