lørdag, januar 30

Forelsket i musikk

Track: Mew – Am I Wry? No

Forrige lørdag var jeg ute på byen med ei venninne, selv om jeg må si at jeg var mest alene egentlig, fordi jeg skulle nemlig på Kråkesølv-konsert på Studenthuset Driv! Hun liker ikke sånn type musikk, så jeg gadd heller ikke å mase på henne om at hun skulle bli med dit.
Jeg er forelsket i musikk!!
Det var en utrolig fin konsert, og jeg ble utrolig inspirert til å lage noe selv. I forrige blogginnlegg ble det skrevet at jeg fikk lånt utstyr til å ta opp musikk. Jeg har begynt sånn smått. Litt eksperimentering må til før jeg sier meg fornøyd med låter og sånn. Har kjøpt en capo til gitaren også, får se hva jeg blir å gjøre med den sånn etter hvert.
I dag lagde jeg meg profil på Urørt, med navnet Papirhjertet. Det ordet falt plutselig ned i mitt hode. Hør gjerne på låta Storm. Skrev teksten for snart et år siden, etter at det var veldig kaldt i byen. Satt faktisk på Driv da når jeg begynte å leke meg med teksten.

Så til konserten jeg var på:
Mange mennesker hadde tatt turen til fjerde etasje i det lille bygget som Studenthuset Driv holder til. Noen visste ikke hvordan type musikk Kråkesølv hadde for seg (basert på samtaler rundt meg i venting på at bandet skulle spille), mens andre igjen lekte seg med tekstene til bandet. Det var fullstappet av ulike mennesker, alle med øl og godt humør, deriblant meg. Man måtte være tidlig ute for å i det hele tatt få plass! Satser på at neste gang Kråkesølv kommer til Tromsø, så får de være på Haakonscene, litt større for å si det slik.

Ventingen ble brått avbrutt av Kråkesølvs entré. Folk jublet, og de jublet høyere når første akkord ble slått på gitaren. Det var ordentlig stemning.
Fordi det er en uke siden konserten var, så husker jeg ikke helt hva de spilte, annet enn mange av låtene på plata Trådnøsting, og 3-4 nye låter som jeg håper kommer på neste plate om ikke så alt for lenge. Ene av de nye låtene går an å finne på youtube via deres myspace-side som er linket her. Virkelig god konsert, og jeg drømmer stadig vekk om å få synge med de! Det er en utrolig, fantastisk drøm og tanke. Om ikke annet, så synger jeg med på sangene som spilles når jeg er på vei til enten skole eller jobb. Herlig!
Her har andre skrevet om konserten:
TromsøBy
Bilder via Flickr

Jeg er ordentlig forelska i musikk. Kjenner stadig at jeg blir ny-forelska. I musikk.

lørdag, januar 23

Ett år

Track: SamSaya – ADHD Love Me Not
The Perishers – Come Out Of The Shade
Regina Spektor – One More Time With Feeling

Jeg er sliten, men på en god måte. Har vært på trening, og kjørt magemusklene mine litt hardt idag. Orket ikke så mye, fordi jeg ikke hadde spist på fem timer før treninga, men tok det jeg orket til jeg ikke klarte mer. Nesten gang skal jeg prøve å huske mat før jeg trener. Er vel en fordel med det. Hadde en halvannen time med bandøving (skoleprosjekt) før jeg måtte dra til legen. Fant ut på veien (blomsterforretning) til legen, at plantene mine trenger næring i disse tidene, for de sturer bare.

Tidligere denne uka var jeg på besøk hos et par, og det var ganske koselig. Lenge siden jeg hadde vært sammen med de. Begge to er opptatte med studier, og jeg og mannen i paret hadde tenkt å ta opp noe musikk som jeg har laget, men han har vært så travel. Fikk like greit med meg noe lydutstyr slik at jeg kan eksperimentere for meg selv. Har jo Garageband på min deilige Mac, men vet ikke om det er et program som funker for meg, for har ikke prøvd meg på det programmet før nemlig. Vi får se! Fancy mikrofon, eksternt lydkort og noen kabler. Vi får se! :)
Med det samme jeg er inne på musikk, så er det ikke lett å finne track til blogginnlegget, for det er så mye bra som surrer på Spotify når jeg skriver blogg, så derfor får du høre på det du vil av de overnevnte i dette innlegget!

Nå er det ett år siden. Skudd. Blod. Død.
Ei i klassen min døde på grunn av sjalusi, mest sannsynlig. Et talent som mange har savnet, og savner fremdeles. Livet går heldigvis fremover, og ikke bakover. Egentlig lettere å si for de som ikke har opplevd dette, enn vi som faktisk har opplevd denne situasjonen, eller liknende. Dumme mennesker! Skjønner ingenting.
Mimrer litt, og det var en fin tid. Fikk datidens kjæreste på besøk samme dag som hendelsen, så ble en litt mutt helg. I år skal det ikke bli mutt, ikke mutter(e) enn i dette blogginnlegget. For jeg skal på studenthuset Driv og se på KRÅKESØLV spille ved midnatt! Faktisk i 4.etasjen, der det sies at det spøker. Er ikke sensitiv for slike ting, så jeg vet ikke...

