onsdag, juni 29

Shopping

Track: Bon Iver – Michicant

Først må jeg si at jeg håper jeg får sove når jeg går og legger meg. Sov i tre timer, lå våken i senga i mange timer. Føltes ut som en evighet. Send sove-alven min vei takk! :)
Måtte stå opp tidlig fordi jeg hadde en avtale på morgenen. Etter at jeg var ferdig dro jeg på shopping. Først innom Åhlens og kjøpte gardiner som var på salg! Veldig fine, syns jeg. Tenkte ikke over størrelsen jeg og størrelsen på vinduene. Failure. Endte opp i ekstra lange gardiner. Neste prosjekt blir derfor å sy om gardinene slik at de ikke blir så lange. 110x240 cm. Hadde holdt med 110x200 cm. Skal finne en tråd som jeg kan bruke til stoffet, har bare stort tråd og gardinene er blå.

Dunkelt lys i stua. Pynt i hvert vindu. Rar farge på gardinene i det dunkle lyset. Interior failed?

Var også innom Kremmerhuset hvor jeg kjøpte en oppbevaringsboks. Egentlig ment til kaffe eller te men mitt mål var å ha marsvin-pellets i. Mer dekorativt for min egen del og jeg kan putte vitamin-flasken inni boksen. Kan legge ut bilde om folk er interesserte. Kjøpte også et par boots, et nytt skjerf og andre småting. Marsvina ble ikke glemt så de fikk et toalett for smådyr (skal gi dotrening et forsøk på marsvina) og en hel pose med pellets. Kortet glødet nesten av alle innkjøpene. Jeg er ikke ei som shopper mye så dette var virkelig heftig for min del! Ja, og så var jeg innom den søte sy/stoffbutikken med de gamle damene inni. Skråband, filt og stoff. Nye prosjekter på gang.

Rent bur, i 15 minutter. "Drops" som dekor. Selma er pyse. Gjemmer seg for kameraet.
 Etter en runde med kreativ løsning på de alt for lange gardinene flyttet jeg rundt på to møbler. Skulle ikke tro det tok så lang tid med å flytte på ei hylle men det var jo så mange ting i hylla. Støvtørking måtte også til. Rent bur til marsvina ble det også, etterfulgt av et støvsugd gulv. Støvsugerposer er neste prosjekt.
Greit med litt rydding siden jeg får besøk imorgen av ei god venninne. Vi har planlagt at vi skal spise middag sammen og lage litt musikk/synge sammen. Eneste kravet jeg hadde til middagen var at vi måtte ha tomatsalat som tilbehør. Det var ok for henne. :)

Skikkelig lang lunte!
Fikk et kort fra Dinosau her om dagen. Lå hvertfall i postbunken som jeg fikk husverten til å ta inn for meg da jeg var på hytta. Et rosa kort med øyner og nebb og en vinge som jeg kunne slå ut. Tenkte ikke over det før dagen etterpå. EN ROSA FUGL. Samme avataren på profilen min. Wow. Dinosau altså. Herlig. Lunta var jammen lang denne gangen. Veldig fint kort med andre ord. Pynter opp kjøleskapsdøren min. Har masse rare kort og ting på døren, slik som Maggie-merket som jeg fikk i et The Simpsons-kinderegg, og et kort fra Syden fra en tidligere venninne, og den koselige timeren min.


Ny dag imorgen og jeg gleder meg!

Patty, uten "drops" på bildet. :)

mandag, juni 27

Marsvinblogger

Er forresten blitt bitt av marsvinblogger! Mange av de drives av småjenter mellom 11 og 15 år men det gjør ikke noe for mange er flinke til å skrive, legge til bilder og gi tips. Har derfor slengt meg til i en fotokonkurranse der en av reglene er at jeg må lage et innlegg om konkurransen. Here we go!

Jenta heter Camilla og har bloggen Camillas Paradis. Mange søte marsvinbebiser for tiden. Linken til konkurransen finner du her. Denne gangen er temaet "I full fart". Du kan delta med alle slags dyr: fugler, fisker, gnager, kanin, ilder, hund, katt osv... Ja, alle slags kjæledyr så lenge det er ditt!
Jeg deltar selvsagt med svina mine.


