tirsdag, februar 20


Track: Gym Class Heroes med My own time (Write on!)


Jeg ville kjenne på det å sveve

men falt ned fra mitt rede

på bakken fant jeg ingen glede

slik lyder min skjebne

fredag, februar 9

Når et kjæledyr dør...

Buster:-)

Track: Thomas Dybdahl med U.
På onsdagskvelden døde mitt marsvin. Han var blitt ganske gammel, så jeg klandrer han ikke for at han forlot meg. Det er bare så trist når et dyr man har vært glad i og brukt tid på plutselig dør. Alle levende vesener dør etter hvert. Slik er realiteten.
Buster het han. Tror jeg ha han det navnet fordi han var litt bustete på hodet. Dessuten så ville jeg ikke kalle han for Kurt-Kåre eller noe slikt. Jeg har hatt siden min konfirmasjon. Helt til nå. Det er lenge det.
Et marsvin lever som regel litt lengere enn hamster eller rotte. Kaniner kan bli enda eldre. Tror jeg har hatt han i sånn 4-5 år. Har egentlig ikke holdt noen telling. Så ikke vitsen.
Han døde nok av alderdom og sykdom. Han var litt syk før jul. Da trodde jeg han skulle dø. Men han ble frisk, utrolig nok. Så på onsdagen ble han syk igjen. Og det var egentlig det.
Buster var kul han. Synes jeg. Søt og morsom. Han likte å bite på ting. Vi hadde buret hans stående i gangen oppfor Laika sitt bur (hunden for de som ikke vet det). Når de andre i familien satt klær som votter og gensere opp på buret så følte nok Buster det var leketid. Han spiste og gnegde på klærne. Mamma og de andre ble selvsagt sinte. En gang så lagde Buster hull i pappas genser. Nå var det jo pappas skyld som satt sin nye genser på Busters bur. Heldigvis så glemte de det etterhvert.
Laika var faktisk litt redd for Buster. Selv om Laika hadde vært i familien litt lengere. Tror hun er en liten pyse. Men de gikk sånn passe i hop. Av og til så satt jeg Buster sammen med Laika. Hun ble litt bekymret for at gnageren skulle gjøre henne noe, men hun taklet det. Hun prøvde liketil å være grei med han. Da sleiket hun han på hodet. Buster friket nok ut hver eneste gang. Hvordan ville du taklet å fått en gigantisk tunge som sleiket deg på hodet? Kanskje Laika bare smakte på lunsjen sin. Det sa mamma flere ganger. Når jeg hadde Buster i byen, så savnet de hverandre. Faktisk. Så nå tror jeg Laika er lei seg for at Buster er borte. Skal spørre henne når jeg drar hjem.
Har mange morsomme historier om Buster. Også om Buster og Laika. De var så søte sammen. Dobbel dose søthet?! Hehe...
I sommer så kom Ørjan og Connie på besøk. Da var Buster også der. Da fant Ørjan ut at han skulle filme mitt marsvin. Tror de syntes det var fasinerende eller noe. Han blogget i alle fall om Buster. Her er en link dit: http://hoyd.net/?p=164
Da har dere fått vite om livet til mitt marsvin. Jeg kommer nok ikke til å skaffe meg en gnager med det første. Hund eller katt er nok det neste dyret jeg satser på. Om noen år.
Det er trist når dyret du har brukt tid på dør. Man tenker nok ikke på at dyret en gang skal dø. Men man skal ikke ta det så tungt. Om man fokuserer på tiden man har hatt sammen istedenfor å fokusere på hvor lenge et dyr lever så er nok hele greia litt enklere å takle. Buster ligger nok i marsvinhimmelen og spiser frisk frukt og grønnsaker og sjekker opp andre marsvindamer. Tanken er morsom nok. :-)

onsdag, februar 7

Minusgrader ute og sol!

Track: Saybia med It's OK love

Hurra!!!! Nå kan man se sola ute. Det er så fint med sol ute, spesielt når det er vinter.
Vinter og sol hører like bra sammen som sommer og sol.
Det er også minusgrader ute. Noe jeg er glad for. Det er så mye bedre med minusgrader på vinteren enn masse mildvær som ødelegger alt og gjør ting glatt. -7 grader da jeg gikk til bussen i morges faktisk. Whii!

