tirsdag, februar 22

Veterinæren

Track: Eva & The Heartmaker – Not Alone

I dag dro jeg med Patty og Selma til veterinæren. En av marsvinene lagde en ekkel hostelyd, men fant ikke ut hvem det var. Ringte nemlig på mandagen til et veterinærsenter og spurte om det var alvorlige greier, og de ba meg komme så snart som mulig. Viste seg å være Patty som hostet. Lungene var fine og ellers frisk og rask, men den hosten kunne fort bli verre om det ikke ble behandlet. Fikk resept på antibiotika, så nå blir det en kur i 8-10 dager. Masse tilskudd på c-vitamin, masse fiber i maten, ikke så mye frukt og grønt så lenge kuren pågår og masse kos. Skal klare dette. Patty liker ikke antibiotika. Det smaker visst banan og vanilje av den, og hun blir sur når jeg tvinger i henne antibiotika med sprøyta. To ganger om dagen. Kan bli spennende.

Begge marsvinene mine har gått ned 100 gram. Sist jeg veide de var før jul, og da veide de nesten godt over 900 gram. Håper de ikke går mer ned i vekt, men at det bare er et bra valg av pellets. Maten jeg hadde i begynnelsen da jeg fikk de gjorde at de ble tykke veldig fort. De spiser jo masse og har det bra og ingenting tyder på at de er syke... utenom den hostingen da til Patty. Nå blir hun frisk, det satser jeg masse på. Håper heller ikke at de blir syke nå etter veterinærbesøket, for jeg har ikke transportbur til de, så de ble fraktet i en pappeske fôret med et stort håndkle. Det var vind og kaldt ute, og jeg brukte lang tid fra jeg forlot huset til jeg kom tilbake igjen pga busser. Måtte vente lenge på bussene fordi de ikke korresponderte bra. Det virket ut som de hadde det varmt og koselig i esken da. Neste lønning går med på å kjøpe transportbur og mer mat til marsvinene. Man vet aldri når man trenger et transportbur. Ble helt utslitt av å gå rundt med den pappesken kjempelenge, så når mamma kom på besøk så fikk jeg henne til å kjøre meg på butikken som ligger noen steinkast unna.

Har en teori om at jeg er psykisk stresset for tiden. Ei venninne av meg er sykepleier og jobber med "gale" mennesker så hun vet en del om dette. Har fortalt henne om hvordan kroppen oppfører seg for tiden og hvordan ting står til psykisk, og så nevnte hun psykisk stress. Har aldri opplevd kroppen på denne måten før. Kaster opp, veldig ofte kvalm, kjempesliten veldig fort, trøtt hele tiden. Eller, de to siste tingene har jeg hatt en lang runde med sist høst, det nye er de to første elementene. Nå som jeg har brukt penger på veterinær har jeg ikke råd til å dra til legen. Koster ikke så mye, men må se det an. Alle penger er viktige, men prioriterer heller at marsvinene skal være friske enn at jeg skal være frisk.

lørdag, februar 19

Mitt første vintage-kjøp

Track: Brain Harnetty – To Hear Still More

Det lukter gammelt. Den er nok vasket, for damen snakket om at hun hadde mye klær til vask og på renseri. Jeg snakker om min nye gamle poncho fra 70-tallet. Kjøpte idag på en søt, liten vintage-butikk. Ikke var den dyr heller, akkurat passe for en student. Innså at de som virkelig brenner for vintage-stuff bruker mye penger. At gamle ting koster en del. Kanskje ikke så rart når man må lete litt mer for å finne de virkelige skattene. Glemte å spørre damen hvor hun hadde funnet/fått tak i mitt nye kjøp. Kanskje jeg må innom der én dag. Mitt første kjøp av noe gammelt. 40 år gammelt klesplagg, og i så fin stand. Tenk for en herlighet. Butikken var full av herligheter.