Riktignok et gammelt bilde men Patty er absolutt på full fart mot matskåla. Egentlig er begge to det men jeg syns at Patty (til høyre) ser mest fartsfyllt ut. Jeg er hvertfall med og håper mitt bidrag til konkurransen er godkjent. :)

Borte bra men hjemme best...

Track: Owl City – Plant Life

Hytteturen er herved over men jeg håper på flere turer dit i sommer. Har jobbet en del med oppussing så nå ser også utsiden litt bedre ut. Et gammelt skur ble revet ned og utedoen ble tatt i bruk til ved. Har også malt utendørs og har fått maling i håret. Vil ikke klippe det bort så om noen har tips til malingsfjerning som skåner håret så skriv det i kommentarfeltet! :)

Som den stressa tullingen jeg bruker å være før jeg drar noen steder hadde jeg glemt å ta med minnekortet til kameraet... kameraet havnet i vesken min men uten minnekort ble det ingen bilder fra hytteturen. Valpen har vokst utrolig mye så det hadde vært fint med en oppdatering på hvordan hun ser ut nå. Tok et par videoer av henne med mobilen min da. Vi har trent litt på hverdagslydighet og har funnet ut at hun ikke er dum, bare veldig ufokusert og leken og eier null tålmodighet.
Vi har også sett på mange filmer på hytta. Ingen tv-signaler eller internett til hytta så vi dro og kjøpte mange filmer. Skrekktrillere er visst en slager. Filmen jeg likte best het Fragile. Vi har også sett After.Life, Observe and report, Bunny House, The Gravedancers og April fool´s day. Må si at den sistnevnte var den kjedeligste filmen, etterfulgt av Bunny House. Gamle leiefilmer får man for en billig penge. Hekling har også forekommet samt bursdagsplanlegging for gamlingene. Tenk, de blir 50 år i år! Det er helt utrolig. Sykt gammelt. Jeg føler meg gammel jeg også!

Marsvina har hatt det fint hos min lillebror. De har bodd i et litt mindre bur i nesten en uke. Er hjemme en dag før jeg egentlig skulle komme hjem. Gjør ingenting for jeg har både savnet svina, senga og internett. Har brukt telefonen min til å holde meg oppdatert på facebook men det er ikke det samme når jeg ikke kan spille mine spill. Senga på hytta er liten, gammel og knirker. Fått årets første myggstikk på hytta og det klør! Liketil fått et myggstikk på ene tattoveringen min. Tør ikke klø der for jeg er redd jeg ødelegger tattoveringen. Tenker på å ta en piercing til uka forresten, knis! :) I år blir det ingen nye tattoveringer har jeg bestemt men mulig det blir litt mer blekk tilknytta en annen tattovering for å gjøre den mer komplett.

Jeg og valpen har gått noen lange turer. Lørdagen bestemte jeg at vi gikk til en gård jeg har vært på før. Ville se om hestene sto ute. På veien dit kom det plutselig en stor hund, antageligvis en golden retriver. Våt i pelsen, bjeffa litt og markerte seg på veien. Snuste på valpen og lot oss være. Snuste også på meg og logret med halen. Ble litt redd siden han var løs og stor. Valpen ville bare leke, etter å ha hilst på han men det ville visst ikke han. Så ble han kalt inn av sin eier og jeg kunne fortsette turen. Lukten av ku-møkk slo meg i nesa og valpen luktet mye. Gårdeiers hund (stor men snill!) bjeffa oppi skogen konstant og hestene sto inngjerdet ved veien. Valpen reiste bust og boffa på de. Høylytt bjeffing fikk hun ikke lov til så det ble litt rykking i båndet. Hestene er hundevante så de brydde seg lite om en liten valp og kom mot oss. To av hestene kom og hilste på meg. Skikkelig fine hester. Hadde jeg kjent eieren ville jeg spurt om jeg fikk ri på hestene. Store og skumle men fantastiske dyr.
På en annen tur møtte vi på en rev som løp over veien. Valpen har jaktinstinkt så hun ville jo løpe etter reven. For henne er fugler, lemen og mus verdt å løpe etter. Også folk som sykler. Derfor har hun de siste dagene stått masse i bånd, noe hun ikke liker. Hadde hun kommet på innkalling hver gang så har det vært lettere å hatt henne løs men hun er som hunder flest, hører på det de vil høre.

