torsdag, oktober 25

Snøfall

Track: Diskotek – Promise

Vurderer å skifte sofa-plass. Det er blitt kaldt med vinduet nå. Ikke så rart siden det har snødd masse det siste døgnet og vært masse vind. Jeg liker at det har kommet snø. Masse snø. Jeg er så rar at jeg liker å måke snø og børste snø av bilen. Det har vært kjedelig siden Sub fremdeles er på verkstedet. Får han tilbake imorgen ble det lovet. Satser på det siden han har vært der siden mandag.

Barna på skolen elsker snøen. Absolutt ingen tvil om det. To cm med snø var nok til at akebrettene ble foretrukket fremfor spader. Til i dag har det snødd enda mer og da var det enda morsommere med akebrett. De største barna tok seg en tur bak fotballbanen og kastet snøballer på hverandre.
Var litt av et skue i utetiden jeg var på i dag. Fotball i snøen. Barna klarte det og de kom seg fort opp når de falt.

fredag, oktober 19

Voksen

Track: Loreen – Crying Out Your Name

Man føler seg skikkelig voksen når man må gjøre bil-relaterte ting. Som det å dra på verksted med bilen sin og finne ut at dine mistanker stemmer. Å finne et seriøst verksted på bygda er utfordrende fant jeg fort ut. Det endte opp med at jeg brukte verkstedet som er i gå-avstand. Fikk de til og med til å sjekke om det var fukt i bilen selv om forespørselen kom en time før. Null problem. Og jeg som trodde de skulle bruke skikkelig lang tid på å finne ut av alt med bilen og dermed kostet meg skjorta fikk meg en gledelig overraskelse da regninga var mye, mye mindre enn forventet. Selv prisoverslaget på en så dyr ting som å skifte clutch var akseptabelt og flaxlodd-premien blir brukt på det. Flaks at jeg satt alt av til bilen. Gidder ikke å kjøre rundt med en merkelig clutch mer og de skulle til og med sjekke girkassa når de alt tok ut hele motoren. Dette skjer ganske snart. Varmeapparatet i bilen er skikkelig teit så jeg håper jeg overlever vinteren.

Har lært at jeg aldri skal kjøpe bil uten garanti. Aldri kjøpe bil hos den forhandleren mer. Skal enten ha tilstandsrapport på min neste bil eller ta en kjøpstest og den skal være god og varm på vinteren. Fordi Nord-Norge har vinter 10 mnd i året. Kunne brukt pengene på noe annet enn å skifte dyre deler og finne ut litt for sent at det nesten ikke kommer varme ut av varmeanlegget.

Venter i spenning på pakkene jeg har bestilt. Sub og forsterker samt ny bilstereo. Burde slengt på et par bedre høyttalere men hadde ikke penger til alt samtidig. Svigerbror skal hjelpe meg å få det hele på plass. Burde være såpass at man kan høre musikk på et vettug vis selv i bilen. Mangler bare et par fluffy terninger i vinduet nå og en revehale på utsiden så er jeg der. Bygdetulling.

Som den bygdetullingen jeg er i ferd med å bli skal jeg nok en gang teste ut utelivet. To uteplasser. Gleder meg! Denne gangen med koselige kollegaer som kjenner stedet litt bedre enn meg. :)

torsdag, oktober 18

Uteskole

Track: Bendik – Aldri

Skikkelig søtt mattetroll.
Jeg jobber på en skole som liker å bruke naturen.
I starten var jeg litt skeptisk. Jeg er fortsatt litt skeptisk for jeg vet vinteren kan bli skikkelig kald her oppe. Jeg, som i utgangspunktet ikke er en friluftsperson har måtte kjøpt meg en del utstyr. Til vinteren må jeg enten få lånt meg et par ski eller faktisk kjøpe ski selv. Friluft koster.
Likevel. Barnas utbytte av å være ute og være aktiv ser ut til være positiv. Det er alltid et faglig innhold i en uteskole-dag og det er også en del fokus på det sosiale. Små barn får øvd seg på å samarbeide med andre enn de vanligvis bruker inne på klasserommet og senest i dag hørte jeg en elev si at det var fint å bli kjent med de andre barna i den andre klassen. Ikke minst får jeg blitt kjent med alle barna i 2.klassen, på en litt annen måte enn jeg hadde gjort om jeg bare var på klasserommet. Jeg er bare i den ene klassen en time i uka for å ha musikk. Uteskole-dager gjør at jeg har lært meg alle navnene fortere på barna og har mange av de i grupper sammen med den andre klassen. Det betyr ikke at jeg ikke roter med navnene iblant. :)