Sendte avgårde både idag og igår premiene til de som vant i min give away. Håper de blir fornøyde.
Her er et lite bilde av hva jeg sendte avgårde som trøstepremie. Står Home på den rosa greia, som for øvrig brukes til nøkler. Den andre greia er et hjerte med en rein på. Kanskje litt følelse av jul, men jeg syns man godt kan bruke det som pynt når det er vinter i alle fall. Vi er da bare i februar. Fikk ikke tatt bilder av hovedpremien siden jeg stressa med å pakke det inn fordi jeg skulle til byen, som resulterte i avsnittet ovenfor.

Har brukt lørdagen til å være lat. Sett på to filmer og spist nachos til middag. Filmene var Despicable Me, en søt animasjonsfilm og Buried, en film som jeg ikke gadd å se halvparten av. Skjønner ikke hvorfor folk gadd å bruke penger på å se den på kino. Mann i en kiste, ting som skjer, en blackberry som snart går tom for strøm, slange og stress. Fyren ble begravet levende i sand og døde. Kjedelig. Monty Python på tv´n ble et fint plaster på filmsåret. Morsomt om ikke annet. I morgen skal det bakes brød.

torsdag, februar 17

Mamma, jeg er syk i hodet.

Track: Josh Rouse – Life

Syk, men på hvilken måte? Fysisk? Psykisk? Har ikke peiling. De siste dagene har jeg kastet opp på morgenen og vært kvalm i noen timer etterpå. Brekker meg for ingenting og det hele er kjipt. Blir sliten av å kaste opp og av alle brekningene. Det hele har resultert i å være borte fra praksisskolen i to dager og et par økter, som igjen har ført til skyldfølelse fordi jeg ikke har vært der. Har jo blitt bedre i magen etter halve skoledagen. Har likevel ikke orket å dra på skolen. Gruer meg til å stå opp. Til å kanskje være kvalm og ekkel igjen.

Fortalte mamma om skolesituasjonen. At jeg ikke trives så godt med de jeg studerer med fordi de eksluderer meg. Det føles sånn i alle fall. Noen ganger stemmer min magefølelse. Hun sa ikke stort. Visste ikke hva hun skulle si. Hun sier ofte at hun tilbyr et par ører og en skulder om det er ting jeg vil fortelle. Likevel, når jeg sier til henne at jeg sliter og er deprimert blir det ofte annerledes. Har ingen grunner til å være deprimert ifølge henne. Bor alene og kan komme og gå som jeg vil, en jobb, kjæledyr, familie og snart en utdanning. Har hele livet foran meg. Det er forsåvidt sant, men det er ikke alltid at jeg tenker sånn. Superpositiverosafugl. Hun vil altså lytte og hjelpe, men når jeg forteller så er det ikke grunn til å ha det slik som jeg føler. Hennes barndom var visst verre enn min, og hun burde ha vært dobbelt så mye deprimert enn meg (ut i fra det jeg forsto) men hun tok tak i seg selv og kom seg videre. Vi er forskjellige og takler ting på ulike måter. Det var hun enig i. Fordi hun sier slike ting har jeg ikke særlig lyst til å fortelle mer. F.eks tvangsspisingen. Syns jeg hører henne. "Ikke rart du har lagt på deg sånn da, glem det og slank deg. Det gjorde jeg på din alder. Du har ingenting å være syk for. Slutt med det tullet". Tør ikke fortelle henne om det. Tror på ingen måte at hun vil forstå det nå. Kanskje da hun selv var på min alder, da hun selv var i en sånn posisjon. Men nå... ikke sjans.

Det er tungt. Å ikke kunne fortelle det man har på hjertet og bli møtt med forståelse og toleranse uansett hvor "galt" det måtte være. Psykolog er fortsatt lenge til. Det trenger jeg egentlig ikke, ifølge mamma. Det er jo bare tull. Ikke tro at mammaen min er dust selv om hun ikke forstår meg på dette området. Hun er egentlig en god mor. Bare... litt bestemt og forstår ikke alle perspektiver. Å prate med venner er bare tull, for ingen har tid til meg. Alle er så fryktelig travle. Alle har et liv. Føles som at jeg ikke har et liv, bare for at jeg har tid. At livet skal fylles opp av avtaler og ting og tang, så mye at hverdagen blir et pes. Først da har man et liv. Tror jeg. Bare en påstand riktignok. Marsvinene er ikke noe å prate til/med. Patty tisser på meg og Selma sovner av. Kosestunden med Patty gikk bra idag. Ingen tiss, bare smånapping i fingrene mine. Beklager et veldig rotete avsnitt...

tirsdag, februar 15

The winner takes it all...