En grei hyttetur med andre ord. Nå har jeg en del ting å gjøre hjemme, som rydding og vasking. En magisk rydde-alv hadde vært å foretrekke... :)

tirsdag, juni 21

Hyttetur

Track: Jack Johnson – It's All Understood

Hyttetur med familien. Kanskje jeg får blogget via mobilen min, hadde vært fint å delt noen bilder med dere lesere:D
Mange, mange dager uten internett og data. Blir på en måte litt fint men også litt rart siden man er så vant med å ha digitale greier mellom hendene sine til en hver tid. I stedenfor skal jeg trene hund, gå tur, hjelpe til med oppussing og hekle litt. :)
Marsvina skal broren min passe på, for han orket ikke dra på hytta.

Mange gode og fine tanker til dere alle! Klem! :D

torsdag, juni 16

Positivt vs negativt

Track: Jeff Danna, Mychael Danna – America

Dagens positive ting:
- Super-overrasket over det som lå i postkassen min!
- Endelig sommerferie fra skolen. Sånn type offisielt! Har hatt fri fra skolen i en lengre periode da..
- Ferdig med siste eksamen! Tror det gikk sånn noenlunde bra!
- Laget perfekt sviskekompott, grei ertestuing og greie kjøttkaker
- Mamma dukket faktisk opp på min eksamen :D
- En i klassen syntes jeg var fin på håret, knis! Jeg er blitt mer komfortabel med kort hår nå som hårfargen også sitter bra.
- Patty tissa ikke på meg under dagens sofakos!
- Tilbud på frukt og grønt i nærbutikken
- Kjøp av nelliker som lyser fint opp i min stue


Dagens negative ting:
- Angst-anfall før jeg dro hjemmefra. Førte til oppkast og nervøsitet helt til jeg var ferdig med eksamen
- Bussen var forsinket med 10 minutter
- Klumper i brunsausen og halvsvidd klippekrans...

Har hatt eksamen i helse og ernæring. Var stressa pga tiden og tenkte meg ikke om da jeg lagde saus. Trakk en oppgave med matretter som jeg skulle lage. De to andre trakk noe helt annet og det luktet godt på kjøkkenet etter hvert som tiden gikk. Jeg skulle lage kjøttkaker i brun saus, ertestuing, klippekrans og sviskekompott. Ertestuingen tok kjempelang tid så jeg var flink som beregnet god tid til det. Kransen ble litt liten syns jeg og burde ha vært mer obs på den under stekinga. Glemte i ettertid å pensle den med vann og melk. Kunne fulgt min egen disposisjon mer slavisk. Sviskekompotten ble jeg veldig fornøyd med. Fikk ha to gjester så inviterte min mamma og ei venninne. Begge syntes det smakte veldig godt. Tror eksamen alt i alt gikk bra selv om angsten slo inn. Det er ikke lett når en fremmed sensor titter på deg hele tiden. Ikke at han var skummel altså.

I postkassen min dukket det opp en pakke fra Lykkelige Helene! Hun har en søt blogg og hun hekler også så da valgte jeg å følge bloggen hennes. Plutselig dukket det opp en melding fra henne om at jeg var følger nummer 100, og derfor vanket det en liten gave til meg! Pakken var ikke akkurat liten heller! Godt pakken inn i avispapir (som jeg tittet litt i etterpå) lå det to lyslykter for telys, med telys inkludert! Tror hun har dekorert det selv for det så litt hjemmelaget ut♥ Jeg elsker telys så for meg  var dette en perfekt gave:D Takk Helene!

Se, søta!

Sagflis på nesa og rester etter en oppspist løvetann...

