søndag, januar 27

Bursdagshelg

Track: Thelma – In Between

I dag har jeg bursdag.

Så fine!
Feiringen gjorde jeg unna i går, med fest og god stemning. Hadde venner på besøk og vi drakk og spiste nydelige sjokoladecupcakes med lilla frosting laget av ei venninne. Hun tok det med seg og alle likte det. Kombinasjon av bygdefest og bursdagsfeiring. Det blir dog veldig lenge til jeg drikker så mye. Hvis jeg i nærmeste fremtid blir bedt på bygdefest igjen blir det en liten cider.
Formen i dag er ikke den beste men det kommer seg stadig vekk. Er ikke kjent for å være den som er i dårlig form etter fest så jeg funderer på om at alderdommen gjør rare ting med kroppen min.

Har i grunn gruet meg veldig til å bli 25 år. Jeg har liksom ikke oppnådd så mye til nå føler jeg.
Veldig fint å feire dagen med venner i alle fall.
Fått mange hilsener på fjasboka og et koselig kort hos mamma. Fikk en slettetang hos søster og to blomsterbuketter. En fra familien og en fra en venn. Med bare en vase tilgjengelig ble det noe provosorisk løsning til den andre buketten.
Nettopp spist middag sammen med søster og svigerbror. Han sto for matlaginga noe som passet meg veldig fint. Alt i alt har helga vært fin og det gikk greit å bli 25 år. Neste tall jeg gruer meg for er 30. Det er heldigvis fem år unna. :)

torsdag, januar 17

Miljøvennlig

Track: Mackintosh Braun – On And On

Har ofte den siste tiden lagt merke til at jeg blir belastet for bæreposer enda jeg ikke tar bæreposer selv og sier nei takk. Har som oftest med meg et slitesterkt bærenett som jeg kjøpte for noen kroner i en av butikkene, slik at jeg i utgangspunktet slipper disse bæreposene i plast.
Prøver så godt jeg kan for å skåne miljøet. Plast er ikke noe som naturen selv klarer å gjenvinne og det går ganske mange plastposer i én eneste dagligvarebutikk.
Blir i alle fall veldig irritert når man forsøker å være miljøvennlig og så blir man belastet for bæreposer, gjerne når du ikke vet det selv og ser det på kvitteringen når du kommer hjem.
Det skjer også i butikker som selger egne bæreposer som ikke er i plast. De ser at du tar frem posen fra veska og slår inn en bærepose likevel. Helt sykt!
Hørte fra noen som har en teori om at butikkene tjener mye på salg av bæreposer. 80 øre pr pose gir en viss sum når det er over tusen mennesker innom én butikk. Gang dette med hver åpningsdag i en mnd og summen blir sånn at man tjener godt på det. Butikkansatte må slå inn ett antall bæreposer selv om kunden ikke spør eller ønsker pose. Har tenkt litt på det når jeg stadig ser på kvitteringene mine at det er slått inn bæreposer. Kan dette stemme?

Når jeg er på shopping-runder har jeg ofte en stor veske eller en ryggsekk. Da kan jeg sette varene i det istedenfor å ha hundre bæreposer når jeg er ferdig med shoppingen. 
Håper det er flere der ute som tenker som meg. Små ting hjelper faktisk. Det har jeg tro på. Når jeg bodde i byen brukte jeg sekken mer til dagligvarer også. Veldig lurt og man slipper at armene føles ekstra lange ut etter å ha drasset poser hjemover.

