søndag, november 27

Mamma kom!

Mamma og min ene søster kom på konserten idag! Jeg hadde sendt mamma og spurt henne og kanskje til og med mast litt, og de sa at de ikke kom for det var så mye å gjøre hjemme. Hadde til og med sagt at jeg kunne betale henne inn men ingenting bet på.
Ringte til slutt fatter´n og da han tok telefonen hadde han akkurat sluppet de av ved kirka. Jeg fisket frem penger og løp opp en trapp og rakk akkurat å kaste penger i hånda på damen som tok i mot penger før mamma rakk å betale. Gledelig overraskelse!
Var veldig glad for at de kom.

Konserten var fin og det var søte barn som sang. Fornøyd jeg. :) Mamma likte også konserten selv om ene sangen vi sang var litt langdryg for hennes smak. Sa at den skulle være sånn. Mødre, altså! Hihi.

lørdag, november 26

Skikkelig korhelg!

Track: The Cooltrane Quartet – Wonderwall

Har tidenes korhelg! I går var det Tromsø-premiere på Ave Maria av David Macintyre i Grønnåsen Kirke. God klang i kirka, syns jeg i alle fall. Min stemmegruppe var veldig nervøse for om vi kom til å treffe tonene for dette er en seks-stemt korsats hvor tonene er veldig tett opp mot hverandre. Da vi hadde sunget Mitt hjerte alltid vanker var det tid for Ave Maria. Det gikk overraskende bra og jeg var så glad at hjertet banket tusen slag i sekundet (ok, det går jo ikke, men du skjønner?) og det ble klemmer og mange smil etterpå. Da tror jeg at du skjønner hvor nervøse vi var for denne satsen. Jeg og ei fra stemmegruppa hadde øvd litt på torsdagen på overganger og det tror jeg gjorde utslaget. Hun andre var syk da men dukket heldigvis opp på konserten. Vi klarte oss og jeg er fornøyd med bare det!

Søndag er det ny konsert, i Elverhøy Kirke. Litt annen klang i den kirka men tror det skal gå bra likevel. Da skal vi synge med et annet kor, TAKK møter TKK. Altså, Tromsø Akademiske Kvinne Kor møter Tromsø Kvinne Kor. Søte, eldre damer i det koret. Vi skal synge en kirkeslavisk sang med de. Litt sånn russisk klang over det. Er spent på hvordan det kommer til å gå.
På denne konserten skal vi synge litt flere sanger og det gleder jeg meg til.
Er veldig glad for at jeg hadde fri fra jobb denne helga, ellers hadde det aldri gått. :)

Etter nummeret vårt igår var ferdig skiftet jeg og dro rett til min gode venninne som hadde bursdag igår. Jeg hadde spurt dirigenten om jeg kunne dra istedenfor å høre på hele konserten, og det gikk greit. Jeg kom rett til en deilig, indisk gryte. Spicy greier. Ikke så veldig lavkarbo eller lavkalori den kvelden men idag er jeg fast bestemt på å komme meg i ketose igjen. Spiste nemlig naan-brød og drakk litt rødvin, samt litt ananas til dessert. Russisk sjokolade toppet det hele da jeg kom hjem. Det var godt!
Bursdagsbarnet spiser også lavkarbo-mat men hun valgte også å spise litt mer "normalt" igår. Hun sa at hvis hun spiser høykarbo i to dager får hun abstinenser og problemer med å komme i ketose igjen men at en dag går helt fint. Jeg spiste kun høykarbomat på kvelden og siden jeg også spiste flere kalorier enn vanlig så vil det ta meg litt lengre tid å gå ned det jeg spiste. Syns likevel det var verdt det. Koset meg meg god mat og hyggelige mennesker. En av de fineste kveldene på lenge:) Skikkelig lenge!

Har hatt litt vondt i hodet de siste dagene. Nakken og skuldrene har vært fulle av muskelknuter og jeg tror det har noe med stress å gjøre. Selv om jeg ikke har råd til noe som helst for tiden, tok jeg meg råd til å dra på massasje igår. Heller litt massasje enn å gå rundt med muskelknuter til jeg har råd. Det var både godt og vondt på samme tid. Det sier litt om hvor mange knuter jeg hadde. I dag er jeg skikkelig øm og kjenner det hver gang jeg rører litt på meg. Mister ikke motet likevel for jeg vet at det blir bedre. Massøren var både hyggelig, kjekk (mann), flink og sterk! Men jeg er hardfør. :)

mandag, november 21

Julegaver

Track: Siri Nilsen – Skjøtet

Det er fint med arbeidshelg iblant. Ikke bare tjener man penger, men når det er dødtid får man tid til å hekle. Heklet ferdig ene julegaven på noen timer, og fikk begynt med julegave nummer to.
Tanken er å tove de hekla julegavene når jeg er helt ferdig, og sy knapper på de. Tror det blir utrolig kult! Knappene kjøpte jeg idag og syns de var veldig fine.