Fine og rosa!

søndag, juni 12

Dobbeltvakt og pinsehelg

Track: Blue Foundation – Watch You Sleeping

I dag er jeg en slappfisk. Det gjør ikke noe, slik jeg har stått på den siste tiden.
Natt til idag måtte jeg jobbe. En smule ufrivillig. Ble oppringt rett før jeg skulle på kveldsvakt om jeg kunne gå 20 minutter ekstra fordi nattevakten ikke kunne komme før. Den opprinnelige nattevakta kunne ikke komme på jobb. Sa ja, og gledet meg til å bli ferdig. Lite ante jeg at jeg måtte bli på jobb til klokken 08.00. Det ble lange timer. Fra klokken 15.00-08.00. Hurra! Kan tro at jeg var irritert, sur, trøtt og lite snill da dagvakta kom på jobb. Jeg takket Gud for at jeg ikke hadde dagvakt selv. Trippelvakt liksom. Dobbeltvakt er ille nok. Gode penger, især siden det er pinsehelg. But still.
Nattevakta valgte å ikke dukke opp på jobb og heller ikke si fra. At det var en misforståelse tviler jeg sterkt på siden vedkommende visste at den skulle på jobb.
Måtte ringe husverten min og spørre om han kunne låse seg inn i leiligheten min og mate marsvina. Han gjorde det selv om han var redd for de. Redd for at de skulle bite altså. Da jeg kom hjem hadde de spist opp alt av høy og drukket opp alt vannet. Masse mat i skåla heldigvis og de ble glade for å få nytt vann og mer høy. :) 

Hele kurven med jordbær som jeg hadde kjøpt før jeg dro på jobb ble spist opp iløpet av natta og jeg heklet og er snart ferdig med et sommerskjerf som jeg begynte på i starten av kveldsvakta. Skulle ha kjøpt tre kurver med jordbær, de var gode. Måtte ringe til kontoret da jeg kom meg hjem og si at jeg hadde gått dobbelt og at jeg hadde lite lyst til å ta kveldsvakta ikveld. Damen sa hun skulle prøve å finne noen som kunne ta min vakt men om hun ikke fant noen måtte jeg belage meg på å ta ihvertfall deler av vakten selv. Trodde ikke det var lov med tre lange vakter på to døgn jeg. Flaksen var på min side og jeg slapp å dra på jobb. Sov skikkelig lenge og tror jeg blir å slite med å sove senere.

Satt ute tidligere ikveld på plenen med pledd, hekletøy og marsvina. Brukte overdelen på et bur slik at de ikke skulle stikke av. De er ikke vant med å være ute og kjenne på vind og sol og alle lydene ute så de ble litt skremte. De spiste likevel gress, og Patty spiste også løvetenner. Skal ta de oftere med ut når det er fint vær, da litt tidligere på kvelden når sola ikke er så sterk. Vil ikke at de skal få solstikk. Marsvinet til ei venninne av meg døde av solstikk. Derfor er jeg ekstra forsiktige med mine marsvin. Fikk også pakken fra Cavymadness med koseteppet. Selma fikk prøve først. Litt rart men hun la seg inni der og sovnet nesten av. Tror Patty blir å tisse i teppet. Hun tissa på meg og pleddet første dagen jeg hadde marsvina ute. Koset med Patty på pledde og så tissa hun. Snille marsvinet.

Har letet etter brillene mine i evigheter!
Fant endelig brillene mine. Bruker til vanlig linser men må avlaste øynene iblant. Hadde et ekstra par med briller men de var ikke like gode, liksom. Letet på bade, på soverommet, på kjøkkenet, i hele stua. Fant de ikke. Trodde de hadde falt ned i søppelbøtta på badet og at de nå var borte vekk. Ryddet ute i gangen idag og fant brillene under en haug med reklame. Kan tro at jeg er glad idag!
Under fredagens shopping kjøpte jeg denne vaskepulverbøtta som ser ut som en vaskemaskin! Den ser virkelig ut som en mini-vaskemaskin. Fordi jeg flere typer vaskepulver valgte jeg å ha alt i samme boksen siden den er så stor. En type pulver i en brødpose og en annen i boksen sin siden det var mye. Syns det er smart. Sparer litt plass. 30% avslag på Kremmerhuset var også digg! Mange butikker på kjøpesenteret hadde 30% avslag på sine produkter, pinsetilbud eller noe sånt. Herlig!