Helt til slutt vil jeg bare legge inn et bilde av en rottweiler-valp, som en humørspreder! :)

Takk til google for bildet! :)

lørdag, januar 16

Skole og frustrasjon

Track: Florence + The Machine – Rabbit Heart (Raise It Up)

Det er mye som skjer på skolen for tiden. Vi har en stor oppgave i pedagogikk, som er en slags observasjon av praksisen vi har og har hatt, pluss pensum i pedagogikk og deretter selvvalgt pensum. Foreløpig har jeg havnet på denne problemstillingen: Hvordan "se" alle elevene i klasserommet? Som selvvalgt pensum landet jeg på en gøyal kar, Lars Helle, som blant annet har skrevet boka Mellomtrinnslæreren. Det er en trilogi, og begynner på småtrinnet, og inneholder reelle situasjoner som en lærer kan støte på. Håper boka vil hjelpe meg på vei.

Må også få nevne at jeg ønsker meg en ordbok, også kalt Pedagogisk ordbok! :) Har jo bursdag snart! Samme dag som Mozart! Wolfgang selvfølgelig.
Skal overhode ikke feire bursdagen min i år. Jeg har bestemt meg for kun å feire dager som er halvveis eller runde, dvs. at neste bursdagsfeiring blir når jeg fyller 25 år. Enda noen år igjen til. Hvis noen vil komme på kaffe så sier jeg ikke nei takk, men det er ikke feiring.

Mobilen min er for andre gang inn for reparasjon. Er kjedelige greier. Det er snakk om en masseprodusert Nokia, uten at jeg skal tråkke ned på selve merket, for det er jo en fin mobil... når den funker! :) Litt klikk, og mobilklokka er ikke helt til å stole på, spesielt ikke alarmen på den. Varierte fra å ringe 3 minutter etter satt alarmtid, til 5-6 minutter etter. Litt kjedelig. Etter den første reparasjonen gikk det rett fra 3 til 5 minutter, plutselig så var det tilbake til 3 minutter. Da fant jeg ut at radioklokka kunne jeg bruke, som sikkerhet. Stoler ikke på den heller, for hvis strømmen går, så er jeg ille ute. Får håpe at mobilen kommer fikset tilbake. Software er ikke alltid så "soft" mot mobiler.
Til sist vil jeg nevne at denne artisten som er satt som blogtrack, er verdt å høre gjennom. De fleste sangene på plata er bra.

lørdag, januar 9

Januar-tanker

Track: MoZella – Light Years Away

Da har jeg en nydelig MacBook Pro i hus! :) Det er den minste utgaven, altså 13´3" skjerm, men det går faktisk fint. Man blir fort vant til slikt.
Som om ikke det er nok, så har vi (jeg og min søster) kjøpt oss et nytt stuebord. Mens hun og foreldrene dro for å skaffe bordet, fikset jeg løpere til bordet. En fin butikk i sentrum skal dessverre legges ned, og de har 50% salg på alle varer de har igjen, for å bli kvitt alt. Trist for de, fint for meg. Kjøpte varer til over 400 kroner, etter rabatten. Tre sengesett og noen løpere. Kanskje vi kjøper gardiner til uka, for de har enda så mye igjen at de har nok noen fine gardiner på mandag.

Jeg og søster skulle gå til en butikk i nærheten for å pante utallige tomflasker idag, og nå er det plussgrader, etter mange dager med mange deilige minusgrader. Plussgrader og nedbør er ikke gøy, for det blir regn og sludd, og det fører til mange store søledammer, veldig våt slaps, dammer under slaps som man ikke ser før man har blitt våt, litt fall stumpen på glatte partier (pga en kommune som sparer på sand).
Vi klarte oss til slutt, men begge var våte etter turen, og begge angret like mye på å i det hele tatt bevege oss på utsiden. Vi bestemte oss for å ikke røre oss utenfor døren hele helga, med mindre det ikke blir krise.

Snart blir min minste lillesøster 16 år, og ei liten stund har jeg bursdag selv.

søndag, januar 3

Ønsker for 2010

Track: Jimmy Eat World – Hear You Me

Ønskene mine for dette året er mange, men jeg har som mål å kunne spare opp til disse tingene, og eventuelt skaffe de i år 2011. Hvem vet hva fremtiden bringer?

1. MacBook PRO (snart i boks!)
2. Rottweiler (fordi jeg elsker hunder, og den rasen passer meg bra)
3. Spare til bil (men blir ikke å kjøpe bil i 2010, slik økonomien er nå)
4. Male rommet til min søster (rett og slett fordi det er en ekkel, grønn farge)
5. Skaffe noe lydutstyr (for å kunne ta opp musikken jeg lager)
6. Kjæreste (hvem vil ikke ha det?)
7. Mer inspirasjon (musikk, kunst, etc.)
8. Frisk familie, og gode venner

Tror neppe at jeg får alt jeg ønsker i år, men det er lov å drømme, ha håp om en fin fremtid. I mellomtiden så kan man nyte tracken som befinner seg på toppen.
Flere Jimmy Eat World TrAcKs:
Jimmy Eat World – If You Don't, Don't
Jimmy Eat World – Chase This Light
Jimmy Eat World – Be Sensible
Og en off-the list:
The B-52's – Love Shack [Edit]


Denne ser utrolig kul ut! Men en smule kostbar! :)