søndag, september 29

Dåpen

Track: Thomas Dybdahl – Interlude

Sent på sommeren var det dåp. Min lille nevø ble døpt. Har endelig fått ut fingeren og fått bildene fra kameraet over på dataen.
Gudstjenesten med dåpen ble satt i vakre Nordreisa Kirke 4.august 2013. Den kirka skal jeg gifte meg i en dag i fremtiden om jeg noen gang skal gifte meg. Nevøen min var utrolig flink gjennom gudstjenesten. Ikke mye bråk fra den lille herremannen. Gråt heller ikke da presten tok vann på hodet hans. Dåpskjolen har gått i arv i familien en god stund nå. Alle mine søskenbarn har hatt den på seg.
Søsteren min hadde på seg den fine Målselvbunaden. Typen er ikke av det tradisjonelle slaget og kjørte på med en dress fra Moods of Norway, for de som er interessert i mote.



lørdag, september 28

Bilder av høsten

Track: Vintersol – Still, Soft, Angle

Det var kaldt i stua da jeg sto opp. Har huset for meg selv og det er deilig. I løpet av dagen har sola varmet opp i stua og jeg har trasket rundt i mine flotte tøfler. Gikk ut en tur, for å aktivisere både meg og hunden. Vi spilte fotball. Så tok jeg litt bilder samtidig.
Ble mange nærbilder av høsten. Mange var skikkelig dårlige. Ergo det er fint å ta bilder for den som øver blir kanskje en dag bedre. Her er noen bilder jeg ble fornøyd med. Noen har jeg også tuklet med.


De to siste bildene er av samme objektet. Nederste har jeg tuklet litt med. Visste ikke helt hvilken av de to jeg likte best. Gøy å eksperimentere litt.

fredag, september 20

Cover-versjon

Track: Calvin Harris – Feel So Close - Radio Edit

Noen ganger får jeg bare noe over meg. Vanskelig å forklare. Denne rare greia får meg til å gjøre ulike ting, som å strikke, male et bilde, sy eller lage musikk. I går var det kjedelig og jeg var helt alene hjemme. Tok frem gitaren og begynte å spille litt, til hundens fortvilelse for hun er ikke så vant med gitarlyden. Tenkte meg litt om og fant ut at jeg ville se om jeg fant en låt med akkorder på nettet og endte opp med Calvin Harris av alle ting. Uten å ha tenkt meg særlig om var jeg plutselig i innspilling av min versjon og eksperimenterte litt. På min vanlige plass å legge ut sanger på (urørt) er det visst ikke lov å legge ut cover-versjoner slik jeg har skjønt det. Lenge siden jeg har vært innom der nå. Fant ut at jeg kunne legge det ut på youtube. Omsider gjorde jeg det, etter å ha sendt sangen først til en ivrig fan som liker alt jeg lager. Han hadde lyst til at jeg skulle covre en Radiohead-låt men det orket jeg ikke. En uke senere, Calvin Harris.

Dette er hvertfall min versjon. Gjerne hør på og fortell hva du synes. :)
Klikk her for å høre :)


onsdag, september 11

Etter mye om og men

Track: ...og du ga avstanden navn by Ekkolodd

Breivika i Bodø, august.
Jeg har ikke blogget på ekstremt lenge. Sommeren er blitt til høst og jeg har ikke gjort stort den siste tiden. Så lite interessant å fortelle om at jeg lenge har utsatt et blogginnlegg.
Kan vel forsøke å fortelle om hva jeg har gjort da, om noen finner det litt interessant er jo det bra.

Sommeren har vært ganske fin. Hadde en av de fineste sommerene på lenge, sammen med venner for det meste. Et par ganger i Bodø by gjorde godt og siste turen var jeg der ganske lenge. Fikk møtt nye folk, vært sammen med to stk babyer og deres foreldre. Sett på filmer og vært på en liten fest.
Gikk også turer. Den første turen var ganske lang og nesten bare på asfalt. Asfaltjungelen er ikke noe for meg når jeg skal gå veldig langt, foretrekker skogen da. Med ordentlige sko på. Det hadde ikke jeg med meg. Hadde vi hatt bil tilgjengelig hadde det nok blitt flere turer. Ble litt for langt å gå til områdene med fine turløyper i. Foreslo buss men vi kom oss aldri så langt. Bodø er en fin by. Når jeg vandret i gater, opp og ned og på langs fant jeg ut at hvert eneste hus har minst ett tre i hagen sin. Selv de med små hager. Kanskje det er en lov i Bodø. For å kunne bo må man ha ett tre i hagen sin. Utrolig fint å se på om sommeren.

Skansen, Bodø. August.
LilleWille etter en lang dåpsdag.
Nevøen min ble døpt og det var en fin barndåp. Veldig mange mennesker ble invitert og alle hadde det fint, virket det som. Nevøen min var våken stortsett hele tiden og virket fornøyd med all oppmerksomheten han fikk. Selv måtte jeg stjele han av og til slik at jeg også fikk litt tid med lillemann. Søster og typen hadde traktor og biler som tema for barndåpen og alle voksne fikk egne biler som "bordkort". Snill som jeg var limte jeg navn på alle bilene. Barna fikk såpebobler med navn på. Barna herjet som de selv ville og det fikk meg til å lure på hvem som egentlig hadde ansvaret for barna. I alle fall ikke foreldrene. Det var et minus men dagen var jo et stort pluss sånn ellers. Dagen før var en av de varmeste og dåpsdagen var jevnt over varm, inntil det kom et skikkelig regnskyll som barna visste å utnytte i pur glede, til foreldrenes fortvilelse, hehe.
Har vært lat så har ikke lagt over bildene av barndåpen fra kameraet til mac-en min enda. Blir nok å dele noen fine bilder da.

Limte navn på biler og såpebobler til dåpen.

 Har ikke rørt garn i sommer. Kreativiteten har vært borte. Har slitt med ene armen min hele sommeren og det ser ikke ut til å gi seg enda. Tok opp strikketøyet for godt over ei uke siden. Klarte å strikke litt før jeg måtte legge det bort igjen. Litt fordi jeg ble irritert siden det var første gangen jeg forsøkte å strikke noe med mønster på og så ble det ikke slik som i oppskriften. Skal gi det en ny sjanse snart. Kanskje jeg får det til.

Første forsøk med mønster.
Alle bildene er tatt med mobilkamera og lagt ut på instagram på min bruker.

På mandag fikk jeg en melding på facebook om at Patty døde. Hun fikk kreft og måtte avlives. Solgte marsvina til ei jente som har tatt utrolig godt vare på de og er utrolig glade i dyr generelt. Marsvina fikk straks nye navn men for meg vil de alltid være Patty og Selma. Selma lever og er frisk og rask. Jenta sjekket Selma for kreftsvulster dagen etter at Patty ble avlivet. Ingenting farlig å melde der. Er utrolig trist å miste et dyr, uansett størrelse. Selma vil såklart lete etter søsteren sin ganske lenge men hun er ikke alene. I buret ved siden av er det visst en herremann som holder hun med selskap.
Hvil i fred, lille Patty :)