tirsdag, juni 15

Hund, regn og tiltakslyst

Track: Cold Mailman – Pull Yourself Together And Fall In Love With Me

Akkurat nå ligger jeg langstrakt på sofaen, kjedsomheten har grepet fatt i min fot, holder meg lenket til sofaen. Tiltakslysten holder den andre foten. Hendene mine er heldigvis frie. Hunden ligger på soverommet mitt, uvisst om hun ligger i min seng, eller under... når hun drar får jeg litt av en jobb å gjøre, for hun røyter mye. Skulle egentlig ha gått tur med henne for minst en halvtime siden etter mine fine planer i hodet. Tiltakslyst.

Nå for tiden løper timene vekk fra meg, jeg rekker knapt tenke før det er blitt sent. For at det ikke skulle bli for ille har jeg hunden. Hun må ha oppmerksomhet, hun må jeg dulle med og gi mat. Har gitt meg selv påbud om å gå to lange turer hver dag, der ene skal gjøres før klokken 11. Det betyr at jeg må stå opp tidlig. I dag sov vi begge noen timer etter turen. Var utrolig deilig å sove midt på dagen. Vi er nok begge late, men hun gjør jo bare som meg, så det er nok min feil. Har nok undervurdert henne, for selv om hun er 7 år betyr det ikke at hun er blitt særlig gammel.

Har funnet ut at jeg liker å provosere andre. Få de til å tenke over hva de selv sier. Det har nok noe med å gjøre at andre har provosert meg før. Mandagen hadde jeg vært i byen for å handle litt, og hadde med meg en bærepose. Så en hund lengre bort i gata jeg bor i, og den så ut til å gå løs. Den stirret på meg mens jeg gikk mot innkjørselen min. På to sekunder var hunden kommet til meg, hoppet på meg og skulle leke. Eieren ropte litt på hunden, uten noe reaksjon. Heldigvis for meg vet jeg hvordan man skal takle fremmede hunder som kommer løpende mot en. Hunden mistet fort interessen og spaserte selv hjem igjen. Jeg ble sinna. Tenk om jeg hadde vært redd hunder, eller at det var et lite barn hunden løp mot? En stor, sort hund med stor kjeve er ikke noe å tulle med. Gikk bortover til eieren og spurte om hun visste om noe som het båndtvang. Ja svarte hun. Fortalte henne at det var båndtvang nå for tiden, og at jeg ikke likte at hunden kom mot meg i full fart. Dama sa at hunden var på hennes eiendom og der var det ikke båndtvang. Det i seg selv er helt greit, men da bør man ha kontroll på hunden, svarte jeg og gikk min vei. Dama så ut som hun holdte på å eksplodere, og gikk sinna mot sitt eget hus.

På kvelden ble min søster mobbet på nett. Facebook. Det er jo ikke uvanlig, å bli mobbet på nett altså. Min søster hadde skrevet på sin status at hun hadde hatt det koselig med sin bestevenninne. De prater hele tiden, og går aldri lei hverandre. Helt ut av det blå skrev en fra klassen deres at de var stygge og horete. Han gikk ikke tom for stygge ting å si, og jeg ble rasende. Skrev melding til hans mor på Facebook og fortalte om dette. Hun skrev siden at hun hadde snakket med guttungen sin, men det var min søster som hadde startet. Jeg provoserte henne litt og til slutt sa hun at jeg hadde rett, for gutten hadde ikke snakket sant første gangen. Nettmobbing er like ille som "vanlig" mobbing.

Hører regnet slår mot rutene. Vil ikke gå ut. Vil ikke gå tur med hunden når det regner. Kanskje vi heller tar oss en rolig innekveld? Kan lære henne å gå på toalettet, og kanskje lære henne å skylle ned etter seg selv. Eller ikke.
Om 6 dager er jeg i Fredrikstad. Håper det er sol der da, og at sola kommer til Tromsø når jeg kommer hjem igjen. Kunne godt vært sol over hele Norge, og at regnet gikk på rundgang over hele Norge slik at alle plantene og buskene og skogene fikk vann regelmessig. Ja, slik som våre stueplanter.



Nå burde jeg vel gå ut. Selv om det regner, er vind og man ikke kan bruke paraply. Satser på at hunden vil inn igjen fort. Ønsker meg forresten tilbake til Russland. Slenger med et bilde av papiret til en sjokolade som var kjempegod! Mmmm :)

søndag, juni 13

Fest og samtaler

Track: Radiohead – 2 + 2 = 5

Lørdagskvelden var fin, med venner, potetgull og ulike samtaler. Leiligheten var begynt å bli tom, for de hadde hatt bruktmarked tidligere på dagen. Møblene derimot, var det mange av. Mannfolka satt seg straks rundt kjøkkenbordet, dro fram deres Android-mobiltelefoner og snakket om applikasjoner. Vi kvinnfolka satt i sofaen, knasket på potetgull og pratet om lærerjobb, IOP, hvordan det er å være lærerstudent, være student generelt og flytting. Ene mannfolket hadde skrevet på sin facebookstatus at det var mye geekprat. Kona hans skrev at det ikke bare var geekprat, og da hadde han skrevet at vi kvinnfolka pratet om kaker og gardiner og bind og sånn. Det var jo langt fra sannheten, men likevel morsomt at mannfolk tror kvinner snakker om sånt.
Det var veldig avslappet atmosfære, og selv om det var en ha-det-fest for familien Vøllestad så snakket alle om alt annet. Litt om flytting ble det jo, men mest om andre ting.

Jeg lyttet på de ulike samtalene selv om jeg delvis var med i en, og da tenkte jeg på kontraster. Tenk om denne festen hadde vært med andre mennesker. Folk. Folk som drakk mer enn de pratet. Jeg har en venn som selv skulle på fest den kvelden med sine venner, men dette er folk som i følge han drakk mye, og som først åpnet seg og turte å være seg selv etter noen alkoholenheter. Hvordan hadde våre samtaler blitt med alkohol i seg? Tenkte litt på det, og forlot tankene til fordel for å tre inn i ett av de geekete temaene. Spennede med fysikk, universet, Gud, mobiler og livet generelt. Dette er noe jeg kommer til å savne med Vøllestad, rare samtaler på ulike nivåer, en forståelse for at man fortsatt er ung og en læring mens man konverserer.

Selv om jeg ikke var på bruktmarkedet som var tidligere den dagen, fikk jeg nyss i at sofaen deres skulle selges for en billig penge. Den er ikke så veldig fin å se på pga fargene, men det er noe man lett kan fikse på med et sofatrekk. Så mens man venter på sofatrekk blir stua veldig fargerik. Gul to-seter med store blomster på i ulike farger, og en rød tre-seter med små blomster på. Når man er student så gjør det ikke noe, tenker jeg. Fancy sofa får komme når man har penger og plass.