torsdag, november 29

Fin helg

Track: Oh Land – Frostbite

Jeg har vært i Tromsø på konsert med fineste koret mitt. Det var skikkelig fint å se alle jentene igjen og det var mange fine sanger fra 50-tallet. Scenen var pyntet med tidsriktige møbler og jentene hadde masse fine kjoler på seg. Konserten burde vært på et annet sted siden plassen var liten og det var mange som ønsket å få med seg konserten så tror koret blir å ta en ekstra-konsert etter jul.

Fredagen var jeg på Jekta, Nord-Norges største kjøpesenter antar jeg. Her snakker vi om handlegater og så mange butikker at du ikke rekker over alle på én dag om du bruker litt tid i hver butikk. Mange butikker er skikkelig store. Brukte ca 4 timer på senteret og jeg var utslitt. Neste gang skal jeg ha joggesko på meg og ha litt mer planer for hvilken butikker jeg skal på. Lett å rote seg bort. Jeg er ikke vant til gigantiske kjøpesentere. Liker at de har fått Søstrene Grene, Indiska (selv om jeg ikke rakk det denne gangen) og Panduro på senteret. Kjøpte meg selv fimo-leire på Panduro og skal kjøpe mer neste gang jeg er der. Det er gøy med sånn leire og så enkelt å få til ting.

Det var så fint å treffe mennesker igjen. Kjente, fine mennesker. Var på kafé med ei og traff to på Jekta. Hadde jeg visst at det ble mer tid til å treffe folk kunne jeg truffet flere. Hadde det så koselig med koret. Ble invitert med på en etterpå-fest med hele gjengen og har ikke hatt det så trivelig på lenge. Veldig lenge. Det er noe med at man kan ta seg tid til å henge sammen, selv om man har mye som skjer i livet sitt. Det opplever jeg som vanskelig på bygda. Ungene er så viktige hele tiden (og slik bør det jo være) at man ikke tar seg tid til noe annet en gang i blant. Av og til, bare.

I morgen skal jeg være vikar hele dagen. Litt mer penger er bare fint så det gjør ikke meg noe om at folk er syke eller bare borte på en fredag. De fremmedspråkelige elevene har fått låne ski og hun ene hadde så lyst til å gå på ski da hun så resten av klassen gjorde det at skiene kom ganske fort. Hun lærer utrolig fort og det er så gøy å se. Skulle vært mer snø ute. Nå er det bare hard og glatt is og veldig dårlig skiføre. På grunn av all vind ute i dag ble uteskolen litt kortere enn tenkt. Barna ble fort kalde og kinnene gikk det hardt ut over. Trodde ikke det var så mye vind her men slik er det visst. Scooter-dressen jeg får låne hos mamma var plutselig ikke så varm når vindens kalde klør grep om meg. Gleder meg til våren.

tirsdag, november 20

Trakk om krakk

Track: Radical Face – Haunted

Omsider fant jeg stoff som jeg hadde lyst til å bruke på krakken til søster. Hun og sviger har latt krakken stå hos meg siden de var på middag sist. Det er egentlig ikke deres krakk heller men det bryr ikke jeg meg om. Fikk lov å trekke den om siden den er slitt og hadde et hull i seg. Fylte ull i hullet og passet på at det ikke ble en klump der. Et mislykket tove-prosjekt klippet i stykker. Kan fint løse det litt opp og fylle andre ting med det. Gjenbruk på høyt nivå. Krakken var forresten rød i utgangspunktet.

Letet etter en genser som ste-farmor har laget da hun levde. Hun rakk ikke å gjøre den ferdig. Det er nok til et lite barn, tenker rundt 1 år eller noe. En blå genser med panda på. Den skal jeg ta med på jobb for å se om disse strikke-damene jeg jobber med kan feste armene på den og strikke ferdig halsen. Det er sikkert fort gjort for sånne som har strikket en genser før. Det har ikke jeg gjort. Håper dessuten garnet holder for jeg vet ikke om det er mulig å finne den fargen og kvaliteten igjen.
Mens jeg letet etter denne genseren fant jeg andre ting. Lim-pistolen, sy-trådene mine og noen andre ting som gjorde at jeg er ferdig med en julegave allerede.

