torsdag, juli 30

Code to zero

Track: Kråkesølv med Skredder

Jeg har tenkt på å blogge, men så var det jo hva man skulle skrive. Jeg har liketil drømt om emner jeg kan skrive om. Senere vil det nok dukke opp en historie, basert på hva jeg drømte.
Har vært i sola. Fått mange små fregner i ansiktet og på armene mine. Føler meg fremdeles bleik. Likbleik.
Holder på å lese boka Code to Zero av Ken Follet. Er kommet halveis i boka, og den leses selvsagt på engelsk. Veldig spennende å finne ut hva som skjer med mannen som mistet hukommelsen, og tydeligvis er rakettforsker! Da han våknet opp på et herretoalett med uteliggerklær og "hangover", tenkte han nok ikke på at han kan ødelegge for nasjonen og en venn... Noen er etter ham.



Gleder meg til jeg er ferdig med boka. Vil vite hvordan det gikk, og om raketten ble skutt opp til værs. Handlingen er lagt til 1958, så det er tilbakeblikk på to kriger, og krigen mellom nasjonene når det kommer til utskytning av raketter. I begynnelsen fikk man vite at sovjet hadde sendt opp en hund i en romrakett. Derfor ville USA sende opp mennesket, før sovjet klarte det.

søndag, juli 26

Lørdag 25.juli

Hva gjør man når man ser feil på bussrutene, og må vente over en time på neste buss?
Man tar neste tilgjengelig buss, som går omtrent dit du skal, og så går du resten!
Det gjorde jeg. Var utrolig deilig å gå siden det var litt varmt i luften.
Vært varmt i været hele dagen, selv om det ikke har vært særlig til sol. Eller kanskje jeg bare har sovet forbi sola? :)

Å jobbe på kvelden i en helg er veldig greit. Nesten ingenting å gjøre i noen perioder, og ender da opp med å se på tv i arbeidstiden, og få betalt for det! Er ikke det morsomt? :P

fredag, juli 24

Rekord i soving?

I dag sov jeg helt til klokken 12.11!
Jeg har herved overgått meg selv. Bruker ikke sove så lenge, selv i ferier. Ikke la jeg meg grusomt sent heller. Jeg er overrasket over meg selv.

Min søster sov helt til klokken 14.15, og det er vanlig tid for henne når hun har fri. Riktignok sitter hun lenge våken, gjerne til klokken to og tre på natten, men hun sover jo utrolig lenge uansett.

mandag, juli 20

De siste dagene...

Track: Foo Fighters med Stranger things have happened.

Her kommer en liten oppsummering på hva jeg har gjort de siste dagene, og jeg begynner faktisk med det nyeste! :)

Min søster har bursdag i dag. Hun er nå 18 år. Tenk, jeg har kjent denne jenta like lenge, og jeg husker fortsatt ting vi gjorde sammen da vi var små. Da hun ble født trodde jeg hun var en gutt, og jeg gikk rundt på Sonjatun (fødeavd. i Nordreisa) og ropte til gamlingene at jeg hadde fått en bror. Det er nå 18 år siden jeg gjorde det. I dag kan jenta kjøpe øl og vin lovlig.
Hun skal feire dagen med mamma. De skal på Emmas Drømmekjøkken og få en 5-retters middag. De er heldige! Jeg har aldri spist en 5-retters middag.

På søndagen kom Sylvia og resten av gjengen hjem fra ferie. De har jo vært i Tunisia og i Molde.
Kattepusen ble glad for at de kom tilbake, ca en time etter hjemkomsten. Hun spilte "hard to get" fordi hun var litt sinna for at de dro. Men hun ble glad til slutt. Nusse måtte inn for å sjekke flere ganger om de fortsatt var der, og så løp hun ut igjen.
Jeg fikk feriegave! :) Fikk en Britney-parfyme, Fantasy, 50 ml. Jeg prøver alltid parfymer før jeg kjøper de, for da er jeg sikker på at de passer meg, derfor var jeg veldig spesifikk på hvilken parfymer jeg ville ha. Ellers så fikk jeg litt sjokolade og andre småsaker. Fra før av så fikk jeg jo den gule, fine sofaen hos Cato som takk for å passe katta. Han kan si hva han vil, men han er glad i den lille pusen. Jeg for min del er glad dette er over. Virkelig glad.

