lørdag, februar 27

Godteri forbudt!

Track: Sugar Ray – Every Morning - Remastered LP Version

Det er greit å spise godteri, i helgene. Min søster er veldig flink til å spise godteri, hele uka. Hun har brukt å tatt med seg godteri hjem, som hun spiser etter jobb. Jeg har ofte blitt fristet, og fått/tatt godteri hos henne. Tenkte at nok måtte være nok, og forbød oss begge å spise godteri i ukedagene.

Uke 1 har gått greit for min del. Fredag kjøpte jeg en liten cola og sjokolademousse (faktisk!) som jeg drakk og spiste på kvelden, for da er det helg.
Søster derimot, har spist godteri på jobb! Men, så lenge hun ikke tar det med seg hjem går det greit. Sjokolade, brus, kjeks og annet sukkerholdige greier skal holdes borte i ukedagene. Dette er for begges skyld, men kanskje mer min enn hennes. Det er lett å falle i fristelsen for godbiter når det er tilgjengelig, og da går man aldri ned i vekt.
Bildet viser godteriet jeg kjøpte meg idag. Helt greit, og potetgull er noe jeg kan gå månedsvis uten. :)

Har faktisk trent sammenhengende i 8 uker på det nye treningssenteret, hver eneste uke. Det forrige senteret var kjipt, med sine ungdommer fra videregående som pratet dritt om medelever og gikk i rosa crocs og stinket svette. På det nye, kan jeg unne meg massasje og spa om jeg vil og har råd! Fantastisk! Siden jeg hverken røyker, snuser eller drikker (sistnevnte jevnlig), har jeg i teorien råd til det!

Får satse på at godteri-forbudet blir en fin regel som blir overholdt i lang tid fremover. Søster har en tendens til bryte forbud og regler her hjemme. Rart det der, med sukker altså...

torsdag, februar 18

Ting var bedre før? -Bilen

Track: Kashmir – Danger Bear

Nå har jeg tenkt å introdusere noen av mine tanker rundt tiden før, og om det var bedre før alle regler, normer, etikk, elektronikk og liknende kom på "markedet" i dagens samfunn. Har tenkt litt på det den siste tiden, og kommer derfor med en liten serie om dette.


(Wikipedia)

Før i tiden, var det mindre biler som kjørte rundt i bybildet. Biler var for de som trengte det og for å komme seg fra A til B. I dag bruker man bilen fra A til Å, og gjerne mer om mulig. Her snakker vi om å kjøre rundt uten mål og mening i en alder av 18 år, ha bil kun for å ha det. Gjelder selvsagt ikke alle og nå skal jeg ikke ta alle under én kam, men jeg har jobbet på en bensinstasjon og sett alle ungdommene som kommer innom med foreldrenes kule bil, kjøper fastfood og kjører avgårde til neste plass de kan henge. Poenget mitt her er at før brukte man bilen når man trengte den, idag så bruker man den til hva som helst, også det å kjøre til butikken som er en kort spasertur unna.

De økonomiske kostnadene har ikke endret seg, med å ha bil, annet enn at bilen er blitt billigere enn den første bilene som kom på markedet. Drivstoff, forsikring og andre avgifter er som før såvidt meg bekjent, men det snakkes stadig vekk om at det skal bli dyrere på grunn av helsa til vår klode. Co2 er noe som de fleste er kjent med, og man kan vel si at kontra biler før og biler nå så er utslippet mindre fra hver enkelt bil, men til gjengjeld har vi idag flere bilder ute på veiene enn det som var på begynnelsen av 1900-tallet.


(Wikipedia)

Sikkerheten har heldigvis blitt bedre enn på bilene som var før. Uansett hva jeg skriver, så er det både for og mot at ting var bedre før. Folk kjørte nok med mer respekt for kjøretøyet før, og da trengte de ikke så mye sikkerhet som det fins i dagens biler. I dag kjører folk både uten mål og mening, og kan ikke lese trafikkbildet på en ordentlig måte, derfor trenger man bra sikkerhet i bilene. Hadde man kunne vært litt av begge når det kommer til alt, så har nok ting vært mye bedre. Tenker på solide biler med topp sikkerhet med sjåfører som har respekt for trafikken. Den økonomiske parten vil jeg ikke ta meg av nå.