Noen gode tips når man skal tove hekla greier? :)

Har andre hjemmelagde julegaveprosjekter i år. Problemet er bare å finne tid til alt, for denne måneden har gått så fort og det er snart jul! Male, hekle, sy, lage andre ting. Jeg er tvilsomt den eneste som føler at tiden går så fort. Særlig når man har skoleting og oppgaver, jobb og hobbyer som tar tid. Jeg kunne jo bare ha kjøpt alle julegavene og ikke tenkt mer over det men jeg syns det er noe ekstra fint med gaver man har brukt tid på.

Jeg ønsker forresten at snøen skal dale ned og at det er minst -5 grader utendørs nå! Mildvær og litt snø er ikke noe gøy. 

Sitter på kjøkkenet i skrivende stund og steker lapper mens jeg blogger. Litt fint. :)

torsdag, november 17

I minus

Track: Rebecca & Fiona – Dance

Jeg kryper stadig nedover på vekta, og det er litt rart. Egentlig. Jeg har et rart forhold til dette for tiden, for jeg klarer enda ikke å se de store forskjellene som burde sees når man har gått ned hele 12 kg. Venner og familien ser det, og jeg tenker vel at det er det viktigste. At noen ser det.
Kan være at jeg ikke vil se det, for jeg føler meg litt mer naken nå enn før, bare ved å se på vekta.
Det beskyttende skallet krymper. Jeg er ikke lei for det fordi helsa blir jo bedre for hver dag som går. Likevel har jeg vært overvektig siden jeg var sju år. Over halve livet mitt. Det er mange tanker som surrer rundt dette. Det er jeg ikke alene om. Det er ganske mange som kan kjenne seg igjen i at man mister sitt skall, det beskyttende fettet mot den onde omverdenen. Alle vil vel være normalvektig (med unntak) men den mentale biten kan fort spise seg på den fysiske biten. Man bør være skikkelig motivert for å gå ned i vekt. Vet ikke om jeg er så motivert for tiden men jeg fortsetter i alle fall. Minus 12 kg siden 15.september. Ikke verst. Jeg er tre kilo unna målet mitt før jul. Sett alltid delmål! :)

Pakke fra amerika.
Å handle på nett er gøy. Kanskje ikke så mye for lommeboka men handler man fra utlandet så blir det som oftest billigere. Mitt nyeste kjøp fra iHerb er dette. Chocolite inneholder 30 kcal og 1 karbohydrat pr pakke. Litt rar ettersmak ved andre forsøk men tror at det er sånn. ChocoRite er noe jeg så på en annen blogg og tenkte at jeg ville prøve det. Helt ok smak når man drikker det, men man kan også bruke det til å bake med. Pr 2 skjeer utblandet med vann blir det 150 kcal og 3 karbohydrater. Ikke så ille. Det tror jeg at jeg vil like litt bedre. Som kjeks. :) To gratis-greier fulgte med. Lypsyl og noe vitamin-greier slik jeg forstod det.


Mmm.
Dette spiste jeg til middag idag. Helt grei mat. Kylling, blomkål, crème fraîche og medium salsa fra eldorado. Alt i moderate mengder, for om man pøser på med CF og salsa så går det galt i forhold til karbohydratene.

Fiol.











Mitt nyeste kjøp av planter. Ene planten min var en sånn som kom til å dø ganske fort. Alpefioler holder stand en stund lengre men vet de ikke lever så alt for lenge. Veldig fint å se på og jeg likte fargen. En lilla syrin har også fått plass i et annet vindu. Det er så fint å se på!

søndag, november 13

Dikt, lille fugl

Track: Imogen Heap – Wait It Out

Lille fugl i treet, hvorfor hvisker du?
Hvorfor er du så stille?
Fjærene dine er matte, ikke skinnende
som før.

Treet du sitter i er livløst.
Akkurat som du føler deg.
Men en sang, kan du vel synge?
For meg?

Lille fugl i treet, hvorfor gråter du?
Hva er det du tenker på?
Vennene dine er borte, har du sendt
de på dør?

Bakken er full av farger.
Du er bare grå.
En fugl kan vel bare fly sin vei?
Fra meg?




mandag, november 7

Velkjent fenomen?