Lørdagen lastet jeg ned det siste albumet til Foo Fighters, og jeg er fornøyd med det. Liker spesielt sangen som jeg har lagt som track på innlegget.
Jeg tok bussen til jobb, og gikk hjem i regnvær. Virket mer ut som høstvær enn sommervær for å si det slik. Da jeg kom hjem så måtte jeg varme meg over et kopp med eple og kanel-te.
Sovnet foran tv´n mens pusen var ute, og det ble sent i seng. Hun sov forsåvidt sammen med meg i sengen, men er glad jeg ikke har katt. Kattehår og seng hører liksom ikke helt sammen.


Lørdag 18.juli, litt før klokken 23.00 på kvelden. Ser dette ut som sommer?

Ellers kommer jeg ikke på mer som kan blogges om på fredag, torsdag, onsdag osv.
Hjemkomsten, altså hjem til leiligheta, var en blandet greie. 5 minutter i leiligheta, og jeg måtte en tur i sikringsskapet. Vaskemaskinen ble ferdig mange timer etter at jeg kom hjem, fordi vi ventet med å sette den på pga sikringene. Å leve i denne leiligheta er en prøvelse. Snart skal vi flytte ut, believe me!
Etter å ha sovet i Sylvia og Catos seng i tre uker, var møtet med min egen seng en grufull, hard, prøvelse. Har nesten "svømt" i deres seng, og min seng som før var god og deilig ble hard og vond. Deres seng var for myk. Jeg håper det blir bedre i natt.

Ønskeliste for fremtiden:
* 5-retters middag
* Penger til mat
* Bladet Nemi, Kollektivet og LGV

onsdag, juli 15

Messenger fyller år

Noe jeg kom til å tenke på idag, er greia med messenger. I år fyller de hele 10 år, og de har også en konkurranse i forbindelse med jubileumet.
Det går an å gjøre andre ting enn å sitte på messenger hele dagen.
Jeg har noen på min messenger-liste som er pålogget hele dagen, og når de drar bort endrer de bare statusen. Hverdagen består av så mye mer enn å være aktiv på nett. Hva med den virkelige verden? Det er greit med messenger i perioder, om man ikke sitter der hele tiden.

Messenger er på mange måter nyttig. Man får holdt kontakt med mennesker som bor i andre land, eller bare bor langt unna. Kanskje man ikke møter personene så ofte som man vil, og da er jo også messenger nyttig. Man har også Skype, der man kan ringe til folk uten å blakke seg. Personlig så liker jeg best Skype, fordi jeg er mer fan av å prate med folk enn å skrive med de.

Å møte mennesker i virkeligheten er mye bedre enn å prate med folk via messenger. Ja, det fins morsomme smileys, men en ekte latter slår definitivt en "smiley-latter".
Her kommer det noen bilder jeg har tatt, istedenfor å sitte på messenger hele dagen.


Ta bilder av naturen, eller omgivelsene rundt deg!


Eller vær ute med venner og nyt en merkelig drink.

mandag, juli 13

Juli : tanker

Track: Sum 41 med Pieces

Det er ikke lett....
...når man plutselig er i en uforventet, liten utforbakke.

Det er ikke lett....
...når man tenkte at medisiner skal fungere, men depresjon finner vel smutthull.

Det er langt fra lett...
...å ikke være fullstendig over hendelser og personer.

Det kunne vært lett...
...men det er det ikke.

Jeg er syk. I hvordan tilstand er jeg litt usikker på, men jeg er konstant sulten, men samtidig har jeg ikke lyst på mat. Jeg er kvalm fordi jeg ikke spiser, men blir kvalm av å tenke på mat. Tvang i meg et par skiver i sted, men jeg sitter her og har det langt fra bra.
Jeg tenker mye for tiden. Verste tanken er vel at om jeg lar kvalmen overta, så "sulter" jeg meg selv, slik at jeg kanskje mister litt av flodhestkroppen min. Det hadde vært fint.
Tenker også på at det er siste gang jeg passer katt så lenge. Katter er... fine dyr, på avstand.
Det er vel litt av denne "utforbakkens" skyld, at jeg har passet katt. Når dagen består i å slippe ut katt, høre på katta maser om mat den allerede har, se på tv, være ute, være inne... og så den katten igjen. Tre uker uten noe særlig til sosialisering, så blir det vel sånn.
Men det er andre ting også, som er skyld i dette, men jeg høres bare så desperat ut at jeg gidder ikke. Dette så ut som starten på et år uten depresjoner, men her er det altså. I juli. Lite kult.