Om noen trenger en veibeskrivelse (på italiensk vel og merke) så kan jeg hjelpe til. Litt i alle fall. To siste timene har vi holdt på med å beskrive veien fram mot en bygning o.l. Synes det italienske ordet for trafikklys er morsomt. Semaforo. Trykket ligger på a-en. Ikke at det hjelper deg som ikke kan italiensk med å forstå. Så spør meg neste gang, så kan du få høre hvor morsomt det høres. :)

Noen ideer til inspirasjon? Trenger inspirasjon til å skrive. Skrive musikk og dikt. Har skrivekløe, men det kommer liksom ikke noe ut. Vanskelig å forklare. Kanskje du er smart nok til å forstå hva jeg mener. De fleste er smarte nok. Tror jeg. Nok om det.

Det er kaldt på skolen. Sånn til informasjon. Men forsåvidt er det jo alltid kaldt her...

torsdag, februar 1

Irriterende førsteklassinger og om å være i dårlig humør.

Track: Adjágas med Dolgemátki

I dag er en sånn dag der jeg blir irritert av alt og alle. Jeg skremte sikkert noen irriterende førsteklassinger som spilte høyt på pianoet med døra åpent da jeg slamret den hardt igjen. Synd for de liksom. Orker ikke bruke mer tid på akkurat de.

Harstad-tur! Ilios-festival der i helga. Jeg og klassen skal reise med hurtigruta dit i kveld. Kan bli en morsom tur sånnsett (bare jeg får orden på min irritasjon over andre) fordi det er jo hele klassen pluss mange andre fra musikklinjer i Nord-Norge. Tror at Ida fra Sortland skal, og det hadde jo vært rart om ikke Harstad-gjengen ikke skulle. Samtidsmusikk... er vel egentlig ikke så interessert i slik musikk som det. Har sett på notene til det vi skal være med å synge. Sært sier jeg bare. Men en flott sjanse til å bli kjent med andre mennesker. Og så slipper man jo én dags skole!

I går opplevde jeg noe morsomt. På vei mot busstoppet (jeg og Sofie skulle ta bussen til skolen) så ønsket jeg at brannalarmen på skolen skulle ringe. Bare for moro skyld liksom.
Senere så satt jeg og en kompis og spilte SimCity, og der på gøy tente vi på noen trær. 5 minutter senere går brannalarmen på skolen! Sært det også. Ble en litt kald opplevelse. Det var jo kaldt ute.

Lørdagen feiret jeg bursdagen min. Ble 19 år for de som ikke visste det. :-)
Det var kjempegøy. Vi spiste god mat og kaker. Laika (hunden) fikk masse kos den dagen. Tror hun likte det, for hun kan være nok så selskapssyk...hehe.
Guttene sang masse Singstar. Dessverre hadde jeg kun norsk på norsk, så da fant Jørn og Emil ut at de ville score 10 000 poeng på Optimist med Jahn Teigen. I ettertid tror jeg de angrer litt, for det er jo russetid snart, så det blir skrevet navneforslag på lister. Jørn Teigen og Jahn Emil er foreslått fra min side. De sang jo optimist så mange ganger at jeg mistet tellinga! Dette er også sært.

For noe av bursdagspengene så har jeg kjøpt plata til Adjágas. Den er kjempebra! Dagens blogger-track passer fint for det humøret jeg er i, men hva det betød igjen husker jeg ikke. Men kjempefin sang. Og ikke minst kjempebrae sanger generelt. Vil trekke opp Mun ja mun, Rievdadeampmi og Lihkolas. Sistnevnte betyr faktisk glede. Med det så vil jeg si at det er en glede å ha levert inn særemnet i norsk! Endelig ferdig. Det er sann glede det.

Ellers så tror jeg at jeg er blitt i litt bedre humør av å skrive. Eller ikke. Må finne det ut snart. Får vente til det kommer flere irriterende førsteklassinger...