Track: Rihanna – Only Girl (In The World)

Jeg tror mange kjenner seg igjen i dette fenomenet. Når det er rot i hjemmet, og man ikke har hatt tid til å rydde eller bare nedprioritert det en stund, så får man ikke lyst til å rydde. Sant? Enda verre er det at fenomenet også gjør at når du skal gjøre et forsøk i å rydde, finner du andre ting å gjøre i stedenfor. Sånn som jeg gjorde, da jeg forsøkte å rydde litt rundt sofaen. Fant et par strikkepinner og et lite nøste med fargerikt garn. Jeg har nedprioritert prosjekt "lære å strikke" til fordel for hekle-prosjekter. Strikket hvertfall litt før jeg fikk ryddet av stuebordet og lagt på en ny duk. Burde nok ha strøket duken først, men mangel på strykebrett eller en plass å stryke ting på gjør det ikke lett. Strykjern har jeg faktisk!

På skolen idag var det slik at vi var blitt delt opp i grupper. Læreren vår i musikkfaget er borte så vi fikk en oppgave. Den gikk ut på å spille inn en sang med ulike ting å tenke på. Etter en liten stund var hele gruppen min samlet og én av gruppemedlemmene spiller i cover-band, blant annet. Fantastisk fyr. Rihanna med Only Girl var det vi landet på og vi øvde på den og fant ut hva vi skulle gjøre. Jeg er ikke så flink til å ta akkorder når jeg hører på sanger men gutta i gruppa klarte det på kort tid. Nå hjalp det jo litt med han ene som kunne låta fra før av. Akustisk gitar, piano, bassgitar, ulike rytmeinstrumenter, xylofon og vokal med variasjon så ble det en grei versjon av låten. Veldig fornøyd med det.
Skulle gjerne lagt ut resultatet men det er noe jeg ikke gjør før jeg har spurt hele gruppa. Greit å være på den sikre siden. Har hatt låta i hodet i flere timer nå... :)

Holder på å lage noen låter for tiden. Siden vi må gjøre det, skolegreier. Har ikke laget låter på over ett år. Hardt å komme i gang igjen. Det vanskeligste er å notere det ned i form av noter og arrangere det for flere instrumenter. Det er vanligvis bare meg og gitaren. Alt er så mye enklere da.
Men, hva ville livet vært uten en utfordring?

torsdag, november 3

Ketogent kosthold/vitaminer og mineraler

Track: Gabrielle – Bordet

Et lite tips til de som lever på ketogen kosthold: kjøp inn vitaminer og mineraler som man vet man ikke får gjennom kosten. Fins steder man kan få kjøpt vitaminer og mineraler tilpasset et ketogent kosthold slik at man slipper å bruke tid på å beregne hvor mye man trenger.

Våknet i natt av krampetrekninger i leggen min. Selv nå kjenner jeg at det ikke er bra i foten. Var på apoteket og kjøpte magnesium. Det er én av mineralene man kan få mangel av på ketogent kosthold. Når min gode venninne får kjøpt seg bil (noe som skjer ganske snart) skal vi kjøre til et sted hvor de selger ketolyse-produkter. Har derfor som nødløsning kjøpt magnesium slik at jeg skal slippe å få flere kramper i foten.

På mange områder er jeg en sånn "finner veien mens man går"-jente. Lavkarbo er også et slikt området. Jeg var forberedt på at jeg kunne få mangler av vitaminer og mineraler men samtidig lagt det litt bort. Nå har jeg funnet ut at jeg må ha det. Dette er selvsagt en av de negative effektene av lavkarbo, det er nemlig ikke bare fryd og gammen.
Jeg sliter også med hormonene. Noen dager ser jeg ut som en tenåring i fjeset, fullt av kviser. Etter å ha slitt med kviser siden tenårene hadde det begynt å roe seg og jeg fikk det kun rett før eller like etter tante rød, og det var ikke mange. Nå har jeg hatt kviser konstant siden jeg startet med dette i september. Det er frustrerende. Hormoner er noe dritt, sometimes.

De positive ringvirkningene av dette kostholdet har begynt å åpenbare seg for meg. Det kan virke latterlig for enkelte, at én liten ting kan ha så mye betydning for meg. For meg er det et bevis. Ringer jeg har brukt det siste året begynner å bli for store. Særlig en ring jeg har etter bestemor. Den har jeg brukt masse i det siste men nå kan jeg ikke bruke den fordi den faller av. Nå bruker jeg gifteringen etter ste-farmor. Den er akkurat passe nå men tror den vil falle av ganske snart.
Noen klær henger annerledes på meg enn før. I positiv forstand.
Selv om badevekta er ganske moody av seg viser den også at jeg er på vei nedover. Det tallet som var nærmest det jeg var sist stemmer. Jeg burde ikke kjøpt en billig personvekt, hvertfall ikke en fra et sted som selger mye rart.

Vitaminer og mineraler må man ha, for å holde seg til dagens tittel, uansett kosthold.