Har vært mye stress på jobb i dag. Når kontaktlærer i klassen var hjemme med sykt barn tok jeg over. Måtte tenke fort men det gikk greit. Matpausen min ble amputert fordi jeg plutselig måtte dra til tannlegen med en av mine elever. Uhell i utetiden og foreldrene hadde ikke mulighet til å dra med eleven. Det gikk heldigvis bra men det er utrolig hvor stresset man blir av sånt. Rakk innom et sted etter jobb og fikk kjøpt sjokolade til julekalenderen trinnet skal ha. Nå håper jeg det er nok. Det skal gå bra om det ikke er det for jeg bor jo omtrent rett ved butikken og kan kjøpe mer om nødvendig. Skal lage en kalender av doruller om alt går etter planen med faglig innhold inni samt en sjokolade.
Fikk også plass til sagflis i bilen til marsvina. 20 kg med sagflis holder noen måneder men pakken er ganske stor og bilen liten. Måtte se om jeg fikk den inn i bilen først og det gikk jo. Utrolig nok. Har en sub-kasse i det knøttlille bagasjerommet så måtte putte sagflisa i passasjersetet. Har bare tre dører på bilen min så det er jo ekstra utfordrende. Kanskje neste bil bør være stasjonsvogn eller bare ha et mye større bagasjerom. Apropos stress. Stress på jobb har gjort at jeg har glemt strikketøyet på kontoret. Kanskje derfor jeg endte opp med å trekke opp søster sin krakk? :)

onsdag, november 14

Metallofonen og strikkesnakk

Track: Philco Fiction – Gone, Rhythm Pond

Strikking. Det prosjektet jeg holder på med nå kommer jeg nok ikke til å være ferdig med før jul. Er litt i tvil om jeg skal vise dere (relativt få) lesere hva jeg strikker. Det er ikke til meg, for det er jo en gave. Skikkelig mykt og godt garn. Må kjøpe mer garn. Har litt lyst å kjøpe masse fint garn.
Det jeg angrer litt på er at jeg ikke bare valgte å strikke rett frem. Ikke rett og vrangt slik at det blir glattstrikk på ene siden. Nå har jeg imidlertid startet der, med glattstrikk på ene siden og da blir det jo dumt om det plutselig blir riller på begge sidene. Fargene er blå og gammelrosa. Det dumme er at butikken som jeg kjøpte garnet hos faser ut akkurat det rosa garnet og at jeg på ett punkt må ha mer av det garnet. Skal forsøke å finne garnet i Tromsø. Om ikke så kan de nok gi meg et tips til en annen farge. Striper er fint.

Neste uke en gang skal jeg til Tromsø. Møte venner (for det er mangelvare her i bygda), bo på hotell og kjøpe noen julegaver. Skal også på konsert med fineste koret mitt. For det er jo fortsatt mitt kor selv om jeg ikke aktivt synger i det pr.nå. Det savner jeg nå på denne tiden. Øve på julesanger, synge på konserter og være med på ulike arrangementer og oppdrag. Bare det å ha noe å gjøre i hverdagen. Se frem til. Her blir det en gåtur om jeg gidder og etter jul mest sannsynlig begynne å trene på et treningssenter. Greit med kommune-rabatter i dette tilfellet.

Har forresten hatt ei morsom musikalsk uke med elevene mine. For det første ble jeg forelsket i en metallofon. For det andre ble jeg imponert over elevene og hva de kunne. Gjemte instrumentene under et pledd over et bord og spilte på ett og ett instrument og lot elevene gjette. De fikk også prøve instrumentene og det falt i god jord. Metallofonen var det mange som ønsket og prøve selv om guttene hadde en tendens til å prøve cymbalene fordi det lagde høyest lyd.
En sjarmør sa følgende i dag: Du er fin i dag! Kos å høre slikt. Ikke hadde jeg pyntet meg heller. Kanskje han bare lurte meg til å ta ned spaden til han som lå øverst i hylla. Det går bra. Jeg ble sjarmert.

søndag, november 4

Strikkehelg

Track: Ellie Goulding – Lights

Jeg har strikket og heklet i helga. Restegarn ble pynt på mine pulsvarmere. Syns de ble helt greie og håper de varmer meg på jobb. Mine favoritt-pulsvarmere er ødelagte og jeg gidder ikke lappe de mer sammen. Startet på fredagskvelden med noen glass vin til. Promille-strikking. Men det gikk jo bra.



Det er litt søtt når man går forbi buret til marsvina og finner de i merkelige stillinger. Denne stillingen er dog ikke så merkelig for hun oppdaget meg og mobilkameraet. De graver seg ofte inn i sagflisa når de skal ha det skikkelig godt. Sjekk det rene buret! Skiftet i buret i dag. Utrolig nok var det fortsatt rent der. De er små bæsjemaskiner som bæsjer hele tiden.


Har også bakt ei lavkarbo-kake med miks fra Easy Living og det var en av de bedre kakemiksene jeg har smakt på. Bestilte for en god stund siden en startpakke fra Proteinfabrikken (de selger Easy Living) og en av kakemiksene som fulgte med i pakken var mest bløt inni. Det skulle de ikke være. Minus for at de aldri sier hvor i ovnen kakene skal være. Kjøpte også pasta som er lavkarbovennlig og man trenger ikke mye for å bli mett på det. Funker bedre enn disse Miracle Noodles man får kjøpt på iHerb. Slike ting spiser man ikke hver dag, bare så det er sagt. :)

Q: Noen som har erfaring med baby merino-ull? Er det et garn som klør? Er det slitesterkt? Tenker å strikke noe til baby og det ville vært dumt om babyen klør hele tiden.