søndag, juni 14

Ett år i Nordland snart over

Track: Technicolor – Madeon

Det er blitt juni og livet tar nye veier igjen.
Om ikke så alt for lenge reiser jeg fra vakre Nordland. Det er både trist og gledelig på samme tid. Savnet av familien og venner har vært sterk på grunn av avstanden og jeg har ikke sett nevøen min siden jul. Han begynner å bli stor gutt nå og tantehjertet blør litt.
Har etter to årsvikariater i læreryrket har jeg endelig fått fast jobb. Den er ikke i Tromsø men litt utenfor. Likevel mye nærmere enn om jeg skulle ha jobbet i Nordland så nå kan jeg faktisk dra på helgebesøk til både mamma og søstrene mine. Mens jeg venter på å overta en leilighet skal jeg bo hos mamma, det blir min sommerferie i år. Å finne seg ett passende sted å bo har ikke vært lett men hadde litt flaks, ser at folk sliter. Det er kanskje sånn litt overalt egentlig.

Kommer til å savne naturen og det flotte dyrelivet her. Noen fugler syns jeg er rar. Tjelden sitter ofte midt på veien når man kommer kjørende og siden man ikke er noe fuglemorder så må man bare kjøre unna eller stoppe opp til de har forlatt veien. Måsene er litt roligere selv om man går langs veien, ganske nært utallige reder i nærheten. I Tromsø stuper gjerne måsene mot en når man nærmer seg men disse måsene flyr litt urolig over en og venter til en har passert. En interessant observasjon etter min mening.
Noen av menneskene jeg har møtt på blir jeg også til å savne. Humoren og samtalene i lunsjpausene. En av de holder på med sau i tillegg til å være lærer. Fikk komme på besøk i fjøset når lammingen var begynt å roe seg litt ned. Lærte at det finnes utrolig mange saueraser og mange av de var veldig flotte. Lot telefonen bli igjen i bilen i tilfelle jeg skulle miste den på fjøsgulvet eller noe så tok dessverre ingen bilder av de fine lammene.

Kommer derimot ikke til å savne alle sauene som fant sin vei til jordet jeg bor ved siden av. Det begynte med to, ei mor og hennes lam. Bjella klang døgnet rundt men det var ikke det verste. Lammet ropte på moren hele tiden og hørtes ut som den ble drept. Moren sto på jordet og tygget på gress og brydde seg ikke. Etter noen timer ropte gjerne moren tilbake men da løp lammet i motsatt vei. Sauer er dumme.
Det kom etter hvert flere sauer og alle bjellet og bråket. Noen netter fikk jeg ikke sovet ordentlig. Når jeg først hadde klart å sovne ropte de på hverandre igjen. Noen uker med dette tok huseier fatt og jagde sauene bort og fikset gjerdet. Siden har de vært borte.
Alle edderkopper i trappa blir jeg heller ikke til å savne. De var slitsomme sist sommer, flere nett spunnet over trappa og jeg som den kjempen jeg er (i forhold til edderkoppene altså) rev de ned hver dag. Stillheten og freden man får når man ser på naturen er noe jeg tror jeg blir å lengte tilbake til.

Har gått mange turer de siste to månedene. Fra å måtte ta pauser hvert femte minutt nesten til å gå lenge uten pause og ikke minst lengre strekninger. Det er jeg ganske fornøyd med siden jeg er av en viss størrelse og er ganske utrent. Har sett mye fint på mine turer og de fleste bildene finnes på instagramkontoen min. Det har vært litt kjedelig vær den siste tiden. Kaldt og regnfullt. Har likevel trosset vær og vind og gått tur likevel. Det var ikke meg for noen måneder siden for å si det sånn. Blir ikke det samme å gå tur hjemme hos mamma når jeg reiser nordover. Lite trafikk og veldig nært havet til tungtrafikk hvor ingen holder fartgrensa og havet litt lengre unna, gjerne med mye skog som sperrer for utsikten.

Ett år i Nordland, ganske snart over.