Torsdager er jeg omtrent bare ute. Kjente det godt på vinden at det har blitt kaldere ute og aller verst gikk det utover ansiktet. Barna har lært seg å kle seg godt, kanskje litt bedre enn meg selv om jeg stilte opp i varme klær selv. En ekstra genser neste torsdag, kanskje.
Barna har lært å tenne bål selv og koke vann på bålet, vi har hatt om geometriske former slik som min stasjon med mattetroll og monstre og denne gangen hadde vi om verdensdeler hvor de skulle lage noe av ting ute og fortelle om verdensdelen. Jeg hadde Asia og fikk de til å lage den kinesiske mur ved hjelp av masse steiner. Var litt gøy å se hvor ivrig noen av de var siden de ville få den kjempelang og kunnskapen til noen som de lærte bort til andre igjen. Spennene måte å lære om verdensdeler på, syns nå jeg. Til vinteren kan vi bygge ting av snø. Selv om jeg gruer meg fælt til vinteren fordi det bruker å bli kaldt her så blir det litt gøy også tror jeg, med all snøen.
Noen tenker nok på at uteskole betyr pølseskole. Vi har ofte bål og barna må gjerne ta med seg mat de kan varme på bålet, eksempelvis pølser. Det er alltid et pedagogisk opplegg både før og etter spisetiden og på slutten av dagen skriver de i en uteskole-logg. Jeg ser bare fordeler med uteskole.

Når det er sagt hadde jeg vel strengt tatt aldri sett for meg at jeg skulle tilbringe mye tid utendørs i en skolesammenheng. Man lærer noe nytt hver dag...

søndag, oktober 14

Tante rose

Track: Bendik – Igjen

Jeg skal bli tante.
Det er enda noen måneder til men håper det går fort.
Søster er ikke akkurat verdens hyggeligste under sin graviditet.
Det males bilder av søte, gravide kvinner som går rundt og er hyggelig hele tiden, bare venter og venter på å få barnet sitt i sine hender. Dette bildet stemmer ikke nødvendigvis.
Hun er riktignok søt og gravid og venter men ikke alltid hyggelig. Har sagt til henne at kommer den dagen jeg blir gravid skal jeg være ti ganger verre. Bare for å ha det litt gøy.
Altså, hun er ikke gretten hele tiden, heldigvis. Trodde bare ikke hormoner spilte så stor rolle.

Er egentlig veldig glad det er henne og ikke meg. Man lærer av sine nærmeste.
Hun har vært på ultralyd og jeg har fått sett bildene. Det er helt sinnsykt å se et liv på den måten. Man vet det er et baby der inne, i min søsters kropp, vokser for hver eneste dag.
Har fått tatt kopi av ultralydbildene. Det ser ut som et barn. Det er et barn. Søsters barn.
Søster holder på å lage en babybok. Svigerbror hadde kjøpt ark til boka, sånne pynteark. Søster ønsket seg ark med babyer på. Naturlig nok. Svigerbror er så tøff at han kjøpte ark med dødningshoder på.
Har fått lov til å hjelpe søster med den boken og det er fint. En dag skal vi dra og kjøpe flere babyting. De har jo allerede kjøpt og skaffet seg litt ting allerede.

Jeg har lyst å lage babyleker. Ser folk hekler og strikker og syr barnevennlige leker. Det har jeg også lyst til å prøve. Kanskje søster blir glad for sånt.
Det fins mange blogger der ute med DIY og med tips og inspirasjon. Lurer på hva folk gjorde for 20 år siden når de trengte inspirasjon...

Så jeg skal bli tante. Med en tidvis hormonsprengt søster håper jeg vinteren går fort og jeg kan holde mitt tantebarn i mine armer snart og være barnevakt når foreldrene trenger litt pause. Og ja, ikke minst få gå amok med kameraet mitt. Dette barnet skal dokumenteres. :)

Forresten litt morsomt når en kollega sier at barna du underviser i musikk synger sanger jeg har lært de mens de leker. Utrolig kult, tenker nå jeg.

Søster, om du leser dette. Du er ikke så ille altså. Ta det med en klype salt. Du vet jeg er kjent for å overdrive.