lørdag, september 25

Syk.

Track: Ella Fitzgerald – A Four Leaf Clover In Your Pocket

Jeg er sliten, kaputt, null energi, kvalm, svimmel, konstant trøtt, vil bare sove, grine, le og lage musikk, men har ikke tid, ork og noen ganger lyst. Syk.
Vært hos legen for å ta masse blodprøver for å sjekke om jeg mangler noe i kroppen. Håper jeg gjør det slik at man finner en løsning på det. Om ikke, da er det kjipt å gå rundt som en zombie. Hva om jeg må gå slik resten av livet mitt? Det vil jeg ikke.

Før sommeren tenkte jeg at neste skoleår skulle bli fantastisk med tanke på lesing av pensum siden jeg kun hadde to fag. Vel, kunne lett klart å lest over 2000 sider med pensum, men når konsentrasjonsevnen min er på størrelse med en ert så funker det ikke helt som det skal. Det praktiske og alle forelesningene derimot går som en drøm, selv det teoretiske i ernæringsfaget er gøy, for læreren er så flink å forelese. Ikke helt som jeg hadde tenkt, og jeg blir litt nedfor når jeg tenker på det. Lureste ville vært å slutte med tenkin
gen, men hvor bra det er i lengden er jo et spørsmål i seg selv som man bør tenke litt på. Livet er tenking.

Har passet på en Golden Retriever i noen dager via dyrebeskyttelsen. Jeg ble oppringt og de lurte på om jeg kunne passe på en hund. Egentlig var tanken å passe på en fuglehund i en måned, men eieren til tispen hadde visst ekstrem-allergi for gnagere så hunden kunne ikke være hos meg siden jeg har Patty og Selma. Så kom hun jeg pratet med fra dyrebeskyttelsen på at det var en hund som trengte å bli passet på i noen dager. Jeg svarte ja, og senere på kvelden kom det en veldig energisk golden hjem til meg. Eieren til hunden var visst på sykehuset.
Han var en koselig hund, men han fiset og rapte så det stinket etterpå, og han logret ikke bare med halen sin, men med halve kroppen sin når han var glad, så han rev med seg det som sto i samme høyde, eksempelvis papirer.
Han likte marsvinene mine og syntes de var interessante, men måtte si fra til han når han ble for voldsom ved buret. Heldigvis lystret han meg og navnet sitt så på onsdagen turte jeg å gå ut med han i hagen uten bånd. Vi lekte og det var gøy. Ble så sliten av å ha den hunden hjemme at hvis det blir spørsmål om å passe flere hunder i nærmeste fremtid i den størrelsen så må jeg nesten takke nei om det blir for over to dager. Gi meg en liten teppetisser og det skal gå som en lek! Vet at små hunder også trenger mye mosjon, men ikke fullt så krevende.

Patty og Selma har det forresten veldig bra. De
har i det siste maset veldig om mat, og jeg tar det som et godt tegn for da blir de feite og koselige marsvin. Har alltid mat tilgjengelig til de, så ikke tro at jeg ikke mater de og det er derfor de maser om mat, hehe. :)

tirsdag, september 14

Stemning.

Track: Andy McKee – Blue Liquid

Stemning. Det er september, snart oktober, så november. I november drar jeg mest sannsynligvis tilbake til Murmansk. Russland. Russland i november.
- Må finne noen som kan passe på mine marsvin i noen dager. Søster?

Har hatt fri i dag skolen, og har fri imorgen også. Hatt litt intensivt med timer slik at vi kunne ta fri to dager siden det er mange studenter som er på en fjelltur i kroppsøving.
- I dag var jeg med Silje på Aunegården, og der spiste jeg kake. Mmm. I morgen blir det husvask, hvis jeg gidder.

Patty og Selma var i sofaen min idag. Fikk løpe litt rundt i sofaen. Hadde lagt en grønn håndduk over sofaen slik at de ikke skulle grise så mye i sofaen. Man vet aldri med dyr. Begge to tisset selvsagt i sofaen, men ikke på den grønne håndduken. Begge to drev på å slikket meg på fingertuppene før de så småbet meg litt. Tattoveringen min på høyrearmen likte de begge å slikke på, men de bet meg ikke. Søster kom innom med en neglesaks for gnagere. Nå har begge nyklipte negler.

Stemning. Det er blitt kveld. Leggetid. Korøving i morgen.

Bildet er tatt på Tomasjordnes på samme tidspunkt som Thomas Dybdahl opptrådte på døgnvillscenen.

søndag, september 5

En søndag

Track: Fat Freddy's Drop – Del Fuego

Har lenge tenkt nå at jeg må blogge, skrive om mine fantastisk fine marsvin, opplevelsene mine, studiestarten og mine drømmer. Jeg må nesten starte ett sted, så får vi se hvor jeg ender.

Å være kreativ er ikke alltid lett. Har lenge drømt om å lage "det perfekte bildet". Male det selv altså. Har tenkt på hvilken farger og teori rundt fargebruk, burde jeg tegne det på forhånd, hva skal jeg formidle med bildet? Skal det kanskje bare være pent, men uten noe budskap, akryl eller oljemaling? Nå har jeg ikke oljemaling, men jeg ønsker meg det. Lerretet ligger inne på soverommet i en pose, fargene i hylla og tankene og motivene inni hodet mitt.
Har også noen tanker om det perfekte fotografiet. Har investert i et bra speilreflekskamera, og den er jeg meget fornøyd med. Har enda mye å lære, mange bilder å ta og finne bra objekter.

Marsvinene mine ble født 16.juli, kom til meg 15.august og har bodd hos meg siden. De er to rare nøster av teddypels. De spiser og gjør fra seg, hopper i buret, såkalt "popcorning" noe som betyr at de er lykkelige. Det gleder meg veldig. Dette er to søstre, så de krangler iblant. Hadde kjøpt et stort marsvinhus som jeg tenkte de begge kunne dele på. Patty ville ikke dele så Selma ble husløs. Fant først en liten eske som jeg satt i buret som Selma kunne sove i, før jeg deretter kjøpte en bro som de begge kunne løpe over og Selma bo under. Nå deler de litt på begge gjenstandene. Begge elsker salat og gulrøtter, elsker lyden av poser for det kan bety mat, liker å smake på fingrene mine, gjerne sette tennene sine i de, men Patty er mer forsiktig og bruker munnen sin til å føle på fingrene mine først mens Selma bare biter. Begge to er vakre marsvin og har fine mønstre på sin lille marsvinkropp. Selma har mer hvitt på seg mens Patty er mest sort og brun. Kunne fortalt så uendelig mye mer, men tror jeg stopper her. De har forskjellige personligheter og jeg liker det. De er rare, som meg.

Studiestarten har vært grei. Jeg er for øvrig trett hver dag etter hver forelesning og har sovnet av på sofaen hver dag siden første skoledag. Noen dager er tidligere enn andre, noen korte og begynner forholdsvis sent, men likevel trett. Feriemodusen har vel ikke slått seg av enda. Høststemningen har kommet mer og mer. Bladene faller gule ned fra trærne, vinden blåser paraplyen min over ende og regnet slår stadig mot fjeset mitt mens hårfrisyren min blir morsom hver gang jeg går inn. Har så lyst å lage en sang med tema høst, vet bare ikke hvilket språk jeg skal synge det på, for engelsk er noe alle kan kjenne igjen men dialekt er "meg". Vanskelig å finne de riktige ordene til teksten også. Eneste lyspunktet er at jeg har melodi og akkorder klare. Musikk er ikke lett. Musikk, fotografering, malerier, marsvin og tretthet. Det opptar meg for tiden.