Se, vi ligner jo litt.


lørdag, juli 11

Rar start på dagen...

Som dere sikkert har fått med dere, passer jeg katt, og som alle katteiere vet, så liker katter å dra med seg troféer etter en jakt.
Jeg hadde sluppet ut Nusse (katten) tidligere på morgenen, og jeg sov et par timer etter det. Jeg "glemte" å sette på alarmen, slik at jeg kunne sove lenge. Nusse hadde nemlig sneket seg i sengen og sovet ved siden av meg, og vekket meg ved å kreve kos. Derfor ville jeg sove ekstra lenge, som betaling. Da jeg hadde våknet, og var på tur inn i stua, tenkte jeg at jeg må jo slippe inn lille pusen, så kunne jeg kle på meg ordentlige klær etterpå (sov i nattkjole). Nusse kom mot døren, snudde, og hentet en liten fugl. Hun løp inn med den og var på tur til kjøkkenet da fuglen sprellet litt og hun åpnet munnen.

Jeg ble skremt over hva hun hadde dratt inn, og lille fuglen klarte ikke å flakse særlig langt, og lå ved vedovnen. Katta trengte et lite øyeblikk på å tenke, og det gjorde jeg også. "Hva i all verden skal jeg gjøre med den fuglen?! Kan jo ikke la katta leke med den!"
Så jeg tok fatt i noen gummihansker på kjøkkenet (var redd for bakterier og lus), og grep fuglen før Nusse fikk sukk for seg og prøvde å finne ut hva jeg skulle gjøre.
Jeg gikk ut og hentet en blomsterpotte (fremdeles i nattkjolen!), og satt fuglen oppi der. På denne måten kunne ikke fuglen bruke vingene sine og få fart slik at den fløy rundt i huset.

Jeg kledde deretter på meg ordentlige klær, og ringte mamma. Hun sa jeg skulle sette den ute, for enten ville den samle krefter til å fly, eller så ville den dø eller bli tatt av noen andre. Naturen er en grufull greie. Jeg gjorde som mamma sa, og satt den ute under noen trær, på et gammelt hundehus. Fuglen virket sterkere i beina, og den så uskadd ut. Kun stress og sjokk som hemmet fuglen. En time etterpå var fuglen borte, og jeg tror den fløy avgårde. Håper jeg. Evt så har nabokatten fått seg en munnfull.

Jeg tok ikke bilde av hendelsen, jeg tenkte på det, men hvem i all verden vil se en fugl i sjokk?
Så jeg gir dere et bilde av en vanlig fugl, funnet på nettet. Tror det var en spurv, for det lignet. Dette er altså et bilde av en spurv.



Nusse ble ikke så veldig glad da jeg tok fuglen fra henne, men da hun ikke fikk gå ut, la hun seg på en stol. Nå er hun ute, og jeg håper hun ikke tar flere fugler inn. Eller mus...

søndag, juli 5

MacHilfred.

Jeg trenger sårt ny lader til mac-en min! Greia er at jeg har en litt gammel mac, så det er ikke så lett å finne. Men eplehuset.no har, men det er svindyrt!
Skal sjekke om eplehuset i tromsø har laderen jeg trenger. Jeg håper det, for det er frustrerende når man kommer bort i ledningen og strømmen faller ut. Da er det opp og ned med ledningen, og det er ikke alltid den vil gi strøm til mac-en min. Stakkars MacHilfred.

onsdag, juli 1

Det er ikke stille.


Bilde av en busk på gammelgård et sted.


Nusse, katten jeg passer for tiden.

Så, hvordan er det å passe en katt i tre uker, når jeg klart er en hundeperson?
Vel... det er rart. Katten har mye personlighet, hun maser, skal kose, biter, leker og maser enda mer. Jeg tror hun savner sin familie, men de er i Tunisia.
Naboen har en liten valp. Den spiser ALT! Liketil Nusse sin mat. Merkelig hund.