Snart har jeg bursdag. Det blir party-stemning. Lover ikke at jeg blir bedre på blogging. :)

onsdag, januar 2

Nyttårs-feiring på fjellet

Track: Murder By Death – I Came Around

Tenkte som så at siden jeg dro hjem fra jul hos mamma søndag at nyttårsaften ville bli kjedelig og ganske så kjip. Fikk med meg pinnekjøtt som jeg lagde selv og må si at jeg er nesten like god som mamma til å lage pinnekjøtt! Må bare huske å ha det i vann litt lengre neste gang.
Senere skulle egentlig søster og svigerbror komme over og vi skulle fyre opp noe fyrverkeri de hadde kjøpt. Mamma hadde gitt søster en hundrelapp slik at de kunne kjøpe fyrverkeri.
Senere ble jeg oppringt av svigerbror hvor han da spurte om jeg ville bli med på fjellet. Han sa det kom til å bli fantastisk og vi skulle kjøre opp med snøskutere. Klart jeg hadde lyst til det!
Måtte innom jobb for å hente skuterdressen min (eller, det er jo mamma sin) og det var sykt å være på jobben på nyttårsaften! Siden kjørte vi hjem til de for de skulle ta med seg noen ting. Jeg hadde drukket til maten så de kom derfor og hentet meg. Ikke verst.

Det var litt av et syn som møtte oss i gangen hos de. Lille Luna hadde hentet en pose i veska til søster som sto på klestativet. Hun hadde fortært sjokolade med 70% kakao, spist noen tabletter for halsbrann og sure oppstøt, smakt litt på en håndkrem som lukter sinnsykt godt, smakt på ammeinnlegg og strødd papir og ting som kan rives ut over hele gangen. Ikke første gangen hun smaker på ting hun ikke skal og hun har ved tidligere anledning også smakt på vesken til søster. Heldigvis ikke denne gangen for hun hadde jo skaffet seg ei ny veske rett før jul.
Luna måtte være i bilen når vi gikk inn til de som vi skulle dra opp på fjellet med. Ble for mye med tre hunder innendørs. På den tiden spiste Luna følgelig mine brødskiver opp som jeg hadde tatt med. Det fikk jeg ikke vite før dagen etterpå da jeg skulle spise frokost. Spurte om brødskivene fortsatt lå i bilen. De hadde lite lyst å si det til meg da det skjedde. Tror heller de bare forsøkte å lure seg unna for det var noen gode brødskiver.

Vennene til søster og svigerbror var søte og hyggelige og har to barn som var utrolig morsomme å prate med. Hun minste kunne telle til 7 mens moren bare kunne telle til 17 fikk jeg vite.
Fikk sitte på med fyren opp og han kjørte ikke sakte. Holdt meg fast for harde livet og har ikke vært så nært en mann på hele 2012. Han er liten og jeg er større. At han overlevde turen opp er et mysterium så hardt jeg holdt fast. Vel, det var hans valg å kjøre fort. Var kun redd for å falle av et par ganger og det var jo egentlig veldig gøy. Rett før oss hadde søster og svigerbror kjørt opp med en slede hvor en svær leonberger satt oppi. Hun er lat og orker ikke løpe opp fjellet fikk jeg vite. De hadde uheldigvis tippet og støvelen til svigerbror satt fast under skuteren fordi han hadde holdt den oppe så den ikke skulle falle over søster. Hun landet på magen og hadde veldig vondt og var veldig redd for babyen. Jeg tippet skuteren over og han jeg satt på med kjørte søster opp på fjellet mens svigerbror snudde skuteren sin. Det gikk bra med søster og det er fortsatt masse liv i magen hennes.
Var helt fantastisk å stå på fjellet mens det ble skutt opp fyrverkeri fra hele tre kanter. Var flere som var i fjellet men tror nok vi hadde best utsikt. Ble mye champagne og vin og det ble sent hjem.
Luna fikk løpt fra seg og overlevde sjokolade-spisingen. Hun spiste masse tørrfôr da vi dro hjem og jeg fikk overnatte hos de.

Dagen etter spilte jeg bilspill og fant noen biler til svigerbror mens han hjalp meg av og til og senere lagde middag. Akkurat da jeg skulle ta et race var det middagstid. Søster våknet heldigvis mer til under middagen. Hun var så trøtt stakkar. Var god middag og fint å spille bilspill og generelt en veldig fin nyttårsaften og start på den nye året. Slutte og starte ett år på fjellet. Det hadde jeg aldri forestilt meg. Håper det blir flere år på fjellet fremover, det var så fint!