Koseteppe!
 Hentet posten idag siden jeg ikke rakk det før jeg dro på jobb. I postkassen lå denne! Herlig! Cupcakes! Skikkelig søtt! Ikke var det dyrt heller! :)

Selma <3
Hun liker å slappe av på fanget mitt, særlig gjemt under tepper. Dette koseteppet er derfor perfekt for henne! Tror Patty også vil sette pris på et slikt koseteppe. Kosehule:) Litt dårlig bilde fordi jeg hadde henne på fanget og kameraet er litt stort. :)

Hawaii-rose
En skikkelig fin blomst/plante! Kjøpte den på fredagen. Idag så jeg at rosene har åpnet seg. Sola har hjulpet skikkelig til, og det er jo en plante som liker sol. Jeg liker roser! :D

onsdag, juni 8

For å roe ned...

Track: Stella – Kesän heinä on hiljaa hetken

Noen ting gleder meg mer enn annet når jeg må roe ned. Sinne. Uro. Negativitet.
Da er det fint å kunne google fine dyrebilder. Slik som dette rett nedenfor. Marsvinet er ikke mitt. Veldig søt og det er et fint bilde.



    
Marsvin som spiser. Marsvin blir glade når de spiser.




Andre ganger kan jeg bli roligere av å sjekke youtube for fine videoer. Også denne gangen i samme dyrekategori.


Av og til kan man glede seg til nye filmer som skal bli sett på kino!



Eventuelt tråle rundt på spotifylisten sin og finne låter man synger med for full hals.
Slik som denne. Ellie Goulding – Your Song
It's a little bit funny
this feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money
but boy if i did
I'd buy a big house where
we both could live

So excuse me forgetting
but these things I do
see i've forgotten if
they're green or they're blue
anyway the thing is
what i really mean
yours are the sweetest eyes i've ever seen

Nå har jeg roet ned. Ikke mer sinne og negativitet. Glad i sinnet og klar for å legge seg og starte en ny morgendag med friskt mot. Det hjelper selvsagt på at det er meldt godt vær i byen imorgen med rundt 20 varmegrader! Varmest når jeg er ferdig på jobb. :) Forresten, takk for fine kommentarer på forrige innlegg. :)

  

mandag, juni 6

Fornøyd med duken

Track: Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall

Ferdig med å hekle en duk som jeg for øvrig ble ganske fornøyd med. Den skal jeg beholde selv.
:)

Litt pynt gjør seg!
Ha en super dag! :)

fredag, juni 3

Penger og jobb

Track: Kaizers Orchestra – Tumor i ditt hjerte

Har en skikkelig arbeidshelg foran meg. Begynte igår og slutter med siste vakta på mandagskvelden. Verste jeg vet er kombinasjonen kveldsvakt før dagvakt, særlig om helgene. Jeg har ikke bil og tar derfor buss. Etter en kveldsvakt er jeg hjemme omtrent en time etter at vakta er ferdig fordi jeg må vente så lenge på bussen. 5 timer søvn før dagvakt er for lite for meg som trenger minst 7 timer søvn for å fungere ordentlig. Er fortsatt i en fort-sliten periode. Vart ganske lenge. Motivasjonen for jobben er selvsagt pengene så jeg gleder meg til at pengene ruller inn på kontoen min.
Apropos penger... bestilte flybilletter til Fredrikstad for noen dager siden. Norwegian er flinke til å ha lave priser. Tur-retur for en nokså billig penge. Da drar jeg i august og blir en uke. Skal bli deilig å reise bort fra min by. 

Her om dagen bestilte jeg koseteppe fra Cavymadness, eller CavyCozy som nettstedet kaller det i butikken sin. Har så lyst å bestille mer fra andre nettsteder til marsvina. Drømte natt til idag at jeg kunne kjøpe alt jeg ville til marsvina og hadde en hel seksjon av stua bare til marsvina. Etter å ha sett mange fine bilder av marsvin fikk jeg jammen lyst på mange flere! Eneste marsvin-rasen jeg ikke liker er de som er nakne. Hårløse altså. Det samme gjelder hårløse hunder og katter. På min søken etter et bilde på nettet av et hårløst marsvin fant jeg en side hvor en person beskriver sitt møte med marsvin på tallerkenen. Ekkelt! Siden finner du her, om du tør å lese. Har selvsagt visst at marsvin brukes som mat i andre deler av verden men det er ikke noe jeg vil høre om. Hunder, katter, hester, marsvin, rotter, edderkopper, andre insekter på en tallerken... Spis de som vil.