Track: Jónsi – Go Do

Da var vinneren av min give away trukket! *Magisk trommevirvel*
Det ble Malin med sin søte blogg Mine gleder!! Hun hadde lodd nr. 46 av totalt 72 lodd. Talte de opp og brukte random.org. Hun får de premiene som lovet og en liten overraskelse. I love it:DRimelig fornøyd med at det kom over 30 unike kommentarer, og har derfor valgt å trekke en trøstepremie. Egentlig var planen om å trekke en trøstepremie om det kom 50 av de, men tenker at jeg ikke bør være så gnien. Nå har jeg sjansen til å glede en heldig person:D Samme fremgangsmåte med random.org, og da ble lodd 28 trukket. Svunnen tid vant dermed trøstepremien! En liten søt hjertegreie med en rein på. Kanskje litt jul, men jeg ville hatt det som pynt når som helst på året. Om ikke så kan det tas frem når tiden er inne.

Vinnerene har fått kommentar på sitt siste blogginnlegg. Nå er det opp til de! :D

Hadde lovet et bilde av premien, men det ble aldri tid eller tanke om det i ettertid. Beklager det. Nå er det sent og jeg gidder ikke ta frem kameraet. Kanskje vinnerene legger ut bilde av premiene sine, eller at jeg drister meg til å ta et bilde før jeg sender det avgårde. Only time will show:)

Gratulerer!! :)

lørdag, februar 12

Endelig helg!

Track: The Kooks – Stormy Weather

Det er endelig helg. Jeg har unngått å våkne av vekkerklokka. Den ringte som vanlig klokken 06.25. Jeg våknet nøyaktig klokken 09.00. Ikke første gangen jeg sover så tungt at vekkerklokka ikke gjør utslag en helg. Skulle likevel ikke stå opp så tidlig, bare glemte å slå den av. Har jobbet og vært i praksis sammenhengende i 19 dager. Ingen fridager. Deilig med helg da!

I går fikk jeg endelig gjort litt shopping på hobbysenteret i byen. Kjøpte oljemaling og sånt som hører med, og en limpistol. Har aldri malt med oljemaling før idag. Tror jeg brukte for mye tynner, men det er sånt jeg lærer av. Fint når man ikke kjøpte de dyreste lerretene.
Etter å ha malt litt, "malte" jeg ansiktet mitt med sminke. Gadd ikke ta på meg linser så tok heller på meg de nye brillene mine. Syntes det ble ganske så fint egentlig, og tok et par bilder. Det er jo blitt slik idag at man dokumenterer alt og ingenting. Jeg er ingenting. At least it feels like it. Litt redigering og jeg ble litt fornøyd. Me with makeup and glasses. Tok bilder av maleriet, men ble ikke så fornøyd med det fordi det ble for mye blits fra kameraet, og jeg er heller ikke ferdig med maleriet, så legger heller ut et bilde av maleriet når det er helt ferdig. Blir spennende å se hvor lang tid det tar før det tørker. Fikk vite at det kan ta ganske så lang tid før det tørker.


Etter å ha funnet en melorm i brødblandingen jeg skulle bake for en liten stund siden fikk jeg dette som kompensasjon. Sendte mail til Møllerens og fikk svar tilbake om at slikt skjer selv om det ikke burde ha skjedd i det hele tatt. To poser med boller og to poser med brødblandingen jeg kjøpte i utgangspunktet. Har ikke sjekket de for melormer eller annet rusk i posene enda, men håper at det ikke er noe der nå. Var ikke så koselig å finne en sprell levende orm i posen akkurat. Bra det ordnet seg. Kanskje jeg baker boller imorgen siden det er søndag og allting. Blir jo mange boller av deigen så kan jo ha med meg boller på skolen.

Hadde besøk igår av en venninne. Det var skikkelig koselig, og vi pratet så lenge at vi nesten glemte at vi også skulle se på film. Vi så på filmen Sjakalen med Bruce Willis. Til tross for at han er gammel (jeg er jo enda så ung, hehe) så er han hawt! Flink skuespiller. Ble ikke imponert av Richard Gere som skulle spille en ire. Hørtes vel ut som en ire sånn 10% av tiden. Det er for dårlig, selv om han var fengslet i USA. Se gjerne filmen og drøm deg bort med Mr.Willis:) Første gangen jeg så på dvd med ny-tv´n min. Funket kjempebra.

Blir snart hentet av mamma. Skal hjem på middag. Hva hun lager er visst en overraskelse, men det skulle bli godt. Mamma har nylig tatt fagbrev i kokkefaget. Flinke mammaen min. Burde vel lage et kort til henne siden det er morsdag nå. That I´ll do! Må skyndte meg før hun kommer! Har ikke bil så er avhengig av skyss hjem, og bussene er ikke noe å trakte etter siden det er dyrt og tar veldig lang tid, og på en lørdag er det ikke mange avgangene ut til distriktet. Søsteren min blir også hentet så da blir hele familien samlet. Jeg gir mamma noen gode ord på et kort og kanskje en gave om jeg rekker å finne på noe lurt, men feirer ikke valentines.

Q: Feirer dere morsdag og/eller valentines? :)

mandag, februar 7

Pusterom

Track: Bitter:Sweet – Dirty Laundry

Endelig pusterom. Tid til å blogge litt. Burde egentlig sovet nå, tar meg tid likevel. Helga har gått bort på jobbing, klesvask og oppvask. Sovet, våknet og sovet mer før vaktene denne helga. Kjenner jeg er litt sliten. Vært på skole og jobb sammenhengende i 14 dager nå. Ingen helg eller fri innimellom. Selv om det er mandag så er det likevel snart helg igjen.

Har vært på en utrolig koselig bursdagsmiddag hos en venninne. Hun var hemmelighetsfull angående middagen, og jeg koste meg når resultatet kom. Mango chutney med kylling, servert med ris og salat. Kjempegodt! Etterpå så vi en film som jeg ble litt irritert på. Klippingen var grusom og musikkbruken var bare merkelig. Bra musikk, men alt for mye på kort tid. Hun bor forresten sammen med en annen venninne av meg, og jeg fikk sweet hearts og belgisk sjokolade i bursdagsgave hos henne. Onsdagen var jeg på kafé og det var også veldig trivelig. Vi satt der så lenge at jeg glemte av tiden og kom forsent til korøvingen. Var godt å begynne på igjen. Fikk utlevert ny sang, bred dine vingar eller noe sånt, og jeg fikk synge førstesopran-stemmen. Er til vanlig andresopran. Fredagen var det duket for noe kor-greier på universitetet med sang og moro. Denne gangen glemte jeg også av tiden (sovnet på sofaen) og mistet en buss. Ventet på en annen buss men den rakk jeg ikke fordi jeg var så treg. Derfor litt flaut å komme på koret 30 minutter forsent og si at jeg mistet to busser. De lo litt, og så ble alt bra igjen.

En litt roligere uke foran meg, og jeg skal puste. Kanskje prøve å lage litt musikk igjen. Kanskje sy noe fint. Rydde i leiligheten. Er blitt rot igjen og hybelkaninene blir bare flere og flere. Marsvinene mine lager det fint på gulvet for hybelkaninene. Patty og Selma blir nemlig redd seg selv eller noe og løper inn i huset sitt så fort at de spøler sagflis ned på gulvet. Vet de blir litt redde når jeg lager store bevegelser i sofaen, men når har jeg ikke gjort særlig når jeg først har vært i sofaen. Rare, fine